Management & Health News

Smarte folk trenger mer tid for seg selv. Ja, da er jeg visst ganske smart, jeg da!

Smarte folk trenger mer tid for seg selv, skriver Nettavisen. En studie viser at svært intelligente mennesker blir mindre lykkelige av å være med venner, enn det motsatte.

fullsizeoutput_9ad

Bilde er fra Kroatia tour 2017. Ja, jeg kan være sosial!

Det er forskerne Norman Li fra Singapore Management University og Satoshi Kanazawa ved London School of Economics and Political Science som står bak studien. Studien fant at mer intelligente personer faktisk hadde dårligere livstilfredshet jo oftere de var sosiale med venner, skriver Washington Post.

Ifølge Independent er det to teorier om hvorfor smarte mennesker vil være alene. Den ene har med evolusjon å gjøre, smarte folk tilpasser seg sine omgivelser i den moderne verden lettere, slik at de ikke trenger “andre” for å hjelpe dem med mat og husly, slik forfedrene våre gjorde. Den andre teorien er at smartere folk er mer ambisiøse, og at de vil bruker mer tid på å jobbe mot å nå sine mål, i stedet for å henge med venner.

REISETIPSET, DRA TIL KORCULA I KROATIA I SOMMER

Vel, disse 2 teoriene stemmer meget godt overens med meg og mitt – men når det er sagt, så har jeg bestemt meg for å være mer sosial fremover, for jeg er nemlig smart nok til å vite at et liv uten sosiale og hyggelige stunder med familie og gode venner – er et fattig og stusselig liv, så det så:-)

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

klikk-her-for-a%cc%8a-lese