Books & Literature

Trippelgjengen og loftsmysteriet, spenning for både liten og stor

Trippel.jpg
Ukens boknyhet i Feather Book Shop er Trippelgjengen og loftsmysteriet. Even bor i Oslo og liker seg i byen. Sommerferien på den nye hytta ved sjøen frister ikke, men han er bare 12 år og har ikke noe valg. Ferien blir ikke like kjedelig som han hadde trodd, men mer spennende enn han kunne forestilt seg i sin villeste fantasi. Even har god fantasi, og noen ganger skremmer han seg selv med tankene sine. Han blir fort kjent med jevngamle Marcus og Emma.
Ikke langt fra hyttene ligger et gammelt forlatt hus. Det ser ut som om det kan falle sammen når som helst. Rykter sier at en gammel dame går igjen der, og første kvelden ser han et svakt lys på loftet. Eller … er det bare fantasi? Even bestemmer seg for aldri å gå dit. Men hva skjer når Emma utfordrer ham til å gå inn i huset midt på natten? Bare for å se, sier hun.
.
Trippelgjengen og loftsmysteriet byr på spenning, vennskap og glede, og ikke minst et aldri så lite mysterium. Boken passer gutter og jenter i alderen 9-13 år.
.
……..
.
Dette er en svært hyggelig barnebok skrevet med en solid og trygg penn. Språket er like lett fordøyelig som historien som formidles – med dette blir det også lett å la seg drive inn i en verden der skumle kroker, knirkende trapper og uforklarlige lyder kaster mørke skygger over den ellers så flotte sommerferien.
.
Trippelgjengen er med andre ord en velskrevet barnebok, og jeg kommer til å lese bok nummer to også, fordi jeg aldri blir for gammel for små og store mysterier. 🙂 Min datter Josefine på 11 år leser forøvrig boken nå, og hennes foreløpige kommentar er at boken er spennende – fordi den er det!
.
Med vennlig hilsen Trude Helén Hole
.
kjop-boken-her
.
Her er andre anbefalinger:
.
“Jeg har akkurat lest ut boken. Fantastisk velskrevet og solid på alle måter.” Ida S. Skjelbakken, forfatter og illustratør.
.
“Skulle ønske det fantes slike bøker da mine barn var små.” Seksbarnsfar.
.
“Så gøy Sigrid! Gratulerer! Boka er super, hyggelig, lettlest, morsom og akkurat så spennende som den skal for at barna får sove. Anbefales! Heia heia!!!” G. Wendy Wiger.
.
“8-åringen min kom hjem fra skolen og fortalte at nå måtte han få seg egen data, for han ville bli forfatter. Boka skulle hete Trippelgjengen.” Sebastians mor.
.
lysbilde1