News

Morten Abel, Hederspris og surmaget oppstøt fra VG

Nå er Spellemannsprisen ferdig – og hva skjer? Jo, Dagbladet og VG serverer oss surmaget oppstøt og vås i forbindelse med Hedersprisen. Totalt unødvendig og virkelig ikke berettiget. Spørsmålet er; når skal egentlig disse avisene ansette mennesker som kan bransjene de omtaler? Minste-kriteriet for såkalte skribenter som skal anmelde musikk, bøker, film, kunst og kultur for voksne – bør vel forventes å være minst 14 år. I VG derimot – har de en fyr som sannsynligvis er 10. Thomas Talseth er navnet.

Moerten
HEDRET: Morten Abel fikk hederspris på Spellemann for 2014. Uforståelig, synes VGs kommentator.

SPELLEMANN – UFORSTÅELIG HEDERSPRIS. Er det Spellemannprisens jobb å gi et klapp på skulderen til gamle travere som sliter med karrieren? Når de gir hederspris til Morten Abel er det lett å få det inntrykket. Hvorfor skal han få en hederspris akkurat nå? Er det en trøst for at solokarrieren hans ligger brakk? 

Abels deltagelse i fjorårets utgave av «Hver gang vi møtes» hintet ytterligere om en karriere med behov for hjelp. Men det hjalp ikke: Singelen han lanserte i forbindelse med TV2-serien, «Lost», levde opp til navnet sitt på flere måter enn én. Jeg har ikke håndfast bevis for å si at hedersprisen Abel fikk er en del av et avtalt spill. Men jeg tillater meg å spekulere. For en ting er sikkert, denne hedersprisen formelig hyler av mangel på kontekst, skriver Thomas Talseth i VG.

Nå vet ikke jeg hvem denne Talseth er – men at mannen mangler total forståelse for hva en hederspris er innlysende. Vanligvis gis en hederspris til personer eller institusjoner som har gjort en særlig god innsats for å fremme kvalitet, kunnskap og omdømme innen det de holder på med – eller til noen som har gjort en helt spesiell prestasjon eller over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats. Dette har virkelig Morten Abel gjort innen musikkbransjen.

Han er en av de gamle traverne som har gledet oss med mye god musikk. I tillegg er han en av de få i Norge som etter min mening virkelig kan kalles en entertainer. Det beviste han særdeles godt i Hver gang vi møtes, der han virkelig ga av seg selv og underholdt med både klasse, stil, humor og talent.

Det er mulig at Talseth mener et godt tv-program som Hver gang vi møtes er fint å bruke mot artistene når det passer Talseth, eksempelvis også for å diskvalifisere artistene fra fremtidige priser. Vel, ham om det. Men jeg vil gjerne anmode Talseth om å holde seg til sak. Å kun fremme usaklig oppgulp, viser kun mangel på seriøsitet og kunnskap. Å antyde juks er utidig og ikke akseptabelt av en journalist. En kommentar skal være relevant og konkret – dette faktum bør Talseth og spesielt hans redaktør være seg bevisst.

Hedersprisen skal som de fleste normale oppegående mennesker forstår, belønne en lang og variert musikk karriere. Talseth har tydeligvis ikke forstått dette; tipset er derfor å løfte hodet ut av egen rumpe og trekke litt frisk luft.

En meningsløs drittpakke. Jeg tar altså ikke denne Talseth spesielt seriøst, og håper ikke Abel gjør det heller. Kommentaren viser kun at det er forskjell på folk; noen har lidenskap for hva de holder på med og bidrar med positiv energi til både glede og inspirasjon, som Abel med sitt talent, mangfoldighet og utholdenhet. Mens enkelte andre kun forsurer omgivelsene. Talseth er tydeligvis en av dem.

Det er synd at VG gir spalteplass til denne type skribenter som ikke har noe konstruktivt å bidra med. Om VG skal bli tatt seriøst innen kultur, bør de ansette mennesker som kan bransjen de omtaler og som skjønner forskjellen på en appelsin og en banan, for dette våset Talseth her serverer er etter min mening totalt meningsløs og vitner om manglende begrepsforståelse og respekt. Avslutningsvis vil jeg gjerne sitere Talseth; for én ting er sikkert, Talseth´s skriblerier formelig hyler av mangel på kontekst og burde aldri vært trykket.

Morten Abel fikk Hedersprisen for lang og god tjeneste innen musikkbransjen – og den er vel fortjent!!

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Skjermbilde 2020-07-20 kl. 09.32.38

0 comments on “Morten Abel, Hederspris og surmaget oppstøt fra VG

Leave a Reply