Management & Health News Sex & Relationships

Jævla hore! Hva koster du?

Ja, det er jo ikke akkurat noe hemmelighet – men salg av kropper er ikke akkurat noe nytt fenomen. For en tid tilbake skrev VG om Hege Grostad, en student på 27 som har valgt å finansiere studiene med salg av kroppen sin. Grostad stod frem med ett klart og tydelig budskap: -loven må endres, sexsalg og kjøp må være lovlig.

vghelg-239x300

Her kan du lese artikkelen og under kan du lese hva hun svarer nysgjerrige mennesker, for ja, alle er vel nysgjerrige på dette med salg av sex, eller hur?

Til Bjørn, som mener sexsalg er salg av kropp, svarer hun:

-Sexarbeidere er opptatt av å presisere at dette er salg av seksuelle tjenester. Begrepet salg av kropp brukes som en hersketeknikk for å frata sexarbeidere sin stemme og intellekt. Internasjonal forskning viser at sexarbeid handler om utrolig mye mer enn tøm og røm. Sexarbeidere på innemarkedet tilbyr vel så mye en emosjonell tjeneste.

Til Cecilie som lurer på hvorfor Grostad ikke kaller seg prostituert, fordi hun er en prostituert etter Ceciles mening, svarer hun:

-Jeg og andre prostituerte globalt foretrekker å bruke begrepet sexarbeider fordi dette er arbeid. I flere tiår har man snakket om prostitusjon som et onde, noe som har ført til at begrepet assosieres med en offerstatus.

Til Råne-Rune som lurer på hva hun tenker om seksuelt overførbare sykdommer, svarer hun:

-Fordi både selger og kunde er seg bevisst den promiskuøse settingen, så påstår jeg at man på grunn av dette er ekstra opptatt av sikker sex. Så vidt jeg vet, så er i hvert fall de norske sexarbeiderne på innemarkedet svært flinke til å teste seg regelmessig…

Vel, her fremstår hun etter min mening som noe naiv. Nå er det nå en gang slik at det å teste seg regelmessig i etterkant ikke er forebyggende. En lege opererer eksempelvis ikke uten hansker – for det er ikke slik at en håndvask etter operasjonen virker forebyggende på smitte og infeksjoner. En sexarbeider og forøvrig andre som puler rundt, bør selvsagt alltid bruke kondom. Men nok om det – la oss dra litt tilbake i tid og se litt på dette med sex og salg av sex.

Skjermbilde 2015-04-14 kl. 15.59.44
En kurtisane og hennes klient er avbildet på en krukke, Attisk Pelike av Polygnotos av Thasos, ca. 430 f. Kr.

Salg av sex og nærhet er ikke noe nytt, og vil alltid forekomme. Det bør derfor være lovlig. Prostitusjon i antikkens Hellas var for eksempel en del av dagliglivet. Bordellene som eksisterte i all offentlighet, ble ikke fordømt av bysamfunnet, men var tvert om en integrert del av samfunnet. I de større byene og spesielt i havnebyene, sysselsatte salg av sex en stor del av befolkningen og var en av hovednæringene.

I Athen skal lovgiveren Solon ha dannet statlige bordeller med regulerte priser. Prostitusjon omfattet tildels begge kjønn; kvinner i alle aldre og unge menn var prostituerte for et overveiende mannlig klientell – og slik vil det nok fortsatt alltid være.

Sex er et primærbehov – derav et umettelig marked. Det er mange måter å bytte varer og tjenester på. Sex er og har alltid vært en del av denne byttehandelen, ganske enkelt av den enkle grunn at sex og nærhet er et av våre primærbehov. En trenger ikke å være Einstein for å skjønne det. Det holder å hete Trude Helén Hole. Jeg skjønner faktisk utrolig mye når jeg ikke er akutt senil. Sånn, godt å få det ut. Hvor var vi? Sex? Ærlig talt, hvem fant på å skrive om sex på en tirsdag…?

Herregud, er det fredag?!

390 millioner på norsk sexkjøp. Det er ikke slik at vi i Norge trenger mindre sex enn andre, tvert om kanskje. Dette landet er jo litt kaldt og ugjestmildt innimellom, så her på berget kjøper vi sinnsykt mye sex, believe it or not! Verdien av prostitusjonstjenester utført i Norge var i følge NA24 og SSB, intet mindre enn 390 millioner i 2008, eller litt over én million kroner per dag!

Dette var altså for syv år siden, i 2009 – og nå i 2015 – etter at de inkligente… intlikente menneskene i Paradise Hotel viser oss hvordan det skal gjøres, regner jeg med at tallet har økt.

Alle skal nemlig få, og vi har med denne flotte tv-serien skjønt at til og med veldig dumme mennesker har sex.

Sex har med denne glimrende tv-serien blitt litt sånn stuerent på en måte. Og nå med artikkelen i VG vet vi at også glupe mensamedlemmer som Hege Grostad har sex – og tar betalt for det. Skikkelig smart ass!

Ja, sånn harre blitt, gitt!

Begge bør være fornøyd med handelen, er mitt enkle synspunkt på frivillig salg av sex, om noen lurte på det, for hva folk velger å gjøre med kroppen sin, og hva folk velger å bruke pengene sine på – må være opp til den enkelte, eller hur? Dessverre er ikke bildet så enkelt, så nå skal vi ta en titt på den andre siden av dette fenomenet, nemlig menneskehandel.

Sexslaver! Det er viktig å tenke på at sexmarkedet er komplekst og inneholder flere sider. Frk. Mensa som beskrevet over her og i artikkelen i VG er en solskinnshistorie, og med det en liten promille i en stor og skitten verden. Videoen under bør derfor være til ettertanke for dere som kjøper sex fra den skitne delen av industrien, der tvang, dop og drap er en del av hverdagen.

So think again before you buy sex – because buying sex in this dark marked, makes you one of the abusers and maybe a killer!

Det finnes nemlig ikke noe “uskyldig” sexkjøp i det mørke markedet – dette til info til de av dere gutter og mannfolk som må “prøve det ut” for spenningens skyld eller som på død og liv må ha det på cvén! Hva er egentlig greia?

Skjermbilde 2015-04-14 kl. 16.21.57
Så ta gjerne en titt på videoen og følg godt med, spesielt når musikken stopper – og tenk etter – hva føler du da?

Så din jævla hore – hva koster du? For å oppsummere, vi lever altså i en verden der det har gått inflasjon i dobbeltmoralisme. Så om du absolutt må kjøpe sex, velg dem – menn eller kvinner – som frivillig selger eller bytter bort kroppen sin. Det er nemlig flust av dem i Norge i følge Frk. Mensa.

Og har du litt høyere IQ enn de i Mensa – bruk kondom!

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig dag! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂 Del gjerne.

Her kan du lese 50 feil DU gjør i senga!

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)

0 comments on “Jævla hore! Hva koster du?

Leave a Reply