News

Nei, Hallén er ikke trygg!

Yngve Hallén er trygg på at Fotball Norge fortsatt vil ha ham og ser for seg to nye år som fotballpresident, selv om det har stormet rundt ham i perioder, skriver BT. I fire har år Hallén vært fotballnorges mektigste mann. Han har fått mye kjeft etter Egil Olsens avgang som landslagssjef. John Carew er blant dem som har vært kritiske til håndteringen av Drillos brå avgang, og ikke minst undertegnende – meg! Presidenten har også fått kjeft for den omdiskuterte TV-avtalen med C More, der tidligere hovedrettighetshaver TV 2 ble spilt på sidelinjen.

Det er tydeligvis mange som blir spilt på sidelinjen under Halléns ledelse. Drillo er nevnt, Semb er en annen. I intervjuet med BT skryter Hallén av alt forbundet har fått til, og føler seg derved trygg. Jeg tørr minne Hallén om at merittlisten han sikter til, er kreditert forbundet, ikke Hallén alene. Det Hallén skal vurderes etter – er hvordan han er som person og som leder, og ikke minst som representant for fotballnorge og organisasjonen han leder.

Ukultur i Fotballforbundet. NFF preges av ukultur, dette er ikke en antagelse – det er de harde fakta. Dette rammer selvsagt spesielt forbundets anseelse, men også norsk fotball generelt. Forbundet opptrer som en dårlig Poirotparodi med skjulte agendaer og hvisking og tisking i korridorene på Ullevål – hvor beslutninger taes impulsivt og over hodene på hverandre. En slik uryddig politikk bør en seriøs organisasjon holde seg for god for. Men den gang ei, nettopp fordi ledelsen – altså Hallén selv, er en av de største drivkraftene bak denne ukulturen.

Klønete og respektløst. Et godt eksempel på nevnte er da Egil Drillo fikk sparken og det kun to kamper før slutt. Toppfotballsjef Nils Johan Semb var ikke en gang involvert i prosessen, og ble informert om dette i ettertid. Dette forteller mye om hvordan Hallén også vurderer fotballsjefen. Ikke spesielt respektfullt!

Denne prosessen var en usedvanlig klønete og respektløs håndtering av Hallén, – et spark langt under beltestedet som sier veldig mye om Hallén som person, og som i tillegg understreker hans dårlige vurderingsevne og manglende lederegenskaper.

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Idrettsnorge er unødvendig topptung og styres av grådige og maktglade mennesker uten forståelse for idrettens verdier. Presidenten burde i sin periode vist seg voksen nok for oppgaven – det har han ikke gjort. Hallén bør føle seg alt annet enn trygg!

Trude Helén Hole

Her er et par av mine andre innleggKlønete av Fotballforbundet og Idrettsnorge bør slankes i toppen, Aftenposten, Nei til OL og Heiberg, nok en grunn til å si nei, samt Idrettsgallaen, en dårlig parodi.

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Nei, Hallén er ikke trygg!

Leave a Reply