News Reviews

TV3, Top Models og mobbe-TV

TV3 kjører på Mobbe TV. I går var det premiere på TV3s store satsning Top Model Norge. Og som film, TV, bok og vinanmelder og ikke minst med over 20 års erfaring både foran og bak kamera i inn og utland – slo jeg på, kun for å kunne konstatere at dette er mobbe tv som ikke har noe som helst med modellbransjen å gjøre.

At mobbing legaliseres på tv – er ikke greit!

Svensken, Siri, fotografen og Norges nye selvutnevnte riksbitch, Donna.

Programleder Siri Tollerød har vært modell for de mest eksklusive motehus og jobbet med verdens mest innflytelsesrike fotografer. Nå vil norske modell-håp kunne nyte godt av Siris omfattende erfaringer, i følge TV3, og det er godt mulig. Men som programleder falt hun dessverre litt igjennom i går. Dette kan imidlertid ta seg opp for Tollerød, for hun blir jo værende i programmet.

Den sjansen fikk imidlertid ikke fire av deltagerne, for kun kort tid ut i programmet sendes disse overraskende hjem etter en stusselig catwalk-seanse ved bassengkanten der jentene på forhånd ble gitt ti minutter til å “glamme seg opp”. Hvor stressende er ikke det?

Vel, de fleste jentene i programmet er ny i gamet og for amatører å regne – og burde håndteres som sådan. At de da får kritikk fordi de ikke går som Tyra Banks første gang de i det hele tatt går, er helt bak mål. At de nervøse jentene deretter kritiseres for sin private garderobe; – for å ha på seg stygg kjole, stygge sko og stygg bikini, er like lavmål – for hva har vel en stygg bikini med talent foran kamera å gjøre?

De fem jentene fikk etter min mening ingen fair sjanse til å vise frem sitt potensiale foran kamera, og ble altså sendt hele veien til LA for kun én dag og fem minutters utdriting på TV-skjermen – dette er ikke greit!

Skjermbilde 2019-02-03 kl. 22.28.51.png

I programmet kan vi også se at Norge har fått en ny, selvutnevnt riksbitch. Med i årets sesong er nemlig “modellmamma” Donna Ioanna, som jeg forøvrig aldri har hørt om, men som tydeligvis har som ambisjon å fremstå som årets riksbitch. Under catwalk-seansen sier hun følgende;

– Jeg har aldri sett så mye dårlig bikini. En skulle tro at alle bikiniene var hentet opp fra en søppeldunk. Og så skoene! For å si det slik, det er ikke vanskelig for meg å plukke ut fire jenter som skal rett hjem i dag!!

Og igjen, er poenget med programmet å være fotogen og ha talent – eller velge riktige sko? Senere i programmet sier Donna følgende, bare for å nevne noe;

– Hun går ikke, hun vagger som ei ku.

– Du ser feit ut!

– Hun ser ut som en feit ku på dette bildet.

– Når jentene begynner å grine når du gir dem konstruktiv kritikk, passer seg ikke, for i den virkelige verden er det beinhardt.

Vel, til orientering kjære Donna og TV3, dette er ikke konstruktiv kritikk – dette er mobbing og totalt forkastelig. Vanlig folkeskikk bør kunne forventes også av programledere. At TV3 heller velger å bruke voksne mennesker som går inn for å være drittsekk og det i en maktposisjon – er lavmål.

TV3 burde holde seg for god til dette – for mobbing og maktmisbruk er ikke ok! Det er direkte skammelig!

….

Oppdatering februar 2019; I 2016 kom jeg ut med Når våren ikke kommer, en dokumentar om selvmord. I denne er mobbing et sentralt og viktig tema. Det er således den voksende ukulturen på sosiale medier og på TV i beste sendetid, der mobbing og trakassering blir hverdagslig – jeg vil til livs. Boken finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 3

0 comments on “TV3, Top Models og mobbe-TV

Leave a Reply