News

Full strid om nikab-forbud i skoler og barnehager

Nå skal jeg ikke skrive så veldig mye mer om denne type saker på her på bloggen, jeg må bare får det ut av systemet. Så da tar vi med denne også – for dette er en utvikling jeg vil bidra til å stoppe! Vi kan ikke ønske dette velkomment i Norge! Jeg har en datter!

burka

Full strid om nikab-forbud i skoler og barnehager. Regjeringen går inn for å forby heldekkende plagg som niqab og burka på norske skoler og barnehager. Forslaget får bred støtte, unntatt fra ledende personer på skoler og universiteter.

Disse er med dette tydelig i sin sak – de støtter kvinneundertrykking, steining, halshugging, vold og tortur.

At de ikke ser dette selv – er ubegripelig! En av de som motsetter seg kravet er Gro Bjørnerud Mo som er professor ved universitet i Oslo. Se video.

Skjermbilde 2017-09-24 kl. 11.30.02.png

Ja til burka og nikab er ja til menneskefientlige ideologier. Dette må nå flere innse! Burka og nikab har absolutt ingenting i et moderne og likestilt demokrati å gjøre. 

Vi får håpe at regjeringen som vil gjøre det ulovlig å gå med ansiktsdekkende plagg på alle skoler, høyskoler og universiteter – har ryggrad nok til å holde fast ved dette. Noe annet er en fallitterklæring mot menneskeheten! 

(VG) Forbudet vil gjelde både i offentlige og private institusjoner, og vil omfatte barnehager, grunnskoler og videregående opplæring, voksenopplæring, folkehøyskoler, fagskoler, universiteter og høyskoler og opplæring som gis med hjemmel i introduksjonsloven.

Norges Handelshøyskole kaller forslaget «fremmedartet og dramatisk». Universitetet i Bergen og NTNU mener det er unødvendig, mens Universitetet i Agder og Politihøgskolen påpeker at de er kritiske til forslaget. Onsdag gikk høringsfristen ut for regjeringens forslag om å forby plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner.

– Norges Handelshøyskole kan ikke se at behovet for et slikt forbud verken er dokumentert eller sannsynliggjort. Et mer pragmatisk forslag, hvor det gis hjemmel til å løse eventuelle problemer gjennom samtaler og praktiske tiltak, vil langt være å foretrekke, er beskjeden fra rektor Frøystein Gjesdal ved Norges Handelshøyskole.

Vil provosere muslimer unødvendig. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Kirkerådet i Den norske kirke og Oslo universitetssykehus understreker at de ikke støtter forslaget.

– Ytterligere restriksjoner vil gå ut over den åpenheten og toleransen for ulike livsvalg som ber prege høyere utdanning, og UiO fraråder at dette innføres, er beskjeden fra Universitetet i Oslo.

– Et generelt forbud vil kunne støte kvinner bort fra utdanning og kanskje provosere muslimer i Norge unødvendig, og høgskolen er opptatt av å forsvare prinsippet om lik rett til utdanning, mener Høgskolen i Innlandet. Kunnskapsdepartementet opplyser at det er for tidlig å si hvordan regjeringen vil ta denne saken videre. Les hele saken her.

………

Risikerer 50 piskeslag for å fjerne hijaben. Facebookgruppen My Stealthy Freedom er en protestaksjon blant modige, iranske kvinner. Den nærmer seg nå én million følgere. Gründer Masih Alinejad besøkte Norge i 2014 på invitasjon fra Fritt Ord. Da fortalte hun at å publisere slike bilder langt fra er risikofritt.

– Dette bør være vår rettighet. Iranske kvinner tar seg friheten å fjerne hijaben lenge nok til å ta et bilde. Bare for et øyeblikk kan vi føle vinden i håret. Det er ikke uten risiko, man kan få 50 piskeslag for en slik atferd, sa Masih Alinejad til NTB.

Og så skal Norsk Skolevesen ha det til at det er undertrykkende å ikke tillate dette menneskefiendtlige tvangsplagget? Jeg blir utrolig provosert over den type uintelligente og naive tilsvar som UiO her kommer med.

De bruker argumenter som “restriksjoner og ekskludering” – som bruk av burka og nikab REPRESENTERER.

I tillegg bruker de argumenter som “like rettigheter, åpenhet og toleranse” – alt det bruk av burka og nikab IKKE REPRESENTERER!!

Burka og nikab er kvinneundertrykkende og menneskefiendtlig, og representerer regimer og ideologier der tvang, lenker, steining, halshugging, vold og tortur er styringsmekanismer.

Å si ja til burka og nikab, er å si ja til nevnte – dette må nå ledelsen i norske skoler nå ta innover seg!

Bør ikle seg burka og nikab selv, og gå med det resten av livet! Gro Bjørnerud Mo, Frøystein Gjesdal og øvrige kvinner i ledelsen ved Norges Handelshøyskole, Universitetet i Bergen, NTNU, Universitetet i Agder, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Høgskolen i Innlandet, Kirkerådet i Den norske kirke og Oslo universitetssykehus, samt Politihøgskolen – og samtlige andre kvinner som ønsker å tillate burka og nikab, bør snarest ikle seg dette kvinneundertrykkende og menneskefiendtlige plagget selv – og gå med det hver dag resten av livet!

Les også Et selvmord er ett for mye – skolene tar ikke mobbing på alvor.

Del gjerne innlegget – takk.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen. Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller lese om mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

Time spent with good books is never wasted. (5)