News

Regjeringen feirer jul med å hylle krig og død?

Regjeringen feirer jul og innkjøp av dødelig krigsmateriell ved å lage kampflypepperkaker, og skryter av sin kreative julebakst på sin instagramkonto. Dette er for meg nesten ikke til å tro. Eier de ikke skam?

Skjermbilde 2015-12-09 kl. 12.13.39

Julebaksten er i gang. Fram til 2025 skal Norge anskaffe inntil 52 kampfly med våpen og utstyr til en verdi av 67,9 milliarder kroner i 2015-verdi. I dag feirer regjeringen flykjøpet med pepperkakefest. Dette er dokumentert på regjeringens egen instagramkonto. «Julebaksten i kampfly.no er i gang», står det under bilde av pepperkaker formet som kampfly.

At regjeringen feirer jul og hyller krig og død i en og samme deig er ubegripelig. Har ikke regjeringen forstått hva krig handler om? Har ikke regjeringen sett hva krig forårsaker av død, smerte og lidelse? Må jeg publisere et bilde av en toåring med hjernen blåst bort for at regjeringen skal forstå?

Og jeg er utrolig skuffet – for jeg ønsker å kunne si at Norge er en fredsnasjon, at vi ønsker krig, død og elendighet bort fra denne verdenen. Å lage pepperkaker med kampfly representerer det stikk motsatte og viser desverre et Norge jeg godt vet om – men ikke vil vedkjenne meg.

– Vi skjønner at å koble jul med kampfly ble for hard kost. Vi beklager selvsagt og legger oss helt flate, beklager regjeringen til Dagbladet. En beklagelse det etter min mening er lite hold i, dessverre.

Trude Helén Hole 

Faves for her and him