News

TV-kokken Bård sjokkert: Fengsels­maten får terningkast fem, sykehjemsmaten får stryk

(Dagbladet): – Er det mulig å gi terningkast null? spør Bård Greni og skyver tallerkenen med pølser, poteter og makaronistuing fra seg. De eneste fargeklattene på tallerkenen på Halden sykehjem er to striper ketchup og sennep.

Skjermbilde 2017-08-30 kl. 14.37.58

Dagbladet har den siste tiden besøkt flere institusjoner for eldre og inntrykket er langt på vei det samme (krever innlogging).

– Om man ikke er redd for å bli gammel fra før, er denne maten grunn til å bli livredd, sier Greni.

Den kjente kokken, som har vært med i en rekke tv-produksjoner som Fingrene av fatet på TV2, ble med Dagbladet for å teste maten en helt tilfeldig dag på tre offentlige institusjoner.

Hvem spiser best? Hvem spiser best, de innsatte i fengsel, beboerne på et sykehjem eller studentene på en høgskole? Vi dro til Østfold en fredag i august for å teste.

Vi spiste samme middag som de innsatte i Halden fengsel, vi spiste dagens rett i studentkantina på Høgskolen i Østfold, avdeling Remmen ved Halden, og middag på korttidsavdelingen på Halden sykehjem.

Skjermbilde 2017-08-30 kl. 14.38.34

Fengselet soleklar vinner. Forskjellen mellom sykehjemsmaten på den ene siden – og maten i studentkantina og fengselet er som natt og dag akkurat denne dagen.

– Når spiste politikerne et måltid på sykehjem sist, spør Greni.

I fengselet fikk vi skikkelig god fårikål. På Høgskolen møtte vi delikat salatbar og mange gode smaker. På Halden sykehjem fikk vi lyst til å snu i døra. Vekk fra den innestengte lukta og den triste maten som har som eneste misjon å være vomfyll.

Vi er ikke i tvil. De spiser best i fengselet. Les hele artikkelen her.

……….

Nå kom altså Dagbladet meg i forkjøpet, for da jeg var nordpå og besøkte min kjære bestemor på Glomfjord bolig og omsorgssenter i sommer, så ble jeg rimelig sjokkert selv av maten hun ble servert som middag klokken ett på dagen. Så da tenkte jeg at jeg måtte lage en sak på det, for dette er direkte skammelig. Her er bilde av hva hun ble servert.

IMG_3684

Maten var pisselunken, risen var tørr og hard, og grønnsakene smakløse. Og i det like smakløse gørret som ble servert til risen og grønnsakene – fløt det bitte små, hvite og udelikate klumper og flak, som om maten var gammel – og det tror jeg nok med sikkerhet at den var. Det smakte regelrett dritt. Og slik skal vi altså behandle de som bygget landet for oss? Jeg skjemmes!

Del gjerne innlegget – takk.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen.

Ønsker du å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller lese litt om mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

klikk-her-for-acc8a-lese