Books & Literature

Min bok – Kverk

cover KVERK ferdig.jpg

Jølstrabonden Malvin Øvrebø vert funnen død, forgifta av sin eigen insektkverk. Fotograf og økobonde Myra Pide Nedrebø er nabo og ein av dei mange uvenene til den døde. Ho får sitt mest nervepirrande oppdrag sia ho flytta heim til småbruket ved Jølstravatnet.

Har nokon sett seg leie på forsøksfelta med genmodifiserte bringebær? Kvifor har den unge flyktningjenta barbert seg på hovudet? Klarer biologiprofessoren å gjennomføre sine skumle planar med gjesten på hytta si? Samstundes er ein russisk forskar på flukt med toget austover mot Bajkalsjøen. Kva i all verda har det med eit bondedrap i Sunnfjord å gjere? Mankurtane er overalt. Dei går over lik, både i Sunnfjord og Sibir.

Tilbakemeldingar:

«På kjøkkenet til frilansfotograf og økobonde Myra Pide i Jølster samlast ein lungesjuk rusmisbrukar, ei snaubarbert muslimsk ungjente, ein naiv politimann laga av bamsemums, ein svært deprimert felespelar, ein gråhåra biologiprofessor, ei søkande, sint og ukjent dotter, ei enke i overgangsalderen, ein småbrukarleiar frå Afrika og ei bestemor som dyrkar urter til medisinsk bruk. Og på sjukeheimen på Skei ligg det ei gammal ei også, mot sin vilje. Alle har dei historier som forfattaren fortel med stor innleving.» Britt Glosvik, førdianar, bloggar og journalist

«En velskrevet, spennende og original bok.» Niels Christian Geelmuyden, forfattar og journalist

«Den som ikkje har lest Kverk ennå: Gör det bums! Att i boken få resa runt Jølster och Bajkalsjön är underbart och historien är full av riktiga människor, som sliter med livet som vi alla gör. Temat är spännande och viktigt. Krim i verkligheten.  Extra stilpoäng ger jag för Pedersen cykel, Pikant och de underbara beskrivningarna av miljön i Sogn og Fjordane, allt från smala vägar till regnet, riktig kaffe och røyk.  Så, når möter vi Myra igjen?” Jane af Sandeberg, journalist, forfattar og biletkunstnar

“Ei fascinerande og original historie!” Tykkjer professor emeritus i medisinsk biologi Terje Traavik, UiT Norges Arktiske Universitet. Han har allereie lese Kverk. 

kjop-boken-her

Om forfatteren: Marit Bendz er født i Ålen i Trøndelag og busett i Førde. Frilansjournalist, fagbokforfattar, andelsbonde og fylkessekretær i Naturvernforbundet. I 2008 vart radarparet Hattestein & Bendz kåra av NJ til årets frilansarar for gode og annleise reisereportasjar. No debuterer Bendz som krimforfattar. Du finner mer på forfatterens Facebook side og hennes hjemmeside finner du her.

Ho har tidlegare skrive:

1999: «Fjording på farten», biografi, Selja forlag

2011: «Kulturarv som varer», Riksantikvaren

2011: «FørdeFESTivalen» (Hattestein & Bendz), Skald forla 

 Skjermbilde 2017-03-14 kl. 09.12.49.png

Frilansjournalist Marit Bendz

………

Online-Yellow-970x250