Guest Authors Management & Health News

Vi har alle blod på hendene, det bør vi gjøre noe med!

Saksøker Apple, Google, Tesla og Microsoft for barnearbeid! Familiene til døde og skadde barnearbeidere går til sak mot verdens største teknologiselskaper. De mener selskapene visste at kobolten de bruker i smarttelefoner og elbiler, var utvunnet av barnearbeidere.

Jeg har skrevet mye om barnearbeid hvilket aldri kan belyses nok, så jeg gjør det nok en gang og retter denne gangen skytsen mot oss i siste ledd og vår forkastelige “bruk og kast” mentalitet, noe vi snarest bør legge av oss! Jeg håper en del der ute tenker litt etter, spesielt nå i julehandelen og lar moral og etikk følge med julegave-innkjøpene!

Vi har alle blod på hendene, for vi som forbrukere vet at barn frarøves både liv og barndom og brukes som slaver i en giftig og farlig industri, dette for at vi og våre barn skal ha den nyeste mobilen i hånden. Hva om det var ditt barn på bildene i dette innlegget? Hva da?

Kanskje det er på tide å si nei til barna når de maser om den nyeste iPhone, vise dem The Real Wold og tenke litt etter selv, også?

(NRK) I rettsdokumentene står det ifølge avisa The Guardian at barnearbeiderne levde i ekstrem fattigdom, og at de ble betalt to dollar dagen for arbeid som var svært utmattende. De gravde etter kobolt i tunneler under jorden i timevis, og flere ganger falt tunnelene sammen slik at barn ble drept eller fikk livsvarige skader.

Kobolt brukes i oppladbare batterier til blant annet smarttelefoner og elbiler.

Apple, Google, Tesla, Microsoft og andre internasjonale selskaper er medskyldige fordi de ikke gjorde noe med situasjonen, mener familier og barn som nå saksøker teknologigigantene. Les hele artikkelen her.

Se og del gjerne videoen Free the Slaves. Children endure inhuman conditions at gold mines in Ghana. FTS inspired one mother to take action to get her son out of danger. See how we did it in this inspiring story from the front lines.

Se og del videoen Child labor in Madagascar mica mines. The NBC News senior investigative correspondent reflects on the impact of her exclusive report about child labor in Madagascar, and the work that remains to be done.

Les også Child miners aged four living a hell on Earth so YOU can drive an electric car

Les også VI VIL HA ETISKE BATTERIER/AMNESTY INTERNATIONAL

Les også Drives din mobil av barnearbeid?

Les også Apple and Microsoft of Using Batteries Made With Cobalt Mined by Underage Children

Ditt ansvar og ditt alene! Vi kan lukke øynene når vi VET og overlate ansvaret til andre! FNs barnefond Unicef i DR Kongo anslår at det i dag jobber cirka 20.000 barn i gruvedriften i landet – og det er bare i Kongo. Jeg regner med at barn og familier vinner frem i denne saken, og at verden nå får opp øynene! Til synende og sist er det nemlig vi som kan gjøre en forskjell.

Neste gang du skal bytte mobil eller bil – eller annet, gjør jobben din i forkant, boikott dritten og velg etisk forsvarlige produkter. Det skal jaggu jeg gjøre – og med det kjøper jeg ikke flere iPhoner før de tar ansvar – spør i butikken om produktet er forsvarlig laget, og velg deretter.

Vil du gi BØKER eller VINKURS til jul, finner du det her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vin-kompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7