News

TV3 og mobbe-TV

Mobbe TV. I går var det premiere på TV3s store satsning Top Model. Og som film, TV, bok og vinanmelder og ikke minst med over 20 års erfaring både foran og bak kamera i inn og utland – slo jeg på, kun for å kunne konstatere at dette er mobbe tv som ikke har noe med modellbransjen å gjøre. At mobbing legaliseres på tv, er ikke greit!


Svensken, Siri, fotografen og Norges nye riksbitch, Donna.

 

Programleder Siri Tollerød har vært modell for de mest eksklusive motehus og jobbet med verdens mest innflytelsesrike fotografer. Nå vil norske modellhåp kunne nyte godt av Siris omfattende erfaringer, i følge TV3, og det er godt mulig. Men som programleder falt hun fullstendig igjennom i går. Dette kan imidlertid ta seg opp, for hun blir værende i programmet.

Den sjangsen fikk imidlertid ikke fire av deltagerne, for kun kort tid ut i programmet sendes disse hjem etter en stusselig catwalkseanse ved bassengkanten der jentene på forhånd ble gitt ti minutter til å “glamme seg opp”. Vel, de fleste jentene er amatører – at de da får kritikk fordi de ikke går som Tyra Banks, er helt bak mål. At de nervøse jentene deretter kritiseres for sin private garderobe – for å ha på seg stygg kjole, sko og bikini, er like lavmål – for hva har en stygg bikini med talent foran kamera å gjøre?

De fem jentene fikk altså ikke en fair sjangse til å vise sitt potensiale foran kamera. De ble sendt hele veien til LA for en dag og fem minutters utdritning på skjermen – det er ikke greit!

Ny riksbitch. Med i årets sesong er modellspeider Donna Ioanna Ioannou som jeg aldri har hørt om – men som tydeligvis har som ambisjon om å fremstå som årets riksbitch. Under catwalkseansen sier hun: -Jeg har aldri sett så mye dårlig bikini. En skulle tro at alle bikiniene var hentet opp fra en søppeldunk. Og så skoene – for å si det slik, det er ikke vanskelig for meg å plukke ut fire jenter som skal rett hjem i dag.

Og igjen, poenget med programmet var?

Senere i programmet sier Donna følgende, bare for å nevne noe:

-Hun går ikke, hun vagger som ei ku.

-Du ser feit ut!

-Hun ser ut som en feit ku på dette bildet.

-Når jentene begynner å grine når du gir dem konstruktiv kritikk, passer seg ikke, for i den virkelige verden er det beinhardt.

Vel, til orientering Donna og TV3, dette er ikke konstruktiv kritikk – dette er mobbing og totalt forkastelig. Vanlig folkeskikk bør kunne forventes også av programledere.

TV3 burde holde seg for god til dette.

 

 

0 comments on “TV3 og mobbe-TV

Leave a Reply