News

Protector har ødelagt våre liv

Jeg følger opp innlegget Kjøpe eller selge bolig, styr unna Protector som du kan lese her, ved å publisere historien til Cathrine Woldstad, en av administratorene bak Facebook-gruppen Stopp Boligsvindel og Boligsvindel.no.

Skjermbilde 2015-06-28 kl. 19.53.01

Familien Woldstad har nylig tapt rettsaken mot forsikringsselskapet Protector som tjener seg rike på eierskifte. I kjølvannet ligger ruinerte familier som får livene sine ødelagt. Både TV2 og Kapital har omtalt Protectors urederlighet, og hvordan et firma får ture frem på denne måten er for meg totalt ubegripelig. Woldstad og hennes familie er en av mange ofre for Protectors tvilsomme metoder. Jeg har fulgt familiens treårige kamp mot Protector og må si jeg er både sjokkert og fortvilet over hva som er kommet frem, ikke bare fra Woldstad og hennes familie, men svært mange andre i samme situasjon. At en bedrift får lov til å “drifte” på denne måten er en skam! Nok en gang, nå må økokrim og politikerne komme på banen!

Her er  de mest alvorlige og potensielt farlige punktene i forbindelse med Woldstad boligkjøp kort oppsummert:

1. Brannfarlig el-anlegg og manglende rømningsvei på loftet.
2. Sopp, råte, mugg gir påviselig helseskadelig inneklima. Woldstads to gutter har vært unormalt mye syke de tre årene familien har bodd i huset. Familien ble rådet av Mycoteam å ikke flytte inn, men hadde ikke noe valg da de ikke kunne betale for to bosteder.
3. Taket er livsfarlig og har knapt bæring. Det er bygget feil og selger har fjernet bærende konstruksjoner. Taket er så svekket at det kan rase ned ved normalt snøfall.
4. Avløpet går jevnlig tett pga. feil ved septiktank. Kloakken ligger konstant innover i rørsystemet, og toalett og avløp går tett. Familien kan ikke bruke toalettet normalt og trekker kun ned ved avføring for å spare på vannforbruket som også har en sammenheng med neste punkt. Familien har ikke kunnet dusje hjemme på 2.5 år ettersom det ble påvist kloakkutslipp, så de reiser på offentlig bad én gang i uken.
5. Huset har en defekt septiktank som lekker. På vinteren danner det seg 40 cm kloakkis i hele garasjen og utenfor, samt store issvuller nedover veien slik at naboer og familien sliter med gange og parkering. Det renner konstant kloakk og grunnet forurensning kan familien ikke ha besøk (pga. faren for e-coli smitte og vannforbruk/toalett).
6. Vannlekkasje fra badet gir fukt og sopp i vegg til soverom. Kun et soverom er beboelig (barnerommet). Woldstad sover på et lite kottrom på loftet sammen med småguttene.

Familien oppdaget de første feilene allerede ved overtakelse, men fikk ikke lov å vaske eller fjerne bevis av eget forsikringsselskap Help. Dette, og mangelen på areal, har derfor resultert i at familien ikke har fått pakket ut og innredet hjemmet. Familien bor fortsatt i pappesker og tilgjengelig plass er overfylt med esker, plastkasser og møbler som står stablet. Slik har familien bodd i tre år og ikke nok med det – familien har nå fått frist til høsten for å koble seg til offentlig ledningsnett (kloakk). Er det ikke i orden til da, stenger kommunen huset og familien blir uten bolig.

Her er Cathrine Woldstads siste oppdatering på Stopp boligsvindel da det omsider ble avklart at de mot all fornuft og rettferdig rettergang, tapte i rettsaken mot Protector selv om selger innrømmet juks og ulovlige “justeringer” i huset, noe som gjør huset ulovlig og farlig å bo i:

Av Cathrine Woldstad: Boligkjøpere har ikke rettsikkerhet i Norge. Advokat Thomas Myran i Protector, som selv er småbarnsfar, er sikkert kjempestolt for at han klarte å slå bena under familien min. Gratulerer, godt jobba! Måtte karma slå hardt tilbake. Legg deg dette på minnet Thomas Myran, det er to små gutter som får ødelagt mange år av livet sitt fordi dere beskytter en uærlig selger, en selger som er medlem av samme kristelige menighet som den første takstmannen dere sendte hit, Joel Olsen. De har vel fått god veiledning av selgers venn, takstleder Fred Herman som også tilhører samme sekt (Smiths venner/Brunstad Kristelige Menighet).

