Management & Health News Sex & Relationships

Når eksen dater andre, og dere fortsatt har sex – hva tenker du da?

Sex og samliv. På bakgrunn av min rolle som samtalepartner og coach, vil jeg fremover svare en del henvendelser her på bloggen. Spørsmålet jeg skal besvare i dag er ganske klassisk; -hva gjør du når dere nylig har slått opp, men fortsatt har sex – og du finner ut at han samtidig dater andre. Hva tenker du da? Og hvordan kommer du over bruddet?

romance-2386487_1280

Riktig – han er en umoden drittsekk som ikke fortjener din tid, respekt og energi. At han har sex med deg betyr heller ikke at han åpner for mulighet til å begynne på nytt med deg. Tvert om. Fakta er at om han har sex med deg etter at dere har slått opp, mens han samtidig dater andre, så har han med stor sannsynlighet også har hatt «følerne ute» også mens dere var sammen.

Jepp, riktig – han er av den billige, umodne sorten som kjører parallell-løp. Så ikke forvent at han kommer tilbake når han er typen som tar for seg av både pose og sekk! Det eksen din viser med denne fremgangsmåten, er at han ikke er verdig deg og din kjærlighet – eller kjærlighetssorg for den saks skyld.

Din eks er en enkel, umoden sjel som hopper fra den ene til den andre, og har sex her og der fordi han mangler moral. Dette er lite voksent, og kvalifiserer ikke til betegnelsen en Mann. Denne type adferd signaliserer tydelig at her har vi med en å gjøre som ikke kjenner seg selv, ikke vet hva han vil og ikke vet hvem han er. Han står ikke for noe av verdi når det gjelder forhold, og mangler integritet og respekt for både seg selv og det annet kjønn.

Han mangler respekt både for deg som eks og den eller de han dater. Hadde jeg datet en fyr og funnet ut at han samtidig har sex med eksen – hadde jeg dumpet ham tvert! Og hadde min eks fortsatt hatt sex med meg samtidig som han dater og har sex med andre, hadde jeg fortalt ham et sannhetens ord og droppet ham for godt – og det bør du også gjøre om du har litt selvrespekt!

Skikkelige menn oppfører seg ordentlig, også etter et brudd. Det er nemlig naturlig både for menn og kvinner at vi etter et forhold trenger å la det gå litt tid før vi involverer oss i andre – spesielt om forholdet har vært av betydning! Har forholdet vært av betydning – vil de fleste trenge tid for seg selv for å absorbere det som har vært og det som har skjedd – og en trenger tid for å finne ut med seg selv hva en vil ha i en kvinne/mann og et fremtidig forhold.

Nevnte adferd signaliserer altså kun umodenhet og usikkerhet. Så – er han verdt dine tårer? Hvorfor skal du gråte dine tårer over sur melk? Vær GLAD for at han er ute av ditt liv – og hold ham der! Han fortjener deg ikke. Finn deg en Moden Mann som er deg verdig og som vet hva han vil, som ser dine verdier og egenskaper, og som utviser respekt for deg og selve begrepet “kjærester og samliv”.

En mann som hopper fra den ene til den andre er ikke annet enn billig. Vi har et begrep for dette – i USA kalles dette en man whore, og det er ingen grunn til å ikke kalle en spade for en spade også i Norge. So be Happy and Move On! 🙂

Les også Vil du ha god sex med din kvinne, må du være en god elsker.

Her er hva du kan gjøre for å komme over eksen din om du har kjærlighetssorg:

A. Ikke romantiser forholdet – lag deg en liste over alle de tingene du ikke likte ved ham/henne. Deretter lager du deg en tilsvarende liste over hva du selv ønsker i et forhold og av en ny kjæreste, det være seg mann eller kvinne.

Disse listene ser du på med jevne mellomrom – de vil hjelpe deg med å tenke riktig i forhold til hvorfor eksen ikke er verdt din tid og hva du skal søke etter fremover.

