Management & Health News

Giftige nordmenn 1 og 2

Nordmenn er i verdenstoppen i antallet miljøgifter i kroppen – UANTE KONSEKVENSER, skriver Nordlys. Jepp, så da referer jeg til artikkelen jeg skrev på mandag om inntak av syntetiske stoffer og overdreven medisinbruk. Hensikten med artikkelen var å oppfordre til å være kritisk med hva vi putter i oss av medisiner og vaksiner, og hva vi generelt utsetter kroppen for i form av unaturlige stoffer.

Giftige nordmenn 1. Vi blir nemlig forurenset vi også. Og vi er på toppen av næringskjeden! Allikevel er det forsket mer på hva som hender med isbjørn enn hva som hender med oss, og det er etter min mening et tanke kors. I følge Nordlys (og selvsagt alminnelig viten og fornuft) utsettes vi daglig for en skummel cocktail av fremmede stoffer.

Kildene er mye av det vi omgir oss med til daglig og industrien som stadig produserer nye miljøgifter. Mens det for 60 år siden kunne være seks-syv forskjellige skadelige stoffer i menneskekroppen, finner man nå mellom 200 og 400. Hver for seg behøver stoffene ikke være så farlige, men summen kan gi uante konsekvenser.

– Vi vet mye om de litt eldre tradisjonelle miljøgiftene som PCB og DDT. Men industrien ligger foran oss forskere når det gjelder å utvikle nye stoffer som kan være farlige, sier Eldbjørg Heimstad som er forskningsdirektør for nordområdene ved Norsk institutt for luftforskning, NILU, til Nordlys. Hun leder forskningen på miljøgifter ved Framsenteret, der forskere fra mange institusjoner deltar.

Nordmenn best i verden på forgiftning. Tilbake til deodorant og hudpleieprodukter og andre velferdsprodukter. Vi nordmenn er rike og vi fråtser og velter oss i produkter med store doser miljøgifter.

Vannavstøtende klesplagg, myke engangskluter for barn, flammehemmere, sprayflasker og velduftende deodoranter kan ha uheldig virkning på oss, sier Sandanger. Som en del av sin forskning har han målt parabener i blodet til kvinner som bruker deodorant og hudpleieprodukter. Jo mer man smører på, jo større mengder av parabener finner vi i blodet.

Les mer om parabener her.

Tidligere var mat den største eksponeringskilden for de fleste miljøgiftene. Nå kommer de inn i kroppen via mange ulike veier, sier forskere og mener nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder å ha høyest antall forskjellige miljøgifter og fremmede stoffer innabords.

Heimstad og hennes fagfolk mener forbrukerne må være på vakt, og gjerne stille kritiske spørsmål til de stoffene man omgir seg med. Og det mener altså også jeg. Hele artikkelen fra Nordlys finner du her. Og min fra mandag finner du her, Et sykt helsenorge.

Giftige nordmenn 2. Jeg sikter nå til alle de som sprer møkk og faenskap i kommentarfeltene og på Twitter. Latterliggjøring, hån og personhets er blitt dagligdags og forsurer samfunnet. Folk er rett og slett ikke moden nok til å holde seg til sak og innhold i hva som publiseres, hvilket kan tyde på at åpne debatter og sosiale medier på mange måter er et mislykket eksperiment.

Men okke som, det er kommet for å bli, og det er nok dessverre de giftige, små menneskene der ute også. Men du trenger ikke la dem forpeste livet ditt av den grunn:-)

Dødelige sykdommer – til å “le seg i hjel av…” Vel, som en del av dere har fått med dere, forsøker jeg å opplyse litt om helsefarlige stoffer vi omgås, og ikke minst oppfordrer jeg stadig vekk folk til å gjøre egne undersøkelser og ikke stole blindt på hva myndighetene forteller oss. Under mitt forrige innlegg om miljøgifter, farlig medisinbruk og overmedisinering av barn, syntes enkelte kvinner i kommentarfeltet at det var “hysterisk morsomt” med koblingen brystkreft og bruk av BH og deodorant, og på Twitter fortsatte latterliggjøringen.

Vel, nå har jeg aldri brydd meg noe om denne type uintelligente utblåsninger, men jeg syntes ikke dødelige sykdommer er noe å le seg i hjel av. Så dem om det. Folk som derimot er litt oppegående vet at kosmetikk inneholder hormonforstyrrende stoffer. Vi som i tillegg vet at brystkreft skyldes hormoner og celleforandring – ler ikke.

Her er en liten tankevekker,  A wake up story en film, ypperlig for mennesker som ikke har annet å gjøre enn å kaste søppel i kommentarfeltet, muligvis fordi de ikke er i stand til å lese eller forstå tekst. Og her er en rapport som sannsynliggjør sammenhengen mellom deodorant og kreft. Ps. artikkelen er for folk som kan lese.

Vel, det positive er at disse giftige menneskene trenger ikke forsure livet ditt om du da ikke tillater det, for dette handler ikke om deg eller meg – det handler om dem. Du kan ganske enkelt gjøre som meg, ignorere dem totalt. Det eneste de da oppnår er å vise for en hel verden hvor beviselig dumme og små de er. Og nettopp fordi de er små, sprer de om seg med møkk og gift fordi dette er eneste måten de blir sett på – og det blir de.

De blir sett på som komplette idioter. Det er også slik de vil bli husket, vassende rundt i sin egen møkk og slik er det med den saken:- )

Ønsker dere alle en fin torsdag.

Trude Helén Hole

Les også Vaksine, verre enn antatt? og Giftige nordmenn 3.

Del gjerne:-) Vil du følge denne bloggen, trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Skjermbilde 2017-06-04 kl. 11.28.30

0 comments on “Giftige nordmenn 1 og 2

Leave a Reply