News

Idrettsgallaen – en dårlig parodi

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl (66) og idrettshistoriker Tom A. Schanke (73) synes i følge VG at det er meget kritikkverdig at kickboksernes landslagstrener Daimi Akin (40) ikke er nominert som «årets trener» på Idrettsgallaen – og jeg er fullstendig enig.

Idrettsgallaen – en dårlig parodi. Akin står bak 47 medaljer i EM og VM, og 20 gullmedaljer i løpet av de 13 årene han har vært landslagstrener, og landslaget kom nylig hjem fra VM i Tyrkia med fire nye gullmedaljer i fullkontakt fra et mesterskap med over 1000 utøvere fra 61 nasjoner. Men da nominasjonene til Idrettsgallaen ble offentliggjort var ikke Akin blant de fire nominerte i kategorien «årets trener».

-De som har fulgt med i norsk toppidrett har registrert at Daimi de siste 10 årene har vært trener for utøvere som har hentet hjem dusinvis av medaljer i mesterskap i en stor verdensidrett, sier Stensbøl til VG og får bred støtte fra Tom A. Schanke:

-Det han har prestert som trener er helt ekstremt. Kickboksing er en liten idrett her hjemme med litt under 4000 lisensierte utøvere, men Norge er altså verdens nest beste nasjon i fullkontakt. Bak Russland som har 200.000 utøvere, sier Schanke til VG.

At Daimi Akin ikke er nominert som årets trener med denne merittlisten bak seg, er komplett uforståelig. Videre er jeg fullstendig enig med Schanke når han reagerer på at Magnus Carlsen ikke ble nominert som årets mannlige utøver, fordi sjakk liksom ikke er en del av NIF, men ironisk nok samtidig nomineres i to andre kategorier.

Klønete av forbundet – nok en gang! Disse to, hva skal vi kalle det, hendelsene, viser bare at toppidrettssjef Tore Øvrebø, som også er juryleder for Idrettsgallaen – ikke vet hva de driver med. Dette er ikke første gang jeg legger meg ut med NIF og Olympiatoppen, og det blir ikke siste gang heller – for makan til klønete organisasjoner skal en lete lenge etter.

Trude Helén Hole på en tirsdag.

Her er et par av mine andre innlegg, Idrettsnorge bør slankes i toppen i Aftenposten, Idretten er unødvendig topptung, Klønete av fotballforbundet, Nei til OL og Heiberg, nok en grunn til å si nei til OL. Og Å hoppe uten sikkerhet.

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Idrettsgallaen – en dårlig parodi

Leave a Reply