Management & Health News

Å investere i barns fysiske og mentale helse, og skoleprestasjoner – er en dårlig idé, mener Kunnskapsdepartementet

Forsker refser Regjeringens nye beslutning: – Sjokkerende at Kunnskapsdepartementet går bort fra et Stortingsvedtak med bredt politisk flertall, sier Marit Knutsdatter Strand (Sp).

girl-2771936_1920

– Jeg opplever dette som et svik ovenfor barna fra politikernes side. Det trengs ikke mer forskning for å fastslå at det er altfor mye inaktivitet i den norske skolen og at dette går ut over barns skoleprestasjoner, fysiske og mentale helse, sier Ole Petter Hjelle til Aftenposten.

Hjelle er lege og førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge og Høyskolen Kristiania, og forsker på sammenhengen mellom fysisk aktivitet i skolen og barns fysiske og mentale helse. Hjelle reagerer sterkt på at Kunnskapsdepartementet nå prøver å vri seg unna Stortingsvedtaket. Og det gjør jeg også.

Drit i barns fysiske og mentale helse, og skoleprestasjoner, svarer altså Kunnskapsdepartementet, – det blir for dyrt! Departementet har regnet ut at en time fysisk aktivitet hver dag på barnetrinnet vil koste over seks milliarder kroner i året. Lege og forsker Ole Petter Hjelle mener regjeringen med dette motarbeider politiske vedtak og ikke tar forskningen på alvor, hvilket er rimelig innlysende. Kunnskapsdepartementet viser tydelig at de ikke er interessert i kunnskap, hverken i eget departement eller hos befolkningen.

– Rent samfunnsøkonomisk er dette småpenger. En investering i barns psykiske og fysiske helse vil på sikt spare samfunnet for milliarder. I dag er inaktivitet blant voksne en av våre største utfordringer for folkehelsen, sier hjerneforskeren.

Dette er allmennkunnskap, men ikke for Sanner og co, som også vil innføre et ekstra skoleår for skoletrøtte elever. Med andre ord vil de innføre en strafferunde med en skole som pdd ikke fungerer. Les mer om det her. Jeg syntes kunnskapsminister Jan Tore Sanner og Kunnskapsdepartementet generelt muligens, bør sette seg på skolebenken igjen – for det er tydeligvis en del ting de ikke har fått med seg når det gjelder norsk skolevesen. Og dette faktum, er rimelig urovekkende!

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (1)