Morten Abel, Hederspris og surmaget oppstøt fra VG

Nå er Spellemannsprisen ferdig – og hva skjer? Jo, Dagbladet og VG serverer oss surmaget oppstøt i forbindelse med Hedersprisen. Totalt unødvendig og virkelig ikke berettiget.

Skjermbilde 2015-01-18 kl. 08.43.58

HEDRET: Morten Abel fikk hederspris på Spellemann for 2014. Uforståelig, synes VGs kommentator. Foto: NTB SCANPIX

(Fra VG) Er det Spellemannprisens jobb å gi et klapp på skulderen til gamle travere som sliter med karrieren? Når de gir hederspris til Morten Abel er det lett å få det inntrykket. Hvorfor skal han få en hederspris akkurat nå? Er det en trøst for at solokarrieren hans ligger brakk? 

Abels deltagelse i fjorårets utgave av «Hver gang vi møtes» hintet ytterligere om en karriere med behov for hjelp. Men det hjalp ikke: Singelen han lanserte i forbindelse med TV2-serien, «Lost», levde opp til navnet sitt på flere måter enn én. Denne hedersprisen formelig hyler av mangel på kontekst, skriver Thomas Talseth i VG.

Nuvel – nå vet ikke jeg hvem denne Talseth er – men han mangler total forståelse for hva en hederspris er. Vanligvis gis en hederspris til personer eller institusjoner som har gjort en særlig god innsats for å fremme kvalitet, kunnskap og omdømme innen det de holder på med – eller til noen som har gjort en helt spesiell prestasjon eller over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats. Dette har virkelig Morten Abel gjort innen musikkbransjen.

Han er en av de gamle traverne som har gledet oss med mye god musikk. I tillegg er han en av de få i Norge som etter min mening – virkelig kan kalles en entertainer. Det beviste han særdeles godt i Hver gang vi møtes, der han virkelig ga av seg selv og underholt med både klasse, stil, humor og talent.

Det er mulig Talseth mener et (godt) tv-program som dette er fint å bruke mot artistene når det passer ham, eksempelsvis også diskvalifisere artistene fra å motta priser. Vel, ham om det. Men jeg vil gjerne anmode Talseth om å holde seg til sak, nemlig en lang og variert musikk karriere og samt utdeling av en pris – en pris Talseth bør skjønne kriteriene for, før han rakker ned på den.

En meningsløs drittpakke. Vel, jeg tar ikke denne Talseth spesielt seriøst, og håper ikke Abel gjør det heller. Dette viser oss at det er forskjell på folk; noen har lidenskap for hva de holder på med og bidrar med postitiv energi som de gleder andre med – som Abel med sitt talent og sin utholdenhet. Mens enkelte andre er full av drittpakker som de forsurer omgivelsene med. Talseth er tydeligvis en av dem.

«Kronikken», les drittpakken Talseth serverer er etter min mening totalt meningsløs og vitner om manglende begrepsforståelse. For å sitere Talseth avslutningsvis; skribleriene hans formelig hyler av mangel på kontekst, og burde aldri vært trykket.

Morten Abel fikk Hederspreisen for lang og god tjeneste innen musikkbransjen – og den er vel fortjent!!

Trude Helén Hole 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s