News

Å hoppe eller ikke hoppe, that´s the question

Forrige torsdag var vi atter en gang på Ekeberg i anledning avduking av parkens nye skulptur, “Dilemma”. Det er den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset som står bak det nye kunstbidraget som Christian Ringnes tror vil bli et nytt landemerke.

Skjermbilde 2017-06-04 kl. 12.08.10.png

Kunstverket skildrer en seks år gammel ettertenksom gutt stående på stupebrett vendt mot sjøen, ja, plassering er selvsagt viktig, og dilemmaet er tydelig – hoppe eller ikke hoppe?

Bilde over, med forfatter Vilde Bratland Hansen som nylig debuterte med boken 13-21 som jeg ga en sekser – les hvorfor her.

– Temaet barndom har opptatt oss i mange år. Gutten står der helt på kanten og tviler: hoppe eller ikke hoppe? Jeg var blant dem som ikke hoppet, og måtte ta den pinlige veien tilbake på brettet. Det er de små episodene i livet som biter seg fast som minner, sier kunstneren Ingar Dragset på telefon fra Berlin, hvor han har bodd i 20 år, til Aftenposten.

I en tid hvor så mange sier «bare hopp i det», og du må være tøff og modig – minner kunsterduoen om at man faktisk ikke må hoppe.

– Man trenger jo ikke hoppe. Det krever mot å gå ned igjen uten å hoppe også. Det krever et annerledes mot, sier Dragset.

Begeistret eier
– Dette er helt rått! Eiendomsinvestor Christian Ringnes er lykkelig over resultatet fra Elmgreen & Dragset.

– Dette tror jeg blir et nytt landemerke for Oslo.

Ideen om å spørre nettopp Elmgreen & Dragset kom da han så en skulptur laget av de to på museet Louisiana utenfor København for over ti år siden.

– De er ettertraktede kunstnere og særdeles hyggelig folk, sier Ringnes til Aftenposten. Og jeg er enig. Dette er nok et hyggelig innslag i den vakre Ekebergparken, som nå kan sies å ha gjort alle kristiske røster til skamme. Så ta deg en tur du også, og nyt både park og skulpturer og utsikt, og en god matbit om du trenger det.

Ønsker alle med dette en riktig fin dag:-)

Mvh. Trude Helén Hole

Vil du til Kroatia i sommer, lese gode bøker eller lære om vin – klikk her.

Skjermbilde 2017-06-04 kl. 11.28.30.png