Management & Health News

Askeland utfordrer Solberg til nakenbilde. Jeg utfordrer deg.

(Min Mote) Kunstneren (53) vil at kvinner skal omfavne den kroppen de har, og utfordrer Erna Solberg til å posere naken. – Feiger nok ut der, er statsministerens svar til MinMote. Motemagasinet Elles julinummer prydes av «plus size»-modellen Tara Lynn, og det var under et besøk på en Narvesen-kiosk at kunstner Unni Askeland og en venninne ble oppmerksomme på forsiden hvor Lynn poserer splitter naken. Ikke lenge etter bestemte kunstneren seg for å ta et lignende bilde.
– Det var ganske morsomt. Det er venner av meg som har tatt bildet, og det var en morsom seanse, sier Askeland og ler.

Lei kroppspress. Kunstneren forklarer at hun selv følte på kroppspresset før sommeren, men at bildet fikk henne til å gjøre helomvending.
– Jeg og venninnen min hadde snakket om at jeg ikke hadde lyst til å gå i bikini i sommer, fordi jeg ikke følte meg vel. Jeg tenkte at forsiden var dritfin. Modellen er slankere og yngre, men det handler ikke om det. Det handler om en norm som er satt. Vi skal prøve å være sunne, men vi skal ikke være flaue av egen kropp, sier hun. Grunnen til at hun ønsket å la seg avbilde i samme positur som Tara Lynn er dermed kort fortalt at hun er lei av kroppspresset hun selv kjenner på.

Utfordrer Erna. Etter å ha delt bildet på sosiale medier er Askeland fast bestemt på å utfordre andre kvinner til å gjøre det samme. Hun forteller til MinMote at hun vil satse høyt, og derfor vil utfordre «sjefen selv».
– Det skader ikke å være kvinne og ha en kropp. Den jeg har lyst til er å utfordre Erna Solberg, sier Askeland. Dog får vi neppe se statsministeren i nettoen med det første.
– Askeland er en tøff dame. Beklager, men jeg feiger nok ut på den utfordringen. Landet trenger nok ikke å se en naken statsminister, sier Erna Solberg til MinMote.

Jeg vil gjerne utfordrer deg – ikke til nakenbilde, men tørr du gå på stranden som du er?

Sexy med former. Det er ikke akkurat noe nytt at det er sexy med former. Formfulle kvinner blir sett på som mer fruktbare, og slik har det alltid vært. Menn flest er ikke interessert i avmagrete unge modeller som ser ut som gutter eller som om de har vært i konsentrasjonsleir. Menn flest, tror jeg, ønsker kvinner med hofter, rumpe, pupper og lår. Det ligger i genene. Menn ønsker kvinner som ser ut som kvinner flest og som ser ut til å være i stand til å få og oppfostre barn.

Slankepress og kroppshysteri. Det syltynne idealet er derfor et idiotisk ideal som kun er å finne i motebransjen som i stor grad styres av homoseksuelle menn som har tynne, og til tider prepubertale guttemodeller som referanser. Ettersom motebransjen for jenter/kvinner er betydelig større enn for gutter/menn – søkes dette også når det gjelder kvinnemodeller. Men dette gjenspeiles altså ikke hos den vanlige, oppegående mann, og dette bør kvinner ha i bakhodet når de sammenlikner seg med tynne modeller og strever etter å se slik ut. Kvinner med god selvfølelse som trives som de er og ikke løper etter et syltynt ideal er sexy. Det er former også. Oki?

Jeg-liker-damer-med-former

Og vet dere? Jeg har lagt på meg ti kilo på et år – etter at jeg ble sammen med kjæresten min for snart et år siden. En del er nok mer muskler ettersom vi løper en del, og muskler veier som kjent mer enn fett – men mye er også kjærestekos som vin og god mat etc, altså fett!

