News

Utested tar stilling til dyremishandling

Utestedet Felix i Lillehammer har innført en noe spesiell kleskode i følge SIDE2. Ingen slipper inn med Canada Goose-jakke. Hvorfor? Av hensyn til dyrene.

“Siden vi er opptatt av dyrevern vil vi – fra og med i dag – nekte adgang til gjester som har på seg «antrekk» av merket CANADA GOOSE. CANADA GOOSE er et merke som bruker dun og fjær fra gjess som tvangsfores gjennom lange rør som presses ned halsen, slik at leveren deres øker i størrelse, for å lage den såkalte «delikatessen» Foie Gras. I tillegg bruker de pels fra coyoter som fanges med fotsakser. Ingen av disse formene for dyremishandling er tillatt i Norge” skriver utestedet på sin FB hjemmeside.

Side2 har tidligere snakket med Karen Frivik fra Dyrevernalliansen, som oppfordret til boikott av klesmerket. – Det brukes revesaks, som klapper igjen over beinet eller kroppen til dyret. Dyret kan bli stående i flere dager før det oppdages, og dette medfører enorm frykt og store lidelser. Deretter blir de klubbet ihjel eller skutt i hodet for å skade minst mulig av pelsen. Dette skjer i Russland, USA og Canada, sa hun til Side2.

Canada Goose er et kanadisk selskap som selger yttertøy for ekstremvær. Dette inkluderer jakker, vester, hatter og hansker. Parkasen med pels er et av deres mest kjente produkter. De hevder selv at pelsen innhentes på en human måte. – Vi følger strenge regler for bruk av pels, og arbeider helt i tråd med de kanadiske lovene og retningslinjene. På nettsidene våre har vi dokumentasjoner som viser at vi følger reglene, sier Jeff Leopold fra Canada Goose Norge til Side2 – og henviser til selskapets nettsider.

Hmmm, vanskelig nøtt det der. For hva skal en tro? Og trenger man å tro det ene eller det andre? Når det gjelder pels, så er det jo slik i dag at vi ikke lenger trenger å kle oss ut som dyr for å holde varmen. Vi trenger heller ikke klær med ekte pels rundt kragen – så hvorfor kjøpe det?

Jeg syntes det er modig av Felix å ta stilling til saken og gå til det skritt som nå gjøres. Det belyser i hvert fall saken.

Vel, muligens best å først og fremst fokusere på hva som skjer her hjemme på knausen. Jeg har skrevet en del om dyrevern tidligere. Her er en av mine artikler om Norge og dyremishandling. Sett regjeringen i Bur.

Ha en finfin tirsdag:-)

0 comments on “Utested tar stilling til dyremishandling

Leave a Reply