Books & Literature Laughter News

Med sex, selvironi og seriemordere som ingredienser – ispedd en god dose humor

Skjermbilde 2018-06-16 kl. 22.57.23
NY BOK: Bok nummer tre i serien om Lotte-Marie har nylig kommet ut. Hole har av Dagsavisen blitt omtalt som årets beste jenteforfatter. Askeravisen har omtalt Hole som «prinsessen av humor». Fra Åsane Tidende.

– Det er Pocket-feber. I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker – og det gjør ingenting om bøkene ikke er tykke, sier butikksjef Børre Lund hos Norli på Sandvika Storsenter. At de fleste bestselgerne er oversatt fra engelsk er en ren tilfeldighet, ifølge Lund.

“Kort oppsummert: Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg

– Det er ikke så mange norske forfattere som har satset rent på de genrene som går best, sier Lund og sikter til de lettleste underholdningsbøkene. Men det finnes én norsk forfatter som tar humor på blodig alvor, og det er bergenseren Trude Helén Hole.

Hole brakdebuterte med sin første morsomme roman med over 6.000 solgte i 1. opplag. Dette er rekordhøyt for en debutroman, og nå følger hun opp med den tredje om Lotte-bøkene som av lesere og media blir beskrevet som Norges morsomste bøker.

Spennende, morsomt og intelligent – og også for gutta. Trude Helén Hole som også har skrevet dokumentarer og historiske bøker, satser nå for fullt på humor og lettlest underholdning for begge kjønn. Holes siste bok om Lotte-Marie er en finurlig og spennende krim om en morder som finner ofrene sine på Match.no.

– Selv om bøkene er ironiske og morsomme page-turnere, har de alle en dypere mening. Det er også flere menn enn kvinner som kjøper bøkene, spesielt den siste om Matchmorderen. Jeg tror menn forelsker seg litt i Lotte-figuren. Hun er jo ikke helt god i toppen, en skikkelig drømmekvinne med andre ord, hvorpå gutta kan lære et og annet om kvinner. Bøkene om Lotte-Marie er humorens svar på de mannlige krimheltene våre. Hun er sexy, vill, morsom, tøff, modig og fullstendig lost enkelte ganger, sier Hole og ler med glimt i øyet.

Et lystig, femininet og morsomt svar på staute, dystre mannlige krimhelter. Lotte-Marie og Matchmorderen er Holes 11 bok, og den tredje i den populære serien om smågale Lotte-Marie. Boken omhandler en morder som gyver løs på Match.no, et konsept som ble stjålet av Jo Nesbø – hvilket er dokumentert. Les mer om saken her.

Hole gikk ut med saken i fjor, og svarte Nesbø med å ta elementer av Tørst inn i sitt originale manus – resultatet er en morsom og spennende parodi med uventede vendinger.

«Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!» Øyvind Fygd 

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok. Med perm på. Lotte-Marie og Matchmorderen; – boken fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Dyktig forfatter; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken som formidler. Anbefales varmt!” Gro Storteig

«Det må jeg si. Trude Helén Hole sine bøker har mang en gang fått latteren til å trille. Hennes egen innlevelse og bruk av egne opplevelser i bøkene hennes gir et innblikk i en person som man sjelden og aldri har sett sidestykke til. Bøkene bærer preg av sensualitet, kjærlighet og djevelskap. Godt surra sammen av Norges beste kvinnelige forfatter. Så skal dere ha påskekrim. Løp og kjøp.» Rune Chr. Tollefsen

Les flere tilbakemeldinger her.

Refleksjon, selvutvikling og humor. Hole skriver om menn og kvinner, om karriere, sex og kjærlighet med et underliggende alvor som fenger begge kjønn. Hun skriver ufiltrert og på en måte som går utover klisjeene om selvutvikling og refleksjon, og ikke minst med snert i avtrekkeren.

Les også Helt uten filter, intervju med Fanaposten, og Jeg vil få folk til å le, med Åsane Tidende.

20.000 bøker ut i butikk – før trykk! Jeg må jo også få dele denne gladnyheten med dere! De tre første bøkene i Lotte-serien, Norges morsomste humorserie, går ut i butikk i uke 38 – 2018. Om jeg er flink og holder tempoet oppe, kommer den fjerde boken Lotte-Marie goes Down Under ut i butikk til våren – så her er det bare å stå på og skrive så blekket spruter, bokstavelig talt! 😉

I bok nummer fire forlater Lotte-Marie det trauste livet i Norge og setter kursen mot Australia, mot hester, ødemark, edderkopper og slanger, skyteepisoder, god vin og grillet kenguru – og ikke minst cowboyer med stor C! Jeg håper dere vil ha glede av bøkene mine. De kan bestilles i linken under eller i andre nettbutikker – eller kjøpes i vanlig bokhandel.

TIL BOKBUTIKKEN

Fortsatt god sommer, dere! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

NORGES MORSOMSTE SERIE (3)