B. Om du ikke har slettet ham/henne fra Facebook, så gjør det. Det er ingen vits i å holde et “cyber vennskap” ved like, spesielt ikke med denne type mennesker. Å snuse rundt i hans/hennes liv vil bare gjøre deg vondt – ikke gjør deg selv vondt – prøv å finne andre, mer konstruktive ting å okkupere tiden din med.

Husk om han/hun er like kjip som nevnt over her at de ikke er VERDT hverken deg, dine tanker og følelser – eller din tid!

C. Ikke gi han/henne oppmerksomhet på noen som helst måte. Kutt navlestrengen, se fremover og gå videre. Du er voksen. Du vil klare deg!

D. Ikke tenk for mye på hva som “kunne” ha vært. Ikke ransak forholdet og dvel med hva som kunne vært gjort annerledes – det gagner ingen. Se virkeligheten i øyene jo før jo bedre – det er slutt!

E. Ikke gå i deg selv for mye – vær SNILL med deg selv, og vær heller GLAD for at det er slutt, om han (eller hun) viste seg å være som nevnt over. Slike mennesker vil du ikke ha i livet ditt.

F. Fjern minner som bilder, sanger, ting og tang etc. Ja, jeg vet – dette kan være vondt før du begynner, men det vil muligens gjøre deg svært godt etterpå fordi du vil føle deg fri.

G. Følg opp punkt B – skap deg et nytt og bedre liv. Finn interessante mennesker å bruke tiden din med, hent opp dine gamle interesser, begynn å trene og kom deg ut i naturen – kort og godt vær din egen sjef, skap deg et nytt og bedre liv, og glem det trøtte livet du hadde med eksen din. Det vil du ikke ha tilbake.

H. Etter litt tid når du har funnet tilbake til deg selv og din egen styrke, og vet hva du vil – kan du begynne å flørte med andre – men ikke før!! Vær deg selv fullt og helt, lev livet som du selv ønsker det og ha det gøy med de menneskene du selv vil være med. Vær Konge eller Dronning i eget liv, og sett rammer for hva du vil ha og hvordan.

I. Til slutt – det neste forholdet ditt vil bli mye bedre! Ha i minne at det du opplevde med eksen din sannsynligvis vil føre til ny og bedre kjærlighet neste gang for DEG – for nå er du en erfaring rikere – ikke minst vet du nå å styre unna menn som nevnte!

Dette faktum gjør det hele litt bedre, ikke sant? 🙂

Følger du disse rådene kan jeg garantere at du kommer seirende ut av det til slutt – og eksen din? Vel, han eller hun, om hun er av samme sort som nevnte over her – har vist seg frem som relativt umoden, og har med det en lang vei å gå og mye å lære. Så vær glad du er kvitt dem!

Ja, jeg vet – jeg er ikke spesielt glad i nevnte type mennesker!

Vel, jeg har selv ikke opplevd kjærlighetssorg ennå. Men jeg kjenner godt til prosessen gjennom alle samtalene jeg har hatt og jeg vet at ved å oppleve et brudd og kjærlighetssorg, så lærer vi mye om oss selv, om hva vi trenger og ønsker i livet. Vi lærer litt om hva vi syntes er viktig for fremtiden og hva vi ikke vil akseptere i et fremtidig forhold.

Ved store endringer i livet rydder vi opp i følelsene våre og med det blir vi bedre kjent med oss selv – og det er jo dit vi vil, ikke sant? 

Så ikke sett fortid og eksen din foran deg og fremtiden din ved å dvele rundt det som var. Det er over. Det er ikke andres oppgave å gjøre deg lykkelig – det er din oppgave. Sett deg selv i første rekke og lev videre med stor kjærlighet til deg selv. Er vi ikke glade i oss selv, kan vi ikke forvente andre å bli det heller. 🙂 <3

Har du spørsmål du vil ha besvart – eller ønsker du samtaler eller coaching, send mail til trude@newspirit.no

Ønsker med dette alle en super dag:-)

Del gjerne innlegget – takk.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen.

Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

klikk-her-for-acc8a-lese