News

Hundeeiere er drittsekker

Provosert av tittelen? Vel, jeg er også provosert, nemlig over holdningen enkelte hundeeiere har i forhold til ansvaret de har påtatt seg ved å skaffe seg hund, og i forhold til alle oss andre som faktisk bor og oppholder oss på denne kloden – med eller uten hund. Ser dere? Slik så det ut etter at vi med et skilt anmodet hundeeiere om å plukke opp dritten etter seg. Hundeeiere er drittsekker!   Selvsagt skal jeg ikke kjøre alle over en kam eller hva det nå heter. Men jeg vil påstå at det finnes en god del hundeiere som regelrett er den posen de skal bruke for å plukke opp hundedritten. Og grunnen til at jeg kaller dem drittsekk – er fordi de ikke gjør det – plukker opp dritten. Utenfor her vi bor, på Vardåsen i Asker, er det nå blitt særdeles mye hundedritt på plenen. Så for to dager siden gikk jeg og min lille datter på 7 ut og plukket opp dritten etter andre. Vi har ikke hund selv – så dette er ikke vår jobb – men jeg er ikke spesielt fan av små barnesko full av hunde dritt, og det er ikke barna mine heller. Små, uintelligente hundeeiere. Videre fortalte jeg mine barn at enkelte mennesker desverre ikke evner å ta ansvar, som en god del hundeeiere. De er små mennesker som driter i alt og alle rundt seg, og det er både dumt og uintelligent. Når vi møter slike små mennesker, må vi bare tenke og handle for to og ta det ansvaret de ikke tar, sa jeg. Og samtidig må vi gi dem beskjed om at slik vil vi ikke ha det, for å si i fra er nemlig vårt ansvar, sa jeg. Derfor satte vi opp et skilt der det står: Plukk opp dritten, din gris! Ja, jeg vet – enkelte hundeeiere syntes sikkert det er kjipt å bli kaldt en gris selv om de er det. Resultatet var at morgenen etter kom barna løpende inn igjen ganske så sjokkert, og fortalte at noen hadde lagt fra seg fyllte hundeposer ved skiltet vårt på plenen. Bedritne mennesker. Og ganske riktig. Hundeeierne slo til igjen og viste sitt bedritne ansikt, og disse bedritne menneskene er naboene våre! Vel. Hva skal vi si om slik holdning og oppførsel? Hva skal vi fortelle barna våre? Jeg gidder ikke bruke tiden her på å fortelle i detalj hva jeg synes om slike mennesker. Men jeg vet at om jeg ser dem – så blir jeg voldelig. Da kommer all dritten min ut, den jeg personlig har samlet opp gjennom et langt og hardt liv. Den skal få kanalisere seg i full styrke mot de drittsekkene, ganske sikkert verbalt, men også rent fysisk er jeg redd – fordi jeg skal trøkke hundedritten langt ned fordi drøvelen på disse drittsekkene – fordi de fortjener det. Og sånn er det med den saken. Virkelig. Det bor vel kanskje en drittsekk i oss alle. Trude Helén Hole på en torsdag, gitt.

0 comments on “Hundeeiere er drittsekker

Leave a Reply