News

Hva om Jesus er et plagiat?

Plagiat, fra senlatin: plagium, som opprinnelig betegnet «tyveri av mennesker» eller «menneskerov. Plagiat er urettvis imitasjon, etterligning eller kopiering av et åndsverk som hevdes og fremstilles – enten i sin helhet eller deler av – som noe man har skapt selv.


Vi har fått Jesus inn med morsmelken. Men historien om Jesus oppstod flere tusen år før han ble født. Historien er den samme – navnet et annet. Dette er ikke noe nytt fenomen. Dette betyr imidlertid som jeg har sagt mange ganger før, at du ikke skal ta alt du blir fortalt for god fisk. Så i dag vil jeg anbefale dere en ny film/dokumentar, nemlig The Zeitgeist Film Series.

Fenomenet plagiat er kjent, bemerket og påtalt helt siden antikken. En rekke betydelige åndsmennesker har blitt beskyldt for plagiat, eksempelvis Aristofanes, Sofokles, Menander og Terentius, men innenfor skjønnlitteraturen var en tidligere langt mer liberal enn i våre dager. Å ta en annens fortelling var ikke nødvendigvis betraktet som galt – det var resultatet som betydde noe, om fortellingen var blitt forbedret eller ikke. Flere av verkene til William Shakespeare har eksempelvis mer eller mindre opphav i andre forfatteres verker.

Om historien om Jesus, og religionene er plagiater av hverandre – og “oppfunnet” fordi det har en hensikt, et mål som skulle oppnås – kan du sjekke ut i denne fantastiske dokumentaren The Zeitgeist som tar for seg dette, og blant annet 11. september, banksystemet, hvordan stormaktene skaper kriger og konstruerer fiktige “angrep”  for å tjene penger. Og vi som trodde vi levde i en sivilisert verden.

The Zeitgeist Film Series er i tre deler, og jeg anbefaler deg selvsagt å se den første først. Klikk på bildet og enjoy the ride!


Her er hjemmesiden hvor du finner de andre filmene.


Det er som jeg alltid har sagt – religion og penger er roten til alt vondt! Så ta en titt på filmen når du har tid. Det er nemlig en investering i opplysning. Ignorance is the new enemy – empower yourself with knowledge! Og har du ikke fått med deg verdenspremieren på The Origins, back to nature, om hvordan fremskrittene har gjort oss dummere som jeg skrev om for noen uker siden – så finner du den filmen her

Ønsker dere alle en finfin advents søndag:-)

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

0 comments on “Hva om Jesus er et plagiat?

Leave a Reply