News

Borrelialegen min går til rettssak mot Staten

Borrelialegen min går til rettssak mot Staten, skriver Lars Monsen på sin FB side i dag.

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 14.02.16

Lars Monsen. Borrelialege Rolf Luneng går til rettssak mot Staten ved Statens helsepersonellnemnd i september for å kreve sin legeautorisasjon tilbake. Han har alliert seg med advokat Geir Lippestad for å kjempe mot Staten. Luneng ble fratatt sin legelisens 3. sept. 2013 etter å ha behandlet og gjort friske mange hundre borreliasyke i sin klinikk ved www.norskborreliosesenter.no. Jeg var en av disse pasientene som heldigvis fikk behandling, og uten den ville jeg i dag ha vært en invalidisert krøpling helt ute av stand til å ta vare på meg selv.

Dette ble ikke godt likt av maktmenneskene i helsevesenet og fagmiljøene innen infeksjonsmedisin. De krevde at Luneng måtte stoppes. De benektet at pasientene trengte slik behandling, selv om de ikke kunne hjelpe disse pasientene til å bli friske på andre måter.

Helsetilsynet krevde til slutt at Luneng skulle stoppe sin behandlingsmetode, selv om svært mange ble friskere eller helt friske, og underordne seg og utvise lydighet mot tilsynet og fagmiljøene som hadde bestemt at 2-3 ukers behandling er nok også for kronisk syke med borreliose (selv om de ikke blir friske av slik behandling).

Lydighet og lojalitet overfor systemet er altså det viktigste for Helsetilsynet – ikke om pasienter blir friske!

Da Luneng ikke stoppet behandlingen på grunn av gode resultater hos mange syke, valgte Helsetilsynet å fremstille saken som en tilsynssak, og påsto at Luneng var en farlig doktor som drev med ulovlig, farlig og uforsvarlig behandling. Alt dette for å sverte Luneng mest mulig, slik at man legitimt kunne avskilte han med applaus fra helsevesenet og maktmenneskene som hadde frontet denne svertekampanjen mot han.

Det er ikke Luneng, men Helsetilsynet som har opptrådt uansvarlig, og forårsaket at mange hundre syke nordmenn har måttet søke behandling i utlandet for egen regning, eller liggende hjemme og bli helt invalidiserte av sin borreliasykdom. Og hvor mange blir feildiagnostisert? Hvor mange visner i et smertehelvete for så til slutt å dø på grunn av mangel på hjelp og feildiagnostisering?

Luneng har forgjeves prøvd å få forskningsmiljøene i Norge til å forske på hans tidligere pasienter, for å bevise at hans behandling virkelig gjør mange friske. Men han har hele tiden blitt møtt med avslag og bortforklaringer om at de ikke tror på hans behandlingsmetode.

Men nå slår Luneng tilbake. Mange tidligere pasienter og pårørende – over 4000 mennesker – støtter Lunengs kamp. De har laget en støttegruppe som nå lanserer egen webside om den kommende rettssaken, og driver en stor innsamlingsaksjon til finansiering av rettssaken. Se Support Luneng.

Jeg støtter Lunengs kamp og rett til å få sin legelisens tilbake og vil oppfordre alle dere der ute til å gjøre det samme. La oss sammen vise Statens helsetilsyn og helsepersonellnemd at de ikke kan avskilte en lege som gjør folk friske, bare fordi de ikke liker og er uenig i behandlingen hans! Lars Monsen.

“Mange syke er fratatt sine pasientrettigheter og flere har blitt helseflyktninger til utlandet. Dette kan ikke Norge, som et humant og demokratisk land, være bekjent av. Rolf Luneng

“Det er viktig å få prøvet denne saken for retten av to grunner: 1) Mange pasiente står nå uten et helsetilbud. 2) Hvor går grensen for å frata en lege autorisasjonen når hans intensjon er å gi nødvendig helsehjelp til en gruppe pasienter som ellers ikke får noe tilbud? Geir Lippestad

Les også i VG.

……..

Jeg har tidligere skrevet Flåttlege får ikke redde liv. I artikkelen forteller Hege Kristin Sunde sin sterke historie som rammet av flåttbitt. Hun skriver følgende:

Skjermbilde 2015-06-04 kl. 14.23.18

Det føles som å være levende død. Å til tider ikke kunne huske navnene på barna sine. Lyder føltes som kniver i ørene. Smakssansene forsvant, synet varierte fra dag til dag, tannverk så kraftig at de misstenkte betennelse i rotfyllinger, mistet følelsen i deler av ansiktet og deler av foten. Tørrhet i øynene og munnen, uling i ørene, konstant kvalme, svimmelhet, utydelig tale, problemer med å svelge, nakkesmerter. Smertene i kroppen var som elektriske støt overført via kniver inn i kroppen. Søvnløse netter selv med sterke smertestillende. Sterke hodepinesmerter ved tinningen. Store hukommelses- og konsentrasjonsproblemer. Når barna kom borti huden på leggene mine skrek jeg i smerter. Den dagen jeg møtte Luneng begynte livet på nytt. 2 mnd etter avsluttet behandling trener jeg 3 dager i uken og jobber 100 %. Les hele innlegget her.

Støtt sunn fornuft. Jeg støtter altså i likhet med Lars Monsen, Geir Lippestad, Hege Kristin Sunde og over 4000 pasienter og pårørende – Rolf Luneng i sin kamp mot staten. For å repetere Monsen igjen – la oss sammen vise Statens helsetilsyn at de ikke kan avskilte en lege som gjør folk friske, bare fordi de ikke liker behandlingen hans!

Vil du være med å støtte opp under sunn fornuft, så spre dette budskapet og klikk inn på Support Luneng, og FB siden her og støtt opp, det har jeg gjort.

Trude Helén Hole

Følg meg gjerne på sosiale medier.

He lives it

 

0 comments on “Borrelialegen min går til rettssak mot Staten

Leave a Reply