Management & Health News

Regjeringens knefall for Monsanto er direkte smakløs og skammelig

Regjeringens knefall for Monsanto er direkte katastrofal! Monsanto kommer til å sluke Norge rått fordi norske myndigheter nok en gang viser seg å være verdens mest naive myndigheter. I går kunne vi via BT lese at regjeringen gir grønt lys for omstridt genmais, og med dette slipper de verdens største mafiakonsern innen matindustrien rett inn til deg og meg.

monsanto-trade-mark

Det er første gang en norsk regjering sier ja til import av genmodifisert mais som kan brukes til mat og videreforedling. Ett år etter regjeringsskiftet har nå klima- og miljøminister Tine Sundtoft konkludert med at produktene kan omsettes i Norge – et mer kunnskapsløst vedtak kan vel neppe sies å ha skjedd i moderne tid, etter min mening.

I genteknologiloven står det at fremstilling og bruk av genmodifiserte organismer skal foregå på en etisk forsvarlig måte, være nyttig for samfunnet og i tråd med prinsippet om bærekraftig utvikling. Monsanto representerer det stikk motsatte!

Den fatale beslutningen baner vei for full aksept for GMO og fritt leide for Monsantos rasering av fri dyrkning av ren mat og oppkjøp av frie bønder ved tvang også i Norge på sikt.

Slo kreftalarm – regjeringen spiller russisk rulett med folkehelsen. En av maistypene som godkjennes har vært særlig omstridt etter at en fransk studie knyttet den til kreft og økt dødelighet hos rotter. Dyrene ble fôret med maistypen NK603 som var sprøytet med plantevernmiddelet Roundup. Både Mattilsynet og Miljødirektoratet anbefaler allikevel godkjenning. Bioteknologinemnda derimot, har frarådet tillatelse for både Monsanto-maisen og maistypen T25 fra Bayer CropScience. Med andre ord gambler regjeringen med vår helse!

monsanto

Statsråd Tine Sundtoft mener godkjennelsen ikke vil få store konsekvenser fordi det generelt er “stor skepsis” i Norge mot slike produkter. Så hva er da egentlig poenget med å tillate genmodifiserte produkter som kan ødelegge helsen vår? Evner hun ikke å lytte til den norske befolkningen som ganske klart sier at vi vil ha naturlig og sunn mat på bordene våre?

Vedtaket kan ikke forsvares, så hvorfor tillater nå den norske regjering genmodifiserte produkter på norske kjøkkenbord? Er det fordi Oljefondet er stor eier i Monsanto med aksjer for 2,4 milliarder kroner? Er profitt viktigere enn etikk også i Norge? Just asking.

Mafiatilstander, utpressing og rettsaker, død og fordervelse. La oss ta en titt på Monsanto Company og deres metoder. Om regjeringen hadde fulgt litt med i timen, hadde de fått med seg hvordan dette firmaet bokstavelig talt har slukt hele USA fordi de har penger, makt og egne folk i beslutningsorganer og myndigheter. Ja, vi snakker om amerikanske myndigheter, og ikke minst bruker Monsanto særdeles skitne metoder som selv mafian vil beundre. Og beviser for dette finner du om du gidder å søke på Monsanto, eller du kan se denne dokumentaren vist på NRK i 2008 om Monsantos dødelige sinn, og her om GMO.

Gift

Monsanto har, tro det eller ei, spioner som følger med og angir bønder som vil produsere naturlig. Vi snakker om et firma som driver utpressing av bønder, som saksøker (og ruinerer) bønder og deres familier om de bruker sitt eget, naturlige maiskorn som de gjorde før Monsantos korstog, og ikke Monsantos manilpulerte. Syntes den norske regjering at dette er ok fremgangsmåte? Syntes regjeringen det er greit at multinasjonale selskaper tar patent på grønnsaker og såkorn, på maten vi skal spise og vannet vi skal drikke? Ser ikke regjeringen noen etiske problemstillinger tilknyttet dette?

Regjeringens knefall for Monsanto er direkte smakløs og skammelig. Monsanto har slukt USA og kommer til å sluke Norge rått fordi vi har en dum, uvitende og naiv regjering. Om du ønsker sunn og ren mat på norske kjøkkenbord til deg og dine barn, og ikke produkter produsert av multinasjonale gigantselskapet som bruker mafiametoder og kun tenker profitt og nada om miljø, mennesker og helse – signerer du dette oppropet der vi krever gjennomgang av EFSAs retninglinjer for GMO sikkerhet. Monsanto bør aldri få komme inn i Norge!

……….

Vel, dette innlegget sendte jeg selvsagt også til regjeringen, for det holder selvsagt ikke bare å blogge om en skal oppnå noe. Så for orden skyld – her er svar fra Høyre mottatt i dag kl. 14.00:

– Hei Trude! Takk for at du skriver til oss om en viktig sak. Jeg må med en gang si at regjeringen ikke har gjort noen endringer i GMO-politikken. I flere år, også under andre regjeringer, har det i praksis vært lov å selge to typer GMO-mais i Norge. Dette kalles maislinjene T25 og NK603 (som altså er sterkt frarådet av Bioteknologinemnda). Jeg skal ikke bli teknisk, men kan i hvert fall betrygge deg med at disse produktene er lite aktuelle for det norske markedet, og utgjør heller ikke nevneverdig risiko for verken miljø eller helse. Siden Norge ikke har vedtatt forbud mot GMO-varer som EUs regler tillater, følges nå EUs direktiv. Den forrige regjeringen klarte ikke å få på plass et regelverk. Årsaken til at det har fått denne konsekvensen står i den norske genteknologiloven. Der slås det fast at vi må vedta et nasjonalt forbud, hvis ikke EUs regler skal være gjeldende. Vi har med andre ord mulighet til å vedta forbud mot matvarer som er tillatt etter EUs GMO-direktiv, men dette er altså ikke gjort. Departementet kommer nå til å vurdere dette nærmere. Hilsen Emil.

Og her kan du lese dagens pressemelding fra Miljødepartementet: Det er feil at regjeringen har fattet vedtak om genmodifisert mais, slik det påstås i enkelte presseoppslag i dag.

Det er altså godt mulig at klima- og miljøminister Tine Sundtoft med dette ikke vet hva hun driver med og ikke har peiling. Jeg blir direkte utrygg når jeg vet det sitter slike politikere ved roret, men dog er det bra at hun svimer rundt og “skjærer i gjennom” som hun sier til BT og med det “gir grønt lys for omstridt genmais” – slik at folket får mobilisert mot galskapen slik jeg med flere gjorde i dag. Gjør det du også – si nei til gift på matbordet.

………

Spre kjærlighet og glede, for da blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude HelenHole 4

Skjermbilde 2019-03-26 kl. 16.06.46

0 comments on “Regjeringens knefall for Monsanto er direkte smakløs og skammelig

Leave a Reply