News

Hvordan ligge seg til sterkere muskler ;-)

cropped-trude-helen-hole-trolletunga-visit-norway.jpgNei, det er ikke spesielt godt å gå i fjellet når knærne knoter seg til og ødelegger – jeg risikerer å ikke komme meg ned 🙁 Da må en ty til andre løsninger 🙂

#Sponset innhold. En del av dere som har fulgt meg en stund, vet kanskje at jeg vanligvis er skikkelig topptrent 😉 og det til tross for mye stillesitting foran macen. Det blir mye stillesitting fordi jeg skriver bøker og da glemmer jeg tid og sted og det blir natt før jeg får trent, og sånn går no dagan. Men noen av dere vet kanskje også at jeg har problemer med knærne mine og de to siste årene har problemene økt – det har tidvis blitt så ille at jeg enkelte perioder ikke klarer å gå opp og ned trappene i huset mitt, og det passer meg fint lite.

Skjermbilde 2017-03-17 kl. 07.58.31

Jeg lider av såkaldt kneleddsartrose. I 1995 hadde jeg en operasjon der de støvsuget ut mye løs brusk og slipte ned resten, men dette er progressiv prosess, så i dag er det like ille og kanskje værre. Hovedsymptomet er smerter i kneet som kan forverres ved aktivitet. Stivhet i kneleddet kan forekomme om jeg har sittet lenge, eksempelvis ved lange flyturer, og i verste fall kan smertene føre til søvnvansker. Smertene kan øke i perioder ved at biter av brusk løsner og kommer i knip mellom leddflatene. Og når det hender, må jeg roe ned på løpingen, fjellturer, rideturer og ja, jeg må roe ned de fleste aktiviteter – og tror dere jeg liker det?

NOPE!!

Skjermbilde 2017-03-17 kl. 07.58.54.png

Det var i en slik periode at jeg kom over Skinovation. På Skinovations hjemmeside står føgende om behandlingen ved navn Kestos; -vi benytter kanskje den mest effektive kombinasjonsbehandlingen; muskelstimulering og infrarød varmebehandling. Kombinasjonen gjør at sirkulasjonen øker, fettdepotene reduseres og forbrenningen i kroppen øker betraktelig. 45 minutters behandling tilsvarer 4-6 timers trening. Skjønner? Dette må da vel være et bra opplegg for en som ikke får trent grunnet skade, eller hur?

skjermbilde-2016-12-09-kl-08-42-47

Ettersom det har vært så mye tull med knærne i det siste, forsøkte jeg altså noen muskelstimulerende behandlinger på Skinovation på Frogner. Jeg ligger da på en benk og får infrarød behandling, ganske så avslappende, tenker du nok, men ganske så merkbart også, for du kjenner at det jobbes – maskinen jobber for deg slik at du kan ta deg en blund om du vil. I just love to love it 😉

Skjermbilde 2017-03-17 kl. 07.59.41Skjermbilde 2017-03-17 kl. 07.59.58

Om det virker? Vel, en gang ba jeg Ina Haakensen øke styrken på magen, ja, vi tok like godt mageområdet også når vi først var i gang. -Bare kjør på, du, sa jeg til Ina, og det gjorde hun. Virkelig! Etter den dagen kunne jeg ikke gå oppreist på to dager fordi jeg var så ubeskrivelig støl i magen. Jeg kunne ikke le en gang, og så hadde jeg bare ligget der på benken og snorket. Skjønner? It works!

Om du som meg har skader, trenger hjelp til å komme i gang med trening, trenger å øke blodsirkulasjon eller annet, ta kontakt med Ina på Skinovation så hjelper hun deg.

Ønsker deg en riktig fin dag 😉

Hilsen Trude Helén Hole

trude-helen-hole-forfatter-og-sommelier

Online-Yellow-970x250