Management & Health News

Sandra Borch, et stort menneske

I anledning TV2s Dokument 2 «Kvinne, jeg hater deg» på tv i dag klokken 21.40, henter jeg opp en artikkel jeg skrev i februar i år, da Radio 3 mobbet Borch på direkten. I forrige uke tok jeg opp TV3s legalisering av mobbing som dere kan lese her. Og poenget mitt er nå som før: Vi lever i 2013, det er virkelig på tide at media tar et oppgjør med denne praksisen.

Mobbing er ikke underholdning, det er uakseptabelt!

Skjermbilde 2019-05-08 kl. 12.33.52
Skjermdump fra Dagbladet.

Sandra Borch tar nå en pause fra politikken.

Store og små/smålige mennesker. Ikke bare media, men hver og en av oss bør gå litt i oss selv og evaluere hva slags mennesker vi egentlig er og hva vi med vår fremtreden lærer våre barn. For “størrelsen” slik jeg ser det, på mennesker, betegnes etter hvordan en er som person og hvordan en oppfører seg. Sandra Borch har jeg aldri møtt. Vi kan være uenig på sak, spesielt dyrevern, men jeg anser henne som dyktig, modig, utholdende og sterk, og ikke minst som et stort menneske som klarer å heve seg over all dritten hun blir utsatt for – fra små mennesker!

Det må bli slutt på mobbing i media. Lokalradioen Radio 3 i Bodø omtalte tidligere i år den omstridte senterpartipolitikeren fra Nord-Norge særdeles respektløst i premieren på sitt nye program Radiokabinettet. Radiokabinettet består av Erlend Osnes, Håkon Johansen, Ola Eiring Ruus og Thor Einar Torrissen, alle med i Stand up Bodø. Link til artikkel.

Skjermbilde 2015-10-18 kl. 11.10.56
Skjermdump.

I den første sekvensen som ble vinklet mot Borch, omtalte stasjonssjef Erlend Osnes de små handlevognene i butikkene som barn bruker som Sandra Borch-vogn. Medlemmene presenterte deretter hver sin fanesak og Ola Eiring Ruus sin sak til stor latter i studio, var:

– Vi må skaffe fellingstillatelse på Sandra Borch. Forskere har funnet ut at hennes stamme ikke er etnisk norsk eller tilhører den norske fauna. I tillegg er hun heller ikke utrydningstruet eller spesielt genetisk egnet for videre reproduksjon.

Pressens Faglige Utvalg bør reagere. Sandra Borch ble varslet om innslaget av Nordland Senterparti og reagerte kraftig. Det bør også flere gjøre, blant annet Pressens Faglige Utvalg, for dette er rett og slett offentlig og grov mobbing tildekket som humor. Ansvarlig redaktør Tommy Novik mente at dette var humor, men at de gikk litt for langt og legger seg flat. Erlend Osnes er én av de fire komikerne, og han har heller ingen problemer med å legge seg “paddeflat” som han selv sier det:

-Det var selvsagt på ingen måte vår intensjon å støte Sandra Borch, og vi er veldig lei oss for at hun ble så såret av dette, sier Osnes.

Vel, dette må jo være tidenes dårligste unnskyldning – alle med et visst omløp i hodet forstår at sjikane av denne sort er sårende. Det hele er direkte skammelig og forkastelig, og hadde jeg vært sjefen, hadde disse fått fyken tvert! Alle, inklusive dårlige komikere, vet at mobbing og netthets er uakseptabelt. Når de allikevel velger å bruke dette kortet, går de fra å være dårlige komikere til mobbere, og det bør få konsekvenser. 1/3 av barn og unge i Norge tenker på selvmord, mobbing er en av årsakene. Det er på tide fok begynner å ta ansvar!

Å legge seg “paddeflat” derfor ikke godt nok. Det er nå på tide alle tar et oppgjør med denne praksisen. Vi bør alle ha nulltoleranse, og da mener jeg nulltoleranse! Denne type oppførsel må nå gi konsekvenser også for den som hetser og mobber, ikke bare den som mobbes.

Vi har alle et ansvar – du også. Si i fra! Komikere som mobber er etter min mening ikke komikere, de er mobbere. Dere som oppsøker stand-up bør tenke dere godt om før dere serverer en flau “liksom” latter. En pipekonsert er mer på sin plass når dere er vitne til mobbing på direkten. Oppdragsgivere bør også ta ansvar og tenke seg om hvilke type mennesker de gir sceneopptreden, radio, reklame og tv-oppdrag til.

Som jeg har sagt før og sier igjen: Bruk dine positive energier. Mine tips for å bli et bedre menneske er veldig enkle;

  • Vær bevisst dine positive og negative energier! Jeg tror nemlig på energi som en universell kraft som er overalt – en energi du kan velge å bruke i det daglige, positivt eller negativt. It is your choice – og du får hva du gir.
  • Vær raus og gi glede til alle du møter på din vei, store som små, tobeinte som firbeinte. Da skaper du positiv energiflyt i omgivelsene dine.
  • Vær generøs, snakk mennesker opp – ikke ned, snakk til – ikke bak.
  • Unn andre glede, frihet, fremgang og lykke.
  • Bruk det gode i hjertet ditt. Du kan hente frem solen i deg og skinne, eller kaste skygge på omgivelsene.
  • Husk at du er en del av omgivelsene. Hva velger du?

Lever du etter disse enkle linjene vokser du som menneske. Ditt menneskeverd og selvbilde, din selvfølelse og din selvtillit øker. Du blir et stort og raust menneske! Velger du dermot å bruke negativ energi som å mobbe og krenke andre mennesker – så krymper du som menneske. Og husk at det å være en drittsekk gir deg ingenting i retur, bortsett fra dritt. Tenk litt over det neste gang du velger å være drittsekk.

Du bestemmer selv hvordan du vil være, be that person!

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Sandra Borch, et stort menneske

Leave a Reply