News

Gerhard Heiberg, you did it again!

Som Brede Sørum så fint uttalte det på FB: – Gerhard Heiberg sier at IOC oppfatter nordmenn som arrogante. Hvor mange andre enn Gerhard Heiberg har de møtt? Det nå tydeligvis flere som stiller spørsmål rundt denne mannens måter å håndtere ting på, som da skijentene gikk med sørgebånd. Kulturredaktør i Nordlys, Lasse Jangås, skriver i dag følgende i Nordlys:

– Hei Gerhard Heiberg. Hvordan våger du å irettesette Marit Bjørgen og hennes lagvenninner etter sørgebindene de brukte på 15-kilometeren i helga? Hvordan våger du og IOC å kalle det «upassende» å hedre en nylig avdød bror og treningskamerat på en så verdig og ektefølt måte? Hvem er det som opptrer «upassende» her, Gerhard? Hvem er det som fullstendig mangler verdighet?

Latterlig dyrt. Og jeg er enig med Jangås. Det positive er at for hver gang denne mannen åpner munnen, synker oppslutningen rundt et norsk OL, og det er bra. For dette har tatt helt av. Noen må spore det tilbake. Å sende inn en OL søknad til mer enn 130 millioner er hinsides all fornuft – og bidrar i feil retning. Norge burde sagt -sorry, dette er for dyrt, så vi dropper det! Det ville nemlig vært et riktig signal å gi.

Korrupsjon og faenskap. Den siste tid har OL gått til land med forholdsvis mange svin på skogen, til kostnader som er alt annet enn solidarisk eller i tråd med idrettens verdier. Det er ingen grunn til at ikke idretten som alt annet skal ta et standpunkt når regimer tramper ned mennesker for å vise storhet i idrettens navn.

Idretten skal ikke stille seg bak eksempelvis brudd på menneskerettigheter – det strider i mot idrettens grunnleggende verdier. Å tie er å samtykke.

Ingen skam å snu. Idretten råtner altså på rot fordi den representeres av grådige mennesker som skal ha fest uansett kostnader. Dette sirkuset bør vi ganske enkelt droppe – det er ingen skam å snu, og det altså ingen grunn til at ikke idretten skal fremme sine verdier gjennom handling – eller utelatelse av handling.

Idretten bør tilbake til der den hører hjemme – nemlig på bakkeplan. Og det bør Norge tydeliggjøre ved å si at nok er nok – OL er for dyrt, og vi kjenner det ikke igjen.

Mer om mitt Nei til OL kan du lese her, samt mitt innlegg Heiberg – nok en grunn til å si nei, fra august i fjor.

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Gerhard Heiberg, you did it again!

Leave a Reply