Guest Authors

Egoistisk eller reflektert nok til å vite hvor verdifull du er?

I dag fortsetter vi med gjesteblogger, og jeg publiserer en ny artikkel skrevet av kiropraktor Jørgen Ask. Det er bare å si god lesing:-)

I min daglige praksis så møter jeg stadig folk som er slitne, har lite energi og ikke føler at de strekker til i hverdagen. Mennesker som føler at omgivelsene krever for mye av dem, folk som kjemper en daglig kamp mot klokken for å få tiden til å strekke til. Dessverre er det ofte slik at når vi virkelig trenger det aller mest så har vi sjelden “tid” til å prioritere oss selv. Men livet er en balanse, hvor evnen til å ta vare på oss selv er proporsjonal med hvor mye vi også klarer å gi av oss selv til alle andre.

For de av oss som har vært på et fly før: Når flyvertinnen gir oss instruksjoner og går igjennom sikkerheten på flyet, så sier hun: “Hvis du reiser med et lite barn eller noen som kan trenge din assistanse, så ta på deg din egen oksygenmaske først, før du hjelper noen andre” Hvorfor? hvis du ikke kan puste, så er du heller ikke mye til hjelp for dine omgivelser og de rundt deg. Vi forstår dette prinsippet godt i en slik situasjon, men ikke alle er like flinke til å prioritere seg selv og sin egen helse i det daglige. Men hvis vi selv ikke har evnen til å ta godt vare på oss selv, hvordan skal vi klare å gi det beste av oss selv til alle andre? Mahatma Gandi kalte det self-enlightened interest: Evnen til å ta godt vare på oss selv, for å hele tiden kunne være vårt beste og yte enda mer til våre omgivelser.

Så hvis du noen gang har vært i tvil – DU er den viktigste personen i ditt eget liv. Ikke kun av hensyn til det selv, men også av hensyn til alle andre rundt deg. De fleste skulle ønsket de hadde ha en bror, datter, far eller mor, som hadde evnen til å elske seg selv høyt nok – til å ta godt vare på seg selv!

Jørgen Ask 

 

 

0 comments on “Egoistisk eller reflektert nok til å vite hvor verdifull du er?

Leave a Reply