Guest Authors

Klimatopper er klimahyklere, verden vil bedras

Dagens gjeste blogger er Ann – Christin Østling som er bosatt i Kina. Her lever hun med alle verdens klimasynder like utenfor døren og har med det et klart og sterkt syn på klima – om hvem som er de virkelige synderne, hvorfor og hva som bør gjøres. Her er hennes innlegg – og er du ikke interessert i klima, bør du i det minste lese siste del om Nikola Tesla – vel lest:-)

hands

Du er en klimasynder!! I følge landes medier er jordas ressurser i ferd med å brukes opp. Vi trenger minst tre jordkloder faktisk, for å dekke opp om det enorme forbruket menneskeheten har i dag , og fra FN´s Klimapanel tikker det inn den ene advarselen etter den andre. Vår oppførsel, livsstil og kultur øker klimagassene, og forbruker energi vi ikke har tilstrekkelig av.

Siden vi konsumerer vilt og uhemmet, stikk i strid med alle advarsler, vil drivhuseffekten og energi mangel snart innhente oss om det ikke gjøres noe drastisk. Som kjent koster det å leve over evne, så vi bør i det minste ha en god porsjon dårlig samvittighet.

Men så er det nå slik da, at moderne samfunn er avhengig av energi for å fungere ellers stopper det opp. Verden er i vekst, spesielt Kina og India, og Klimapanelet har nå regnet ut at vi vil trenge ca 40% mer energi i 2050 enn i dag, for å få hjulene til å gå rundt.

Med 1,5 milliarder mennesker uten lys i taket og vann i springen er det selvfølgelig bred enighet om at vi må fortsette å pumpe opp olje og gass. Energi må til enten vi liker det eller ikke, skal vi klare å gi alle menneskene på denne kloden vår en akseptabel levestandard.

FN varsler energi krise, klimakrise, vannkrise og matkrise. Likevel lar det grønne skiftet alle snakker om vente på seg. Det er kostbart og vanskelig å finne velfungerende konkurransedyktige alternativer mener ekspertene. I det hele tatt ser det ut som ingen riktig vet hvordan vi skal klare å møte denne store energiutfordringen. Trist!

Dette er selvsagt et problem, for i følge det samme klimapanelet er det visst ikke bare mangel på energi som utfordrer oss, energien vi bruker per dags dato, altså fossil energi, er hovedproblemet til alle klimakatastrofer, oppvarmingsvarsler og utrydningstrusler vi daglig hører om.

Så på ene siden oppfordres det til å produsere mer fossil energi til verdens fattige, som FN bekymrer seg for, og på den andre siden produseres det allerede altfor mye i forhold til disse farlige klimaendringene. Det må selvsagt være et dilemma. Hvordan skal FNs klimapanel kunne redde verden samtidig som det oppfordres til fortsatt innvesteringer i olje og gass, og ikke minst kull?

Det er den farlige CO2 klimagassen som bekymrer mest. Luftforurensning, tsunamier og ekstremvær, alt skyldes CO2 utslipp. Et ragnarokk lurer rett rundt neste hjørnet. Nå har vi altså valget, enten reduserer vi utslippene raskt eller så står vi ansikt til ansikt med ”Der Untergang”. Panelet har faktisk illustrert flere forskjellige skrekk scenarioer for de av oss som muligens har sovet i timen, og for å bakke litt opp under sine egne uttalelser selvfølgelig. Klimamodeller og parametere forer oss i detaljer om den globale oppvarmingens grusomheter. Om vi ikke endrer kurs, går dette rett til helvete. Du og jeg må endre kurs. Ellers vi blir kokt levende!

isbj

Havene varmes, isen smelter og isbjørnene drukner eller seiler en usikker fremtid i møte på et eller annet isflak. Isbjørnen har faktisk blitt selve symbolet på elendigheten. Dette er min og din feil selvfølgelig. Det er vår bilkjøring og levesett for øvrig som truer eksistens for alt liv på jorden.

Skremselspropaganda – er det rart vi blir deppa? Er det rart vi knasker antidepressiva så det spruter og lurer på meningen med å bli i denne verden, som snart går under likevel. Det kan være mange grunner til depresjoner, men det hjelper ikke på å få katastrofe nytt og krisemaksimering inn i stua hver eneste dag. Det kan brått bli for mye for en stakkar, som skal bære hele jordens fremtid på sine skuldre.

