News

Pelsdyrnæringen vil kneble varslere

Pelsdyrnæringen krever nå erstatning fra fire varslere fra Nettverk for dyrs frihet etter at de dokumenterte grove regelbrudd og dyremishandling på pelsfarmen til en av næringens ledere. Om saken: www.pelsvarslerne.no.

Skjermbilde 2016-02-19 kl. 15.34.02

En uanmeldt inspeksjon i 2013 hos lederen av Rogaland og Hordaland pelsdyralslag avdekket grusomme forhold for dyrene: Dyr levde med store, ubehandlede skader, døde og levende dyr ble holdt i samme bur, og dyr angrep og skadet hverandre.

I stedet for å reagere på lovbruddene valgte næringen å politianmelde og kreve erstatning fra de fire personene fra Nettverk for dyrs frihet som hadde dokumentert forholdene.

Vil forhindre nye bilder fra pelsfarmene
– Vi har i en årrekke avdekket hvordan pelsdyrnæringen systematisk bryter reglene for dyrevelferd. På pelsfarmene lever dyr med avbitte bein, store skader og tvangsadferd. Nå viser næringen seg også villige til å kneble varslere: Gjennom erstatningskrav og politianmeldelser vil de skremme folk vekk fra å varsle om de horrible forholdene rev og mink lever under. Dette viser hvordan pelsdyrnæringen verken har vilje eller evne til å forbedre seg, sier Rune Ellefsen, en av dem som risikerer å måtte betale erstatning.

Pelsdyrnæringen krever erstatning for at de fire har “skapt risiko for smittespredning” på fylkeslederens pelsfarm. Men da denne pelsfarmen ble inspisert av Mattilsynet, etter tips fra Nettverk for dyrs frihet, ble det avdekket at det var pelsfarmeren selv som brøt reglene for smittevern. Pels-lederen har fremdeles ikke utbedret manglene – over to år etter pålegget.

– I stedet for å innrømme egne feil forsøker pelsdyrnæringen å tvinge kritikerne til taushet. Det er et slag mot demokratiet når pelsdyrnæringen forsøker å skremme folk til taushet ved å trekke dem for retten, sier Ellefsen.

Bilder fra pelsfarmen til lederen av Rogaland og Hordaland pelsdyralslag: se fotografier og video. Fakta om pels: www.forbypels.no

Bildene som pelsdyrnæringen forsøker å stoppe, her ser du blant annet en død revemor med valper, valp uten bakdel og bein, avspist minkhode, og dyr som spiser hverandre opp levende, flere finner du her.

At pelsdyrnæringen å tvinge kritikerne til taushet er grovt, men ikke uventet. Jeg har tidligere skrevet en rekke artikler om pelsdyrnæringen og har ikke tenkt å skrive så mye mer om det nå. Jeg er utrolig oppgitt av at regjeringen ikke har avskaffet dette barbariet for lenge siden.

Bransjen mottar over 50 millioner i støtte for å torturere dyr! Denne bransjen bryter loven gang på gang på gang uten at noe gjøres. Regjeringen er fullstendig klar over dette – og ved å ikke gjøre noe, bryter også regjeringen loven.

Les mitt innlegg: Sett regjeringen i bur, og spre gjerne dette innlegget slik at flere får øynene opp og kan ta avstand til faenskapet. Og vil du støtte de som aktivt gjør noe for å hjelpe dyr – klikker du deg inn her. Takk!

Trude Helén Hole

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen. Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

Tredje bok i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste serie – kommer i november 2017.

Skjermbilde 2017-09-25 kl. 20.47.03