News

Jeg heter Navnløs støtter Mustafa

Tove Andersson er forfatter og journalist. I disse dager kommer hun ut med en ungdomsbok om demokrati, antirasisme og seksuell legning. Boken Jeg heter Navnløs som omhandler rasisme, ble først utgitt i 2002 og kjøpt inn av Kulturrådet. Som kjent kom både Metoo og Black Lives Matter, og boken ble oppdatert og relansert i 2020. Forfatter Andersson får stadig høre at boken, som også har blitt benyttet i undervisning om demokrati og Black Lives Matter på en barneskole i Oslo – er mer aktuell nå.

Støtter Mustafa Hasan. Tove Andersson har bodd og arbeidet på Holmlia som flyktningfullmektig, og da Benjamin ble drept for 20 år siden samlet flere tusen seg i fakkeltog. Dette gjør inntrykk. Vi har ikke glemt Benjamin. Vi ønsker alle en bedre verden og det for alle, og forfatter Andersson sier følgende; – I år lar Norge en norsk gutt, Mustafa Hasan bli symbolet på en flyktningpolitikk ingen foruten paragrafryttere – sier enige i. Dette må vi gjøre noe med.

Hun har nå bestemt at 50% av salget fra boken Jeg heter Navnløs skal gå til innsamlingsaksjonen for Mustafa på Bidra.no, og hun håper samtidig at Navnløs vil nå ut til flere med sitt budskap.

Her kan du kjøpe boken Jeg heter Navnløs til støtte for Mustafa

Biblioteksentralens omtale: Hun kaller seg Navnløs Andreassen fordi fornavnet er så kjedelig at hun ikke vil bruke det. Navnløs går i sjuende klasse og har mange spørsmål som hun ønsker å finne svaret på. Hun bor sammen med moren, som er journalist, og mormoren. Mormor eller Mommo elsker spørsmål og stiller gjerne opp når Navnløs lurer på noe. Dette er en fortelling som utfordrer fordommer og snur opp ned på vante oppfatninger. Den tar leseren med på en reise ut i en hverdag som viser seg å ikke være fullt så hverdagslig når ikke bare fornuften, men også nysgjerrigheten får styre handlingene våre. Boka er samtidig et spennende møte med andre kulturer og ulike måter å takle omgivelsene på.

Mustafa kom til Norge som 6 åring. Han har hele sin oppvekst og skolegang i Norge. Etter 13 år i kamp og usikkerhet for egen fremtid fortjener Mustafa en trygg og stabil tilværelse. Om du ikke ønsker å kjøpe boken Jeg heterer Navnløs, men allikevel ønsker å støtte Mustafa i sin Kamp mot UNE, kan du gå direkte til fundraising-siden Stopp utkastelsen av Mustafa – eller kjøpe hans egen diktbok her.

Denne bloggens eier – Trude Helén Hole, har kjent Mustafa fra da han kom til Norge. Mustafa har gått i klasse med Holes sønn Johannes i 13 år, og har med det tatt del i Mustafas fortvilte situasjon på nært hold. Hole oppdaget Mustafas fantastiske sterke dikt ved en tilfeldighet – for Mustafa begynte å skrive dikt om situasjonen allerede som 13 åring og Hole ga ut diktsamlingen i 2017. Diktsamlingen som er rikt illustrert av medelever ved Borgen Ungdomskole finner du her, og flere innlegg fra vår kamp mot UNE finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Med vennlig hilsen Trude Helén Hole

Forfatter, sommelier, coach og foredragsholder

…..@…..

Trykk gjerne på FOLLOW oppe til høyre om du vil følge denne bloggen for å lese artikler om politikk og næringsliv, samt bøker, film, vin og kunst, og ikke minst selvutvikling. Du er også velkommen til å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter og/eller Facebook. Ønsker du informasjon om Norges morsomste bøker og Norges første digitale vinkurs – kan du gjøre det her. Bøker, kunst og digitale vinkurs kjøper du her.

Fjerde bok i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste serie – er nå i salg.

norges-morsomste-forfatter-5