Men fortvil ikke, vi klimasyndere kan selvsagt bøte litt på samvittigheten. Bare vi betaler våre avlater til kirka, sorry, staten var det visst. Hvis vi betaler så det svir, så kanskje vi kan unngå dommedag, i alle fall for en stund.

jorden

Klimaentusiaster er mer enn villig til å vise oss jevnlige grafer og målinger over planetens elendige forfatning. Øyene i Stillehavet drukner, korallrev dør og Golfstrømmen skifter retning. Alt som følge av CO2 oppvarming selvsagt. Statsmetrologene i Yr har gitt sitt eget lille bidrag og oppkonstruert noen saftige skrekkvarslinger. I værrapporten for vinteren 2050 får vi en liten forsmak på både monsterbølger, orkaner og evakueringer langs norskekysten. 

Merkelig at Metrologisk Institutt er forutsigende nok til å varsle været hele 35 år frem i tiden, mens de ofte bommer på morgendagens vær? Men pytt, hensikten helliger middelet, og hensikten er jo at vi skal bli litt redde, det fungerer best, i alle fall når det kommer til betalingsviljen. Vi har nemlig lange tradisjoner på å kjøpe oss fri fra problemer her i landet, det være seg helvete eller dommedag.

Det er egentlig litt rart at ingen i denne velutviklede verden vår har klart å komme opp med noe særlig annet enn grønne avgifter og skatter for å bøte på elendigheten? Siden vi står i fare for et umiddelbart Armageddon burde virkelig alle gode krefter slås sammen, og ingen ting være uprøvd, i anstrengelsene med å redde vår nå snart dødsdømte planet.

Og hva gjør de, de som skal redde planeten? Jo de prater og prater, og legger frem den ene klimaskremselrapporten verre enn den andre, for å skremme oss litt til, så vi ikke skal protestere så mye når vi fyller opp bensintankene våre til snart astronomiske priser.

fly

Og så reiser de på klimakonferanser, i privatfly selvfølgelig. Det er veldig viktig med slike konferanser. Der skjer det nemlig mye konstruktivt. Der diskuterer de hvordan de skal få bukt med disse fossile brennstoffene, som de egentlig må ha mer av for å få verden til å gå rundt, og som skal lyse opp husene til verdens fattige. Men skal vi tro Miljøvernorganisasjonene ender som regel klimaforhandlingene med fiasko. Det er nemlig ikke lett å bli enige når alle de grønne klimapengene skal fordeles. Det er faktisk mye viktigere å fordele penger enn å redusere utslipp!

Jens Stoltenberg og miljøtoppene er de største klimahyklerne. For noen år siden hoppet vår egen Stoltenberg på et innleid privatfly for å delta på en av disse viktige klimakonferansene. Denne gangen i København. Hykleri hylte opposisjonen. Jepp, Stoltenberg er en hykler, det har jeg ingen problemer med å være enig i, men Stoltenberg er ikke alene om hyklerstatusen, og gudene skal vite at han heller ikke er alene om å ha inkonsekvent holdning til klimaspørsmål.

Politikere fra alle partier har skruppelløst slått politisk mynt på miljøspørsmål i årevis. De maser og maser om klima, men driter i klima sjøl. For et noen uker siden skrev avisene om verdens milliardærer, næringslivstopper og politikere som fløy i sus og dus bokstavelig talt, til klimatoppmøte i Davos. 1.700 av delegatene ankom i privatfly. Klima og CO2 må selvfølgelig vike når samfunnstopper og økonomer skal drikke champagne samtidig som det diskuteres oljepriser og resirkulering.

Her handler det om prestisje tur for gutteklubben grei og veldig lite om klima! Politikere kjøper klimakvoter for å kompensere for CO2 utslippene de selv forårsaker.

Det hører med til klimahistorien at flere av de prominente klimagjestene ikke hadde tid til køkjøring i Zurich, dermed tok de likegodt helikopter videre fra flyplassen til klimamøtet i Davos. Historien her er ikke unike dessverre, og en dråpe i havet av alt som foregår. I mellomtiden druknes vi i utredninger og rapporter, og klimaskremslene florerer i media. Snart har de skremt oss alle til å bli hjelpeløse nikkedukker med klimaangst som ny diagnose.

I all hovedsak handler dette om smarte politikere som kan kunsten å tre avgifter ned over hodet på folk, mens de selv gir blaffen. Politikere som mener at vi, ”folk flest” skal redde verden ved å betale miljøavgifter inntil det absurde, og gjerne la bilen stå, mens de selv flyr på sightseeing jorda rundt. Og var det noen som trodde politikerne våre var bekymret over vårt fossile forbrukersamfunn, så nope! I Norge forskes det tvert imot ufortrødent videre på petroleum, for på universitetet i Stavanger fnyses det nemlig av FNs klimarapporter.

