Management & Health

2014 – hovedrollen er DIN

Don´t stand in the corner of your own life, get in to the middle.

Og med dette mener jeg at DU skal være midtpunkt i ditt eget liv. Om du ikke har vært det før, midtpunktet, så er det jaggu på tide at du i 2014 begynner å ta tak og spiller hovedrollen i ditt eget liv. Hovedrollen fikk du nemlig dagen du ble født.


Nu vel. Det er fullt mulig at en del nordmenn vil være uenig med meg nå, for mange av oss er opplært til å ikke skrike for høyt, ikke tro du er noe, til å gå stille i gangene og dyrke ydmykhet som en dyd. Vel, kanskje alt dette er en dyd. Men ingen hører deg når du hvisker eller lusker deg omkring, så ydmykhet kan i enkelte tilfeller bare være ren idioti.

Ikke misforstå, jeg prater ikke om å bølle seg igjennom livet. Jeg prater om å ta kontroll og ansvar over eget liv ved å stille seg i sentrum og med det bli midtpunktet – for det er du nemlig. Ved å stå i midten blir det også lettere å ta ansvar for handlingene dine enn når du gjemmer deg i en krok.

Å leve i midten er å ta anvar – å ta ansvar er å leve til fulle

For å si det på en annen måte: den dagen du ble født, fikk du en hovedrolle å spille. Spill den!

Det er i bunn og grunn ganske enkelt, klarer du ikke å se på deg selv som det viktigste mennesket i ditt liv og tenke og handle deretter, så lever du i bunn og grunn et amputert liv. Det er ingen tjent med, og aller minst deg.

Mennesker som stiller seg i midten der alle kan se dem og med det tar ansvar for sitt liv, lytter mer til sin egen stemme, sine egne ønsker og behov, og formidler dem utad.

De lever et sannere liv der løgner og skjulte sannheter blir overflødig.

Klarer du å stå oppreist i midten og ta ansvar, beriker du også livene rundt deg. Du vil inspirere mennesker rundt deg og engasjere dem, det være dine barn, venner eller kollegaer. Så gå inn i midten der solen skinner og lev fullt og helt. Ingen er tjent med sure mennesker som lever i det kalde, skyggefylle hjørnet og er bitter fordi de ofret seg ved å la andre ta plassen i midten der solen skinner – den plassen de selv skulle hatt, om de hadde hatt ryggrad til det. Mange mennesker har ikke ryggrad. Det er vår plikt å gi barna våre ryggrad. Den skal bære dem gjennom tykt og tynt i et helt liv.

Selvfølelse, egenverdi og kjærlighet til seg selv. Jeg lærer derfor mine barn å være midtpunkt og spille hoverollen i sine egne liv, og det mener jeg er en omsorgsfull og kjærlig gave å gi. Kanskje den største. For med dette lærer de å ta ansvar for egne liv, elske seg selv og være raus med den kjærligheten de bærer på. 

Om dette er egosentrisk? Well, we all have that little Devil inside that says this is wrong way of thinking. Så enkelte vil sikkert fortsatt mene at å se på seg selv som midtpunkt i eget liv er et egosentrisk utgangspunkt, og at eksempelvis barna må komme først. Vel, jeg ser den helt utmerket. Men det har seg også slik at om du setter andre foran deg, inklusive barna, så er det nettopp dette du lærer barna dine – å sette andre foran egne behov. Vil barna dine være tjent med det?

Mennesker som stiller seg i midten der alle kan se dem og med det tar ansvar for sitt liv, lytter mer til sine egen stemme, sine egne ønsker og behov, og formidler dem utad. De lever et sannere liv der løgner og sjulte sannheter blir overflødig. 

Nå er vi klar for 2014 – so step into the middle and play that mainrole. Den rollen fikk du nemlig da du ble født. Og manuset – det skriver du selv. 

Jeg ønsker med dette alle mine venner et riktig godt, innholdsrikt og deilig nytt år med masse opp og nedturer som beriker og fargelegger livet, samt betingelsesløs kjærlighet. Takk for det gamle:-)

For kurs og coaching, New Spirit.

0 comments on “2014 – hovedrollen er DIN

Leave a Reply