Caspian og Carosander var 2 og 4 år da vi kjøpte den livsfarlige boligen. De fyller 6 og 8 år i juli. Hvor gamle er de, og hvor mye har de mistet når vi har klart å sette i stand boligen og fått den solgt? Vi kan ikke klare denne jobben på den lusne erstatningen vi ble tilkjent. Og realiteten vår er at vi ender i økonomisk ruin eller at vi må fortsette å bo i et livsfarlig hus fordi vi ikke har penger til å sette det i stand. Mens du mesker deg i champagne, vrir vi hodene i våre egne tårer og lurer på hvordan vi i det hele tatt skal klare oss fremover.

Selger innrømmet i lagmannsretten at han hadde skåret i bærende konstruksjon, innrømmet at han hadde perforert dampsperre i taket, innrømmet at han hadde installert det brannfarlige el-anlegget på tross av at han ikke er godkjent til å gjøre den jobben, innrømmet at han ikke hadde anledning til å signere Samsvarserklæring, han innrømmet å ha fjernet bærende konstruksjoner på loftet da han satt inn ny trapp, han innrømmet at det hadde vært like mye is i garasjen på vinterstid i hans botid (40 cm høy kloakkis fra defekt septik), han innrømmet at han ikke hadde malt huset slik det ble beskrevet i salgsdokumentasjonen, han innrømmet å være kjent med sotlaget i tak og vegger (selv om deres fagmann var uenig med Mycoteam, og mente at det ikke var heksesot), og han innrømmet at han ikke hadde gjort en selvstendig vurdering av boligen, men bare kopiert egenerklæringen fra han selv kjøpte boligen 5 år før.

Nå venter vi på en tilbakemelding fra Økokrim, som Tom-Eddy Grønlund står bak, på om dette kan regnes som dokumentforfalskning. ALT DETTE, Thomas Myran, er du med å støtte ved at du legger hele din sjel i å vinne uansett hvem som har rett. Vi er ikke bare et saksnummer i bunken din. Vi er en småbarnsfamilie. En familie som ble forledet og villedet av en uærlig selger (navnet hans står i dommen), av takstmann Jahn Otto Benjaminsen i Benjaminsen Takst og Eiendom og av eiendomsmegler Turid Borgersen ved Krogsveen avd. Hokksund.

Vi er en familie som skulle kjøpe vår aller første bolig og som trodde på det vi ble fortalt.

Advokat Sindre Stave og dere andre i Protector som snoker her inne, formidle gjerne til Tuppen og Lillemor (Merete Christensen Bernau og Cecilie Westby) og resten av de kyniske folka i Protector, at jeg kommer til å gjøre alt i min makt, så lenge jeg har helse til det, å gjøre det jeg kan for å sette en stopper for metodene dere benytter som tar livsgrunnlaget og livet av folk. Min kamp er ikke over.

Ønsker du tilsendt dommen, kontakt meg. Av Cathrine Woldstad.

…….

Les også Kjøpe eller selge bolig – styr unna Protector og Kameraderi og urederlighet hos Protector. 

I kommentarfeltet under Cathrines innlegg står følgende å lese blant over 80 kommentarer:

Willy Larsen: Tragisk at lovverket beskytter uærlige selgere på denne måten, og nesten enda mer tragisk at Protectors aksjonærer tjener seg rike på den tvilsomme forretningspraksis bedriften utøver og de skruppelløse advokatene som jobber der. I vår sak har Protector nå “byttet” advokat tre ganger på to år for å trenere og hale ut saken mest mulig. Advokatene opptrer arrogante og svarene deres lyser av predefinerte svarmaler som viser klart og tydelig at de ikke engang har giddet å lese gjennom henvendelsene fra vår advokat før de “svarer” (lenge etter de lovpålagte fristene de burde forholde seg til). Vår familie ble heldigvis ikke økonomisk ruinert av boligsvindelen vi ble utsatt for, selv om vi kan dokumentere tap i 500 000,- kroners klassen. Lykke til videre i prosessen!

Marianne Alvheim Sæveraas: Huff, dette er helt jævlig, rett ut. Protector er proffe folk, eksperter i å pine uskyldige folk! Jeg ble sjokkert over behandlingen jeg fikk i 2012, men dette er jo så graverende at det er på tide å sette media på det. Og få knust dette kjeltringselskapet en gang for alle. Sånn kan vi rett og slett ikke ha det i en rettsstat!!!!

