News

Hva Norgesgruppen og mafia har tilfelles

Om dere så brennpunkt i går om hvordan Norgesgruppen tvinger leverandører til å betale for plass i hyllene og med det skviser ut små, gode leverandører – blant annet Hval Sjokolade, så ser dere i bunn og grunn hvordan hele bransjen opererer – det er korrupt som bare faen!

Norgesgruppen opererer med mafiapraksis – de kontrollerer store deler av markedet, kopierer produkter, bruker urederlige metoder for hvem som skal få tilgang til butikkene og ikke, og selger hylleplass til leverandører de kjøper produkter fra. Når du selger en vare til Norgesgruppen, må du med andre ord ha penger nok til å betale for å bli plassert i hyller med omsetning. Og melder du i fra om urimelighetene, risikerer du å bli totalt utestengt fra kjedene.

Bukken og havresekken. I tillegg eier kjedene en rekke varer selv, noe som selvsagt også er til hindrer for fri konkurranse og et allsidig vareutvalg – i forhandlinger er de altså både innkjøper og konkurrent. Du skal med andre ord ha hodet og hjerte på rett sted for å drive clean business – noe som tydeligvis ikke praktiseres i denne bransjen.

Taperen er små og mellomstore leverandører og produsenter, og oss forbrukere som ikke får tilgang til ett variert og godt utvalg av varer.

Skjermbilde 2015-03-18 kl. 09.25.14

Her er altså Norgesgruppen patetiske innlegg på egen Facebookside i anledning NRKs dokumentar i går kveld. Og nettopp denne ynkelige kommentarer fikk meg så forbannet at jeg valgte å skrive noen ord om dem her i dag, selv om jeg egentlig hadde tenkt å skrive om sex for aseksuelle. Norgesgruppen er ikke noe stakkarslig offer som er misforstått rundt egen forretningspraksis – tvert om!

At Norgesgruppen gjorde en svært dårlig figur i programmet, er selvsagt fordi de på ingen som helst måte kan argumentere seg fra mafiapraksisen. Rema 1000 fremstod ikke akkurat edruelig de heller – tvert om. Jeg ble ganske skremt av Ole Robert Reitans opptreden.

Her kan dere se hele programmet Brennpunkt om Matvarekrigen. Les også Må ut med milliardbonuser for å få hylleplass i norske matbutikker. Og Forbrukerrådet krever lovregulering av matvarebransjen.

Så takk til NRK for et godt stykke arbeid som gir oss innsikt i en bransje uten moral, folke- og forretningsskikk.

Det jeg reagerer mest på er hvordan Norgesgruppen skviser ut små gode leverandører som blant annet Hval Sjokolade. Om ikke dette er grunn nok til å boikotte Norgesgruppen, så vet ikke jeg. Ikke det at jeg tror de andre er noe bedre – men jeg skal i hvert fall bli mer bevisst på forbruket mitt og styre unna kjedenes egne varer og de store kjempene som Nidar og Orkla som er med på å skvise ut andre leverandører.

For jeg vil ha en ren og ryddig bransje der profitten bak kassaapparatet deles på flere produsenter og leverandører, samt et rikt og godt utvalg varer tilgjengelig for oss forbrukere.

Jeg vil ha Hval sjokolade og andre små gode produsenter i butikkene! That´s all.

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger i følge Nettavisen og blant annet Norges beste jenteforfatter i følge Dagsavisen. Mer om hennes forfatterskap og bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

 TRUDE HELÉN HOLE

Til Holes forfatterside og tilbakemeldinger fra media – klikk her

Gratis vinkompendium og online vinkurs – klikk her

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Holes bøker – Holes TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!
GraTis kompendium om vin (1)

0 comments on “Hva Norgesgruppen og mafia har tilfelles

Leave a Reply