For en del år tilbake tvangsviste den gang kunnskapsminister Djupedal, Al Gores film ”En Ubehagelig Sannhet” for norske skoleelever. Filmen ble forbudt i England. Der ble Al Gores film dømt for 35 fakta feil. Det er mye det. Ni av disse feilene ble sett på som alvorlig misvisende. Men her i Norge bryr vi oss ikke om slike bagateller. I stedet ga vi Al Gore fredsprisen.

gore

Men det er jo flott å bli hedret for å skremme opp skoleungdom som likevel føler seg maktesløse til å gjøre noe som helst. Al Gore er selvsagt ikke alene om å slå politisk mynt på miljøskremsler, men han ble i alle fall en av de aller første CO2 milliardærene i verden, og da er det vel lov å bruke noen falske midler eller fem. Dessverre handler forskning alt for lite om vitenskap og særdeles mye om politikk, og slik blir det gjerne når vitenskapen er i hendene på talentfulle politiker som kun tenker på å få mer penger i egen lomme.

Dødt hav fra Hammerfest til Middelhavet. Hvorfor hyler ikke Klimapanelet opp om alle tonn tungmetaller, svovel, fluorider, kvikksølv og tjære som spys ut fra kullkraftverk og industri over hele verden? For ikke å snakke om atomavfall. Hvem har ikke hørt om Fukushima, spøkelsesbyen der ingen kan bo etter tsunamien i Japan. Atomreaktorene lekker så vidt jeg vet, fortsatt ut store mengder radioaktivt avfall i Stillehavet. E

n gedigen katastrofe ingen prater om. Hele 3.000 nautiske mil (ca. 550 norske mil) av havet utenfor Japans kyst er så godt som dødt. Det er det samme som ”dødt” hav helt fra Hammerfest ned til Middelhavet. Misdannede havdyr og fisk blir funnet helt på andre siden Stillehavet, på kysten av USA og Canada. Men Informasjon fra Fukushima er det lagt lokk på.

Hva med gifteksporten fra Vesten til Afrika? Vestlige land har i årevis dumpet båtlaster med tungmetaller langs Afrikas kyster. Kjemikaliene har ført til forurensning og fiskedød, forgiftet drikkevann og barn født med misdannelser. Men det er vel ikke så farlig så lenge det er i Afrika eller Asia?

Folk flest betaler grønne avgifter i den tro at det gjør en forskjell, men sorry, det norske Oljefondet investerer ufortrødent videre i kullgruver og kraftverk rundt omkring i hele verden. Og kullproduksjonen vil ikke gå ned ”any time soon”, tvert imot, selskapene i Oljefondet planlegger økt produksjonen i verdens kullgruver i flere tiår fremover.

Verden tåkelegges – frisk luft på boks, og svovelbelegg på tenna. Her i Kina hvor jeg bor, sørger kullutslippene for å tåkelegger mange av de største byene store deler av året. Vintrene er verst, og byer som Harbin og Beijing er i ferd med å kveles av sin egen fyring. Det første vi gjør hver morgen er å sjekke skalaen for svevestøv AQI (Air Quality Index) før vi går ut. Men vi er heldige som bor i en liten ”fiskerlandsby” ved kysten av Gulehavet. Vinden blåser som oftest soten til havs og det klarner opp. I storbyer som Beijing er det verre. Blå himmel og sol har blitt sjelden vare de siste årene og AQI er for lengst sprengt. Om vintrene ligger forurensningståka som et teppe og bidrar til å gjøre sikten vanskelig. Barnehager, skoler og motorveier stenger, og fly får ikke lettet. Byen stopper opp. Ansiktsmasker har blitt en del av hverdagen, og frisk luft på helt vanlige sodabokser er god butikk. Inntektene går til fattige, opplyser finansmannen som fant på denne geniale ”luft på boks” greia, så tanken er sikkert god.

Og lufta? Den kommer visstnok fra rene Eco områder i Kinas fjellstrøk, for de som tror på den historien. Jeg stoler på mine potteplanters gode evne til å påvirke innemiljøet, så når smogen ligger som et brunt teppe ute holde jeg meg innendørs, i det minste for å slippe svovelbelegget på tenna.

