News

Staten flår deg og ler!

Og ler høyt hele veien til banken. Do you have a dream about starting your own business? Keep the dream – and forget about the rest! Nå har jeg forsøkt meg som grunder i to år, og det er jo ikke bare lett. Det er en evig kamp – så jaggu skal du ha stor lidenskap for det du holder på med for å gidde.

I forrige uke kom jeg imidlertid dit hen at jeg tenkte jeg skulle heve lønn for første gang. Og da kom sjokket. Av et beløp på 200.000.- tar staten 126.800.- i skatt, selskapsskatt og arbeidsgiveravgift etc, mens jeg blir sittende med 73.200.- . Av dette betaler jeg i tillegg regnskapsfører 2.000.- for å fikse nettopp at nevnte foregår skikkelig, fordi jeg ikke vil i fengsel.

Så av mine 200.000.- som jeg har jobbet jævlig hardt for, ja, unnskyld uttrykket, sitter jeg igjen med skarve 71.200.- Om ikke dette er et jævla ran, så vet ikke jeg! Kvise på samfunnets rompe. Så, er det noe poeng å være grunder, forsøke å drive for seg selv med nyskapning og være en såkalt ressurs for samfunnet? Være et av de små, viktige samfunnshjulene regjeringen skryter de legger forholdene til rette for?

Nei. Fordi staten er en grådig jævel som stjeler det du tjener og tramper på deg i tillegg – fordi den i samme slengen forteller deg at det du forsøker å få til av verdiskapning – har null verdi utover å fore statssekken ytterligere før du går konkurs.

Så dropp det! Still deg heller opp i kø hos NAV. Sannheten er nemlig at staten ser deg i øyene og lyger deg rett opp i trynet når de sier at grundere er viktig for samfunnsutvikling og næringsliv. Vi er ikke det. Resultat: Grunnet denne AP politikken som vi egentlig kan kalle “Drep all grundervirksomhet – grundere er som ugress, og ugress vil vi ikke ha i vakre Norge”, ser jeg tre utganger og det er:

1. Du gir opp og går til NAV, og henter pengene dine derfra i stedet for å jobbe. (ps, om du ikke har hatt råd til å ta ut lønn i oppstartsfasen av bedriftern din, får du nada)

2. Du er allerede så utslitt at du ender på søppelhaugen og hever trygd resten av livet.

3. Du fortsetter, men tar i mot pengene fra kundene dine svart der du kan. Og tro meg; jeg har nå etter denne “oppdagelsen” snakket med mange om svarte penger, mennesker som jobber med politikk og næringsliv, fra bønder til kunstnere – og samtlige sier de tar i mot svart betaling der de kan grunnet nevnte politikk.

Er dette et sunnhetstegn? Ja, fordi dette er en naturlig, folkelig regulering og et svar på den AP politikk som føres. Og nei, fordi det er staten selv som legger opp til nevnte kriminalitet grunnet sin uforståelige grådighet. Hva med å legge forholdene til rette for at små næringsvirksomheter kan vokse, og vokse uten å bli kriminell på veien. Burde ikke dette være et mål?

7 av 10 grundere overlever ikke – dette er resultatet av AP politikken som føres. Men fortvil ikke om du er grunder og er en av de 7 som må gi opp. Alternativt kan du selvsagt få deg normal jobb – staten ansatte jo hele 9.000 nye papirflyttere i fjor, også kaldt byråkrater, så det er vitterlig muligheter. Det er nemlig statlige papirflyttere staten vil ha, ikke grundere.

Gratulerer Staten – vel grøftekjørt! 

Trude Helén Hole på en tirsdag…

0 comments on “Staten flår deg og ler!

Leave a Reply