Management & Health

I have a dream – do you?

  I have a dream, in fact, I have many – and I make them come true!!

Follow your dreams er en fotoserie tilhørende Feelings. Foto: Gro Storteig. www.newspirit.no. Location Rhodos.

Jeg er en av dem som drømmer både natt og dag. Drømmer har jeg alltid hatt, og jeg kan simpelthen ikke forestille meg et liv uten. Som liten løp jeg omtrent daglig opp på Løvstakken i Bergen og skuet utover havet en stakket time – for å bare sitte der på steinen min og drømme om noe fjernt og ukjent bortenfor havet, for så å spurte ned igjen til hverdagen og det grå livet, til lekser, trening og hester. Sover du? På videregående satt jeg og stirret ut mot fjellet mitt, kjente på lengselen etter å løpe opp til toppen, kjenne vinden eller regnet pjuske i ansiktet, føle den fantastiske følelsen av frihet…, eller jeg stirret på flaggstangen ute på skoleplassen, på tauet som dunket taktfast i stangen og på den vakre vimpelen som prisgitt fulgte vinddraget hit og dit. Eller jeg i realiteten sov sittende med det pjuskete blåsvarte rockenrollhåret trukket ned foran øyenen som en gardin, sov fordi jeg stod opp kl. 05.30 om morgenen for å dra på svømmetrening, eller ganske ubeskjedent sov med pulten til pute. Jeg tror jeg snorket også. Ja, det er meget mulig. -Sover du, spurte læreren meg, og jeg grumset frem et lite, -Ja, uten å klare å løfte hodet opp av pulten. Jeg sov og drømte på ordentlig, faktisk. Og læreren lot meg sove og gikk videre. Blikke skolelys av sånt, vettø. Blir uthvilt, da. Og det er jo fint det. New Spirit, not a dreamy, a reality. Vel, i dag jobber jeg for at drømmene skal bli virkelig, og det blir de. En etter en virkeliggjøres drømmene mine, og for hver drøm som virkeliggjøres, spinner jeg en ny litt lenger der fremme. En del av mine tidligere drømmer er mitt virke i dag, og disse finner du på www.newspirit.no. Jeg har også skrevet litt om dette i min siste bok The Story som nylig kom ut, men som ble trukket tilbake grunnet trykkefeil. Hater når slikt skjer! En forfatters verste mareritt! Men skitt happens – det skal liksom ikke gå knirkefritt å følge drømmene sine, heller – for da er det ikke drømmer. Men i den boken har jeg altså skrevet at mennesker uten drømmer lever et fattig liv. Vi trenger nemlig drømmer. Jeg husker en fyr som fortalte meg at det ikke var noe poeng i å ha drømmer, for drømmer ville kun forbli en drøm. Han levde et grått og fattig liv – og det innrømmet han selv. Skjønner? I have a dream! Røde drømmer ? ja, jeg har farger på drømmene mine. Rødt står for kjærlighet. Blått for karrieren osv, og så har jeg våte drømmer. Slike dere vet. Drukner nesten, jeg. Vel, ikke alt kan realiseres. Om drømmen kun forblir en drøm, så er det allikevel et viktig element som lyser opp vår grå hverdag med alle de små trivialitetene vi surrer rundt med. Drømmene lyser opp tilværelsen vår som en vakker stjerne og er en livsviktig vitamininnsprøytning, så dyrk frem drømmene dine, både store som små. Det er viktig, for hva vet vi egentlig om hva som befinner seg rundt neste hjørne om vi ikke våger å titte? Hoppe i det og ta en sjangse… Noe kan faktisk realiseres om du våger. Drømmer kan nemlig være noe mer, en visjon, noe å strekke seg etter, og før du vet det kan drømmen din være virkelighet. Poenget er at drømmer uansett er en vinn – vinn situasjon. Det kan være et mareritt å forsøke å nå sine drømmer. Selv drømmer jeg alltid stort og iverksetter det som er nødvendig for å nå dem. Det er der min kamp ligger, å realisere det jeg ser for meg der fremme – for selvsagt må en kjempe og våge å satse – ingenting kommer gratis. Og noen ganger kan det hele fortone seg som et mareritt. En kamp uten sidestykke, spesielt om du er selvstendig næringsdrivende. Les gjerne min artikkel Staten flår deg, og ler hele veien til banken. Drømmer er forøvrig en verdi som ikke kan måles i valutta. Jeg kan derfor eksempelvis aldri hatt en mann uten drømmer. Om jeg skal være med en mann, må han være en som tenker stort, en som sikter høyt og ikke minst en som har mot, ambisjoner og dyktighet nok til å nå noen av dem, det være seg å nå toppen av Puncak Jaya, å ta om igjen mattematikk som 45 åring, eller erobre verden med sin litteratur. Han må kunne se fremover og visualisere seg en fremtid der fremme, slik jeg gjør det. Skjønner? Avslutningsvis skal jeg komme med et meget vist visdomsord fra frk. Hole: Follow my dreams? I am not a follower, my dreams are following me! Hvis ikke det var bra sagt, så vet ikke jeg. God helg dere – gjør noe dere bare har drømt om:-) Hilsen Trude Helén Hole på en fredag gitt, på tide å stå opp og gjøre noe…

   

 

0 comments on “I have a dream – do you?

Leave a Reply