Det store gjennombruddet – a big joke. Ved jule tider i fjor kunne vi lese om det store ”Gjennombruddet i Internasjonal klimapolitikk”. De to store forurenserne, Kina og USA inngikk en ”avtale”. Nå skulle det endelig kuttes i CO2 utslippene. USA forpliktet seg til et kutt på 28% mindre utslipp fra 2025. Kina nøyde seg med å ha som mål å kutte i CO2 utslippene etter 2030. Lovlig lenge til forbedringer altså, om jeg forstår dette riktig.

avtale

Dette er tidenes mest urealistiske klimaavtale, men suksessen er vel sikret under den kommende nye klimakonferansen i Paris. Klimasirkuset kan fortsette, mens svindelen fra Climategate mailene i 2009 ligger gjemt og glemt. For de som kanskje ikke husker handler Climategate om vitenskapsmenn som trikset med tall for å dekke over det faktum at temperaturen på jorden ikke har økt overhode siden 1998.

Kanskje ikke så merkelig at det er noen som har god tid når det gjelder reduksjon av CO2. Jeg mistenker sterkt at klimapanelet fortsatt kommer til å bli enige om absolutt ingenting, og fiffen kommer selvsagt fortsatt til å ankomme i privatfly!

Jeg tør påstå at vår tids største trussel ikke er global oppvarming, men skruppelløse politikere som meler sin egen kake. Det er nemlig ikke CO2 som er problemet, men politikken. Det må da haste mer for verden og ikke minst for Kina å få kontroll med kullfyring og smog, og ikke minst søppel, enn å engasjere seg i CO2 utslipp?

Klima er underordnet – avgifter overordnet. Vi må derfor skille på ren skremsel propaganda som har helt andre formål enn å redde klima, og forurensningsutfordringer vi faktisk har. Atomvintrene her i Kina er bare et av dem. Hadde eliten virkelig vært bekymret, ville de ha gjort noe håndgripelig for lenge siden. Slik som det er nå, har miljøavgifter snart blitt bakt inn i alle deler av livet vårt. Handleposer var visst det siste. Neste blir vel CO2 avgifter på visa-kortet for å beregne våre forbruksavgifter til denne verden. Men økte avgifter bidrar lite og dessverre er vi omgitt av mye desinformasjon.

Media lyver, skolebøker lyver, historien lyver og vitenskapen lyver også. Politikere snakker om tillitt og ledelse, mens de juger så det renner og trikser og mikser med tall og diagrammer for å bakke opp om egne teorier. Mange forskere risikerer faktisk karrieren om de skulle komme opp med tall og resultater som ikke er politisk korrekte. Dette gjelder på mange felt, og ikke bare i klimapolitikken.

tesla

Mangel på fornybar ren energi er en myte – se på Tesla. Det blir som å sitte i en båt midt ute på havet og snakke om mangel på vann. Energi finnes i så ufattelig store mengder at vi vil aldri vil kunne klare å bruke det opp. Vi lever faktisk i et hav av energi. Men selvsagt må vi klare å gjøre bruk av energien. Allerede i 1890 hadde Nikola Tesla svarene på det vi ”leter” etter nå. I løpet av noen tiår la Tesla grunnlaget for så å si all elektronikken vi kjenner i dag. Det er Tesla vi kan takke for radioen, robot teknologien, røntgen, laser, telefoner, ja, alt vi i dag tar som en selvfølge og som gjerne andre har fått æren for, som Thomas Edison for eksempel. Edison blir i skolebøkene omtalt som en av vår tids ”største oppfinnere”, men han rakk knapt nok Tesla til knærne.

En annen var Marconi som ”fant opp telefonen”. I realiteten var det Tesla som utviklet både vekselstrøm og trådløs teknologi. Det var Tesla som oppdaget hvordan lyset kunnet utnyttes og distribueres. Det var han som utviklet fluoriserte lyspærer sånn ca. 40 før industrien ”oppdaget” det. Han formet også bokstaver av glassrør, de første neonlys. Han oppfant laser teknologien og fjernkontrollen, og konstruerte og distribuerte den elektriske motoren.

Navnet Nikola Tesla lyser ikke akkurat mot oss fra dagens skolebøker og leksikon. Den historien har dessverre ikke blitt tilrettelagt for skolene. Vi hører om Albert Einstein, Thomas Edison, Steve Jobs og Bill Gates, mens mannen som oppdaget kjernen i dagens teknologi ikke en gang er nevnt i lærebøkene i fysikk. Hvordan er det mulig? Nikola Tesla er stuet bort, fortiet og glemt med hensikt. Hvorfor?                         

