News

Kjetil Rolness ut mot Gunhild Stordalen

Ja, du skal ikke lese mye før ørene detter av. Men det er jo slik i Norge at i stedet for å heie hverandre frem, kaster vi stein, buer hverandre ut og snakker dritt om hverandre. Misunnelse kjenner ingen grenser her til lands og du skal faen meg ikke tro du er noe!

I Costa Rica hilser de hverandre ved å si Pura Vida som betyr Rent Liv – en oppfordring til å holde sin sti ren. Der har vi noe å lære, for her i Norge dyrker en god del sin egen dritt som de bokstavelig talt svømmer i. Ja, det er et patetisk skue.

I dag kunne jeg lese følgende innlegg på Kjetil Rolness Fb side som nå er delt 123 ganger og også publisert i Dagbladet:

“Kloden står foran katastrofen. Bare en kvinne kan redde den. Hun er vakker. Hun er slank. Hun er smart. Men hun er også dødssyk. Og har bare ett år på seg til å gjøre en forskjell. Hva gjør hun? Samler kjendiser, politikere, kongelige og media til store og dyre konferanser betalt av ektemannen der hun selv blir ”hyllet som en dronning”. Alle løsningene har vi hørt før (elbiler, klimasmarte hus, kortreist mat). Her er ingenting om interessekonflikter og dilemmaer, for eksempel hvordan man skal løfte sultne millioner ut av fattigdom uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier. Eksperter tviler på at det kommer noe godt ut av dette. Ansvaret gis til forbrukerne selv, som må slutte å kjøpe bensin og rødt kjøtt. Gunhild står ved siden av Erna og sier at vi må gjøre usunn og miljøskadelig mat dyrere. Om hun overhodet utfordrer Erna på dette, får vi aldri vite, fordi journalistene ikke stiller kritisk spørsmål. Ingen vil ødelegge festen til paret Stordalen, som har det vanskelig nok fra før. Erna liker rødt kjøtt og vil ikke gjøre livet surt for Gilde og Nortura, men kan vise til alle pengene som brukes til holdningskampanjer for å får barn til å like fisk og grønnsaker. Og sånn går nu dagan i Norge, landet i det godes tjeneste”. 

……

Dette svada får altså gehør fra et lass med andre smålige mennesker. Som fluer på et fluepapir henger de i kommentarfeltet og hyller sin egen dritt. Det hele er lite konstruktivt og bidrar til langt mindre enn Stordalens konferanse.

Det er mulig Rolness har et mindreverdighetskompleks i forhold til kvinner, ettersom han stadig kaster ut hånlige kommentarer rettet mot kvinner som faktisk bidrar konstruktivt med noe i samfunnet. I dette tilfellet bruker han det faktum at hun er vakker, smart og slank mot henne, og han trekker frem hennes alvorlige sykdom, som om dette har vært et ledd i en strategi.

Det er vanskelig å forstå poenget. Mener Rolness at hun heller bør sitte i egen stue og visne bort for at menn som ham skal bli fornøyd? Jeg er enig at det kanskje serveres lette løsninger og at vi har “hørt dette før” – men disse sakene kan aldri bli sagt for mye. Vi må gjøre noe og det må gjøres nå. Blant annet må sukker ut av kostholdet. Så takk til alle som løfter denne type bevissthet frem.

At Rolness derimot velger å kritisere et positivt engasjement, bunner kun i smålighet. En må gjerne være kritisk til EAT, det er nok på sin plass – men å gjøre dette til et personlig korstog mot Stordalen fordi hun er rik, vakker og har kjendisvenner – er bare lavmål. Nå er jo Rolness kjendis selv, så at han kritiserer en annen for å være nettopp det, er jo en smule ironisk.

Å bruke andres “utseende” for å oppnå gehør i en sak, er forøvrig også en usedvanlig umoden hersketeknikk som viser liten integritet hos den som fremmer “saken” – og ikke minst viser det hvor lite substans saken har i seg selv.

At Rolness i tillegg laster Stordalen for all oppmerksomheten hun får, er ikke bare skivebom, men ganske latterlig. Jeg tviler på at hun i motsetning til Rolness trenger å løpe etter media. Dog, at det kan bli litt mye innimellom, er vi skjønt enige om. Men trenger vi å lage sak av det?

Gunhild Stordalen har altså viet sitt liv til sitt hjertebarn EAT og et genuint ønske om en bedre verden for alle. Mennesker må få leve livene sine slik at de opplever det som meningsfylt uten å bli latterliggjort av gretne menn som Rolness. Og mener en at ting bør gjøres annerledes kan en sikkert engasjere seg på andre måter enn å servere drittpakker på FB og i Dagbladet.

Er Rolness en sur, stygg, gretten, gammel gubbe? Avslutningsvis – for å bruke samme ”krutt” som Rolness bruker innledningsvis; – skal det bare være sure, stygge, gretne, gamle gubber som Rolness som skal få lov å vise engasjement i saker som opptar dem? At en i 2015 ikke klarer å se forbi kvinners utseende og holde seg til sak sier mye om enkeltheten i enkelte. Jeg regner med at denne type adjektiver ikke ville blitt brukt om Rolness snakket om en mann.

Konstruktiv kritikk er alltid bra – men det er vanskelig å se Rolness flaue kommentar som annet enn ren misunnelse. Å enkelte bruker tiden sin til å spre så mye negativitet rundt seg er etter min mening bare trist. Hva med å bruke tiden konstruktivt og spre positivitet i stedet – eller forsøke å bidra til en bedre verden? Just asking.

Les også: Jeg støtter Märtha Louise, Tjomlid viser dobbeltmoralisme i saken mot Sofie EliseSandra Borch, et stort menneske & Skal Northug være alles syndebukk?

Da er det vel bare å ønske en riktig fin uke. Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle. 🙂

Vil du lære om musserende vin, kan du laste ned gratis kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)

0 comments on “Kjetil Rolness ut mot Gunhild Stordalen

Leave a Reply