Og 10 kilo er mye for en tidligere toppidrettsutøver og modell! Jeg fikk derfor litt sjokk da jeg veide meg hos legen før sommeren kun fordi hun ba om det. Jeg har aldri selv eid en vekt, og kommer heller aldri til å kjøpe en. Jeg hadde nok mistanke om at jeg hadde gått opp noen kilo, men ikke ti. Dog, det skal sies at jeg har levd godt og lenge på stasitreningen fra 80-tallet, og som elitesvømmer og aktiv syklist og rytter i en del år, har jeg alltid hatt en grei kropp, så vekten har jeg aldri brydd meg om. Men nå skjedde det altså svært mye med kroppen min og det på kort tid! Min sønn Johannes på 13 så det allerede i høst – mamma, du har lagt på deg! Men jeg så det først for alvor på forsommeren når vintergarderoben og alle de store koseklærne var stuet vekk og sommertøyet hentet frem. Jeg kom ganske enkelt ikke inn i klærne mine og måtte ut og handle nytt. Jeg fikk ikke en gang de store sommerlige slengbuksene mine, ynglingsbuksene gjennom 15 år som alltid hang godt nedover hoftene – over lårene mine! Skjønner? Dæng!!

Valget var å slanke meg eller bytte garderobe. Valget var enkelt. De ti kiloene får bli – jeg føler meg ganske enkelt mer som en voksen kvinne nå, med litt mer former. Så når jeg går på stranden, går jeg med rak rygg og er fornøyd selv om rumpen disser litt mer, magen ikke lenger er så flat og omfanget totalt er større – det er nemlig selvfølelsen min også. Jeg er tross alt en kvinne med et levd liv bak meg og føler meg som en også, og det er en relativt sexy følelse;-) Så litt for mye er altså etter min mening bedre enn litt for lite – dog, mye for mye er et helseproblem en bør gjøre noe med. Poenget mitt er at mange strever etter å bli perfekte og glemmer med det å leve. Gi litt mer faen og nyt den kroppen du har så lenge den er frisk, er mitt råd.

The-moment

This is Me – I am a Woman! Så nå utfordrer jeg dere, mine kvinnelige lesere; våger du å gå på stranden med den kroppen du har, eller vegrer du deg i likhet med Unni Askeland? Hvorfor? Kropp er kropp. Den har en funksjon, den er ikke et utstillingsobjekt. Så lenge den fungerer og er frisk – bør vi være fornøyd, ikke sant? Så litt for mye eller litt for lite – glem kroppspress, gå på stranden når solen kommer og nyt resten av sommeren!

Et godt ideal etter mitt syn, er nemlig naturlige kropper og et sunt sinn. Jenter og kvinner som representerer dette i alle fasonger, er både flott og sexy. Så bli venn med deg selv, hold kroppen i aktivitet og den vil takke deg ved å ta vare på deg. Og er du venn med deg selv og kroppen din, vil du bade og kose deg uten tanke på menneskene rundt deg.

So embrace yourself 😉

Å slakke litt på kravene bør derfor være et mål til neste sommer om den kommer, eller hur? Så er du med? Utfordringen til neste badesesong er altså å bli venn med deg selv, kroppen og formene dine, store eller små. This is Me – I am a Woman!

Glansbilder kan være vakre, men et levd liv er vakrere.  

Trude Helén Hole

Les også Ytre skjønnhet er en skjør verdi å investere i, Bloggere som misleder leserneKvinner ikke la dere lure av en kynisk industri, Kvinner kjører likestilling i revers,  Kvinner over 40 år er best ;-), Likestilling i revers, Instagram ønsker den naturlige kvinnen død og ikke minst det meget populære innlegget Selfie me!

Flere aktuelle saker finner dere under Aktuelt. Andre kategorier om reiser, selvutvikling, bøker/film/vin etc finner dere i menyen til høyre —>. Ønsker med dette alle en fortsatt god ferie!

Følg meg gjerne på sosiale medier om du vil:-)

presentasjon

0 comments on “Askeland utfordrer Solberg til nakenbilde. Jeg utfordrer deg.

Leave a Reply