News

Antonsen sendte drapstrusler til konkurrent

(VG) Atle Antonsen legger seg flat etter at han sendte «drapstrusler» til komikerkollega Ørjan Burøe.

Skjermbilde 2015-07-08 kl. 13.38.51

Gjennom kvelden og natten lørdag mottok komiker Ørjan Burøe (40) en lang rekke sjikanerende meldinger på SMS der han ble æreskjelt på det groveste. Korrespondansen som ifølge Burøe telte rundt 25 meldinger, begynte rundt midnatt.

En opprørt Burøe valgte søndag kveld å fortelle om meldingene på bloggen sin, «Drapstrusler uten smileys». Bakgrunnen for utskjellingen er, slik Burøe tolker det, at kollegaen synes det er forkastelig at Burøe og kona er med i en reklame hvor parets sønn også figurerer.

I tillegg til å være komiker har Burøe vært med i flere TV- og radioprogrammer. Han er gift med kjendisblogger Marna Haugen. Videre meldinger Burøe mottar utover natten hinter om at det ikke bare er den nevnte Finn-reklamen som plager avsenderen.

«Jeg hater grunnleggende alt du driver med»

«De flinkeste gutta er sinna»

«Hvis det ikke betaler seg nok ved å holde på med standupen, så har det kanskje ikke livets rett – finne på noe annet?»

Da Burøe spurte hvem som sendte meldingene, var svaret «Atle Antonsen». Antonsen har sendt en e-post til VG, hvor han bekrefter at det er han som står bak SMS-ene til Burøe:

-Humor er ikke alltid like lett. Kritikk er enda vanskeligere. Du kan trygt si at jeg ikke fant formen her. I mitt oppriktige engasjement i å fortelle Ørjan hva jeg mente i en privat tekstmeldingstirade, ble jeg revet med av mine egne vulgariteter og forsøkte overdrivelsens form som humor. Som det jo stort sett er god takhøyde for komikere imellom. Slike ble det ikke denne gangen. De såkalte drapstruslene var selvsagt ikke alvorlig ment og Burøes blogg forteller en annen historie enn det jeg forsøkte å få frem. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette i VG, og mene det, men her kommer det. Unnskyld til Burøe for klokkerein og ufin idioti fra min side. Dette er altså ikke en sånn politiker-unnskyldning, «hvis han føler dette, bla bla, så unnskyld». Nei, dette er en like ekte unnskyldning som lørdagens private meldinger var både unødvendige og toskete. Jeg har også beklaget og forklart direkte og privat til Burøe og kona, før det ble lagt ut på bloggen til Ørjan også, så det er sagt. Ille var det også at når jeg kritiserer noen for å blant annet være umorsomme så finnes ikke kritikken min morsom. Elendig håndverk og vurderingsevne fra min side kan man trygt si. Resten får jeg ta med Ørjan. Atle Antonsen.

……..

Vel, Antonsen viste seg frem i denne saken som en bedriten drittsekk, og den såkalte “unnskyldningen” over, fremstår for meg som like bedriten – for hvem tror egentlig Antonsen at han er som skal stille seg til doms over andre – mennesker han knapt kjenner.

Som Burøe skriver på bloggen sin: -Hvem er DU til å fortelle meg hvordan jeg skal leve mitt liv, jobbe i min jobb og leve med min familie? Hvem er du til å kreve endringer i mitt liv? Prøver du å leke Gud?

Når denne “komikeren” i tillegg forsøker å late som om drapstruslene var humoristisk ment, men noe feilslått – blir hele unnskyldningen rimelig “latterlig”. At Ørjan Burøe valgte å skrive om det, syntes jeg er helt på sin plass, for dette var en særdeles underlig og patetisk oppførsel av en kjent, voksen mann. Jeg stiller meg derfor helt bak Burøe som på sin blogg avslutter med følgende ord: -Du er en av Norges største komikere, men i går vant du prisen for årets rasshøl.

Denne type oppførsel, Antonsen, er altså ikke komisk – den er bare trist.

Trude Helén Hole

Om du vil følge meg på sosiale medier, er det hyggelig:-)

0 comments on “Antonsen sendte drapstrusler til konkurrent

Leave a Reply