Tesla – geniet fra Kroatia var fra barnsbein av dypt fasinert av energiene rundt seg. Han kunne både se å føle den elektriske verden vi alle er omgitt av. Derfor ble han av mange sett på som litt ”gal”. Tesla mente energien var ubegrenset, og kunne tappes rett ned fra eteren rundt oss, uten tilførsel av fossile brennstoff. Dette beviste han gjentatte ganger. En av hans største prosjekter var konstruksjonen av The Wardenclyffe Tower. Tårnet skulle utnytte de naturlige frekvensene i eteren til å sende både bilder, lyd og skrift, samt produsere trådløs fri energi til hele verden. Hadde han hatt en bedre finansmann bak seg enn bankmannen JP Morgan, hadde han kanskje klart det. Teslas planer om gratis elektrisitet til verden mislykkedes da Morgen skjønte at han ikke kunne monopolisere energien, og dermed trakk all økonomisk støtte til prosjektet.

Nikola Tesla var forut for sin tid. Han hadde hundrevis av ideer, patenter og oppfinnelser som har blitt unndratt offentligheten. Faktisk har enhver form for videreutvikling av fri energi blitt undergravd, eller ryddet av veien. I dag er Teslas oppdagelser mer aktuelle enn noen gang, men det går tregt. Hvorfor er det tabu å forske på fri energi i Norge? Alle vellykkede forskningsresultater som har pågått etter Teslas tid har blitt undertrykt, og slik har vi blitt tvunget til fortsatt forurensning. For hva vil skje om vi alle fikk ubegrenset tilgang på energi fra jordens magnetfelt uten å gjøre bruk av verken vann, vind, atomkraft, olje eller gass?

Den verden vi kjenner i dag vil rakne, men en ny verden vil bygge seg opp basert på en frihet som de fleste av oss har vanskelig for å forestille oss. Fri energi til verden vil bety et godt liv for alle uten forurensning. 

Men finanseliten ikke interessert i å løfte vår ”kriserammede ”planet ut av søppel , fattigdom og forurensning. De er like lite interessert i å hjelpe menneskeheten nå som de var det på Teslas tid, ganske enkelt fordi det vil true deres makt og posisjoner. De ønsker at det skal være status quo, for det gagner dem selv, og det fortsettes å gjemmes unna enhver oppfinnelse som ikke generer penger og makt.

Slik kan et lite mindretall styrtrike mennesker fortsatt drive lobbyvirksomhet for å påvirke politikken og media dit de ønsker. Og her går vi og tror at grønne avgifter og stemmeseddelen vår avgjør noe som helst. Ja, så godtroende er vi, dessverre. Det er kanskje bedre å spørre seg hvem som egentlig tjener på at så få har så mye, mens så mange har så lite. Det trenger ikke være slik. Verden er rik på både resurser og energi til oss alle.

Vi blir manipulert. Hvem er det som ønsker å holde unna viktige oppdagelser som til syvende og sist vil gagne oss alle, både fattig og rik? Hvem er det som tjener på å selge frykt i forskjellige varianter, enten det er sykdom, dommedag eller redsel for å ikke få betalt regningene i postkassa. Fri energi vil eliminere mesteparten av regningsbunken vår. Hvem er det som ønsker ufred mellom nasjoner og mennesker. Med andre ord, hvem er det som tjener trillioner av kroner og sitter på toppen av Energi Industrien? Vi er ikke tjent med å la oss lede av dommedagsprofetier og skremselspropaganda – det være seg i religion eller vitenskapens navn. Det er ingen grunn til å føle seg skyldig for all verdens elendighet, eller la seg skremme av dommedag. Planeten har alltid vært i forandring og vil fortsette og forandres, enten vi liker det eller ei. Det er naturlige sykluser som vi ikke vil klare å hindre uansett hvor mange grønne skatter og avgifter vi betaler.

kjetting

 

Spørsmålet i dag er ikke om vi klarer å skaffe ren fri energi. Spørsmålet er hvor lenge denne ”forbudte” energien lar seg holde tilbake. Energi systemet vi har i dag er ikke bærekraftig, det forsøpler og gir en skjev maktfordeling. Det eneste bærekraftige er utviklingen av fornybar fri energi – energi som menneskene kan utnytte helt gratis. Energi som har blitt bevist gang etter gang i laboratorier over hele verden opp gjennom årene. Fri energi vil skape gode livsvilkår for alle på denne planeten.

Tesla visste dette, han var bare litt for tidlig ute. Nå som vi vet det, er det kanskje på tide å senke skuldrene og tillate seg å nyte livet litt mer. Vi er ment å leve et godt liv alle sammen, ikke bare noen få. So be it 🙂

Ann – Christin Østling.

Skjermbilde 2015-04-22 kl. 12.16.14

…………

Vil du bli gjesteblogger hos meg, send en mail med innlegg og kort info, samt ev bilde av deg til: trude@newspirit.no.

 

 

 

 

 

 

 

0 comments on “Klimatopper er klimahyklere, verden vil bedras

Leave a Reply