Anette Bull, har politianmeldt tre sakkyndige til Larvik politidistrikt for falsk forklaring §163 med forsikring: Jeg kontaktet Økokrim tidligere. De sa vi måtte kontakte vårt lokale politi distrikt. Hvis vi alle gjør det så kan vi henvise til de forskjellige politidistriktene. Det er flere politidistrikt som allerede har fått inn anmeldelser tidligere. Vi kjenner oss igjen med det dere skiver over. I vår sak måtte vi og sitte å høre på forvrengt sannhet og usakligheter. Protector forsøkte å finne på alt en dommer kunne kjøpe. De byttet advokat tre ganger og skrev at de var på ferie, at de ikke hadde tid til å ta saken innen seks måneder som er fristen. De forsøkte seg så på å slå sammen deres regress sak mot selger og vår sak. Vi måtte betale for dette, vi måtte betale for deres trenering. Og kostnadene vi har blitt påført via en grovt uaktsom selger og et selskap som driver kynisk trenering og som ikke tar ansvar for forsikringen de selger. Hvor ille kan det bli. Alt dette skal tilbakevises og det er det vi som blir pålagt å betale. Det er rett og slett forkastelig å utsette folk for slikt. Er det rart folk møter veggen og dør som Aase gjorde. Slike tilstander er ikke menneskelig å stå ovenfor. Det er ondskap Merete Christensen Bernau og Cecilie Westby. De som gir uriktige opplysninger og bevisst lyver må stilles til ansvar. Disse uærlige folkene må få spørsmål og det må komme tydelig frem at de har opptrådt uredelig. Når de kan unnlate å møte i retten som de gjorde i vårt tilfelle, da blir det for enkelt. Påtale myndighetene har ansvar for å slå ned på ulovligheter.

Halvard Birkeland: Dette er ille! At kriminelle handlinger som dere er blitt utsatt for blir beskyttet av jussen og at rettferdigheten så til de grader blir neglisjert er ganske enkelt utrolig skremmende.

Jon Henrik Leere, daglig leder for Norsk Elektro- Kontroll AS: Dessverre er det så alt for sant det som er skrevet ovenfor. At selger heter Pål Warhuus, har vært daglig leder av elektrikerfirmaet Accept teknikk as i Drammen, uten engang å være elektriker, er ganske spesielt. Hvor mange har fått utstedt samsvarserklæring av ham og hans firma? Hvem har kvalitetssikret det de har utført? Er det av samme kategori som hos fam. Wolstad er det dessverre mange som ikke bør sove godt om natta uten godt fungerende røykvarslere. Det som er utført er kriminelt, og det finnes også paragrafer for det i straffeloven, men den brukes jo ikke i forbindelse med boligsalg. Har noen fått utført arbeid av firmaet, og er usikre, så ta kontakt. Tilbyr noen gratis vurderinger, før det vil bli vurdert politianmeldelse på firmaets faglige ansvarlige og daglige leder for ikke å ha drevet lovlig. Bildet under viser eksempel på noe av det utførte, som er så lite fagmessig at det ville garantert stått til stryk på hvilken som helst elektromontøreksamen. Send mail til jhl@nek.as dersom du eller noen kjente har fått utført arbeid av firmaet. At advokaten til Protector forsøkte å få dette arbeidet leaglisert sier litt om holdninger. Etikk er visst ikke spesielt høyt verdsatt hos Protector.

Elektiker

TV2 har rett, i kjølvannet av Protectors “suksess” ligger mange familier i økonomisk ruin. Familier mister hus og hjem, og splittes fordi belastningen blir for stor. Flere kommentarer og liknende historier fra andre finner du på Stopp Boligsvindel og Boligsvindel.no. Ønsker du å hjelpe familien Woldstad kan du gjøre det her, og er du i en familie som har vært utsatt for Protector og trenger hjelp – får du støtte, råd og hjelp i nevnte grupper – for dere er ikke alene! Så meld dere inn i gruppene, anmeld Protector og deres takstmenn til politiet når urederlighet og dokumentforfalskning er tydelig, og gå til media med saken din slik at vi får en stopp på Protectors urederlige metoder.

Og sist men ikke minst, del gjerne innlegget slik at folk får vite hva slags selskap Protector er.

….

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger ifølge Nettavisen og Norges beste jenteforfatter ifølge Dagsavisen. I tillegg er hun Norges kuleste sommelier, sies det. Hennes bøker og vinkurs finner du her og mer om hennes forfatterskap finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

Til Holes forfatterside og tilbakemeldinger fra media

Gratis vinkompendium og digitale vinkurs – klikk her

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

My Books – You Tube – Modeling – Vinkurs– Referenses – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

You will find my English company site right here and click here for my English Author site. For translation of this text – then click to the right.

0 comments on “Protector har ødelagt våre liv

Leave a Reply