Books & Literature English Articles News Wine

A letter from F. Scott Fitzgerald

The literary icon F. Scott Fitzgerald wrote this letter while in quarantined in the South of France during the Spanish Flu, an influenza pandemic that ravaged the world between January 1918 and December 1920, and the most common point of comparison for the current coronavirus crisis.

magnolia-2218788_1920
Bildet er tatt av shell_ghostcage fra Pixabay

Dearest Rosemary. It was a limpid dreary day, hung as in a basket from a single dull star. I thank you for your letter. Outside, I perceive what may be a collection of fallen leaves tussling against a trash can. It rings like jazz to my ears. The streets are that empty. It seems as though the bulk of the city has retreated to their quarters, rightfully so.

At this time, it seems very poignant to avoid all public spaces. Even the bars, as I told Hemingway, but to that he punched me in the stomach, to which I asked if he had washed his hands. He hadn’t. He is much the denier, that one. Why, he considers the virus to be just influenza.

I’m curious of his sources. The officials have alerted us to ensure we have a month’s worth of necessities. Zelda and I have stocked up on red wine, whiskey, rum, vermouth, absinthe, white wine, sherry, gin, and lord, if we need it, brandy.

Please pray for us. You should see the square, oh, it is terrible. I weep for the damned eventualities this future brings. The long afternoons rolling forward slowly on the ever-slick bottomless highball. Z. says it’s no excuse to drink, but I just can’t seem to steady my hand.

In the distance, from my brooding perch, the shoreline is cloaked in a dull haze where I can discern an unremitting penance that has been heading this way for a long, long while. And yet, amongst the cracked cloudline of an evening’s cast, I focus on a single strain of light, calling me forth to believe in a better morrow.

Faithfully yours, F. Scott Fitzgerald

Wonderful, right? You have probably seen this letter lately, but there is a catch; it´s false, or at least so they say.  Fitzgerald never wrote such a letter. This is the handiwork of Nick Farriella, a writer for the humor website McSweeney’s. It’s the caricature version of Fitzgerald’s writing, exaggerating his most stereotypical habits—cocktail making, lyrical sentences, and sparring with fellow writer Ernest Hemingway. What´s not to love? 🙂 You can read more about just that, right here.

…….

Ønsker du å lære om vin, kan du nå laste ned mine videokurs til kun 129.- her.

TILBAKEMELDINGER VINKURS:

«Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.» Ann Irene Klo

«Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!» Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien

«Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole! Klem.» Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken

«Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!» Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo

«Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.» Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

«Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende «somalier». Karoline Storbråten, NHST Media Group

«Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne.» Morten Fahlvik, Education Research Manager It´s Learning

Flere artikler om vin finner du her.

Innlegg om litteratur og mine bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.