Management & Health News

Skal Northug være syndebukk for alle våre synder?

Nå ligger det en mann nede – handlingen kan ikke forsvares og er totalt uakseptabel, men det er jaggu all dritten som nå serveres overalt også.


Så jeg vil spørre dere, hvordan føles det i det øyeblikket du trykker Publiser i likhet med tusenvis av andre på en post der du rakker ned på en som ligger nede – føler du deg stor? Som et godt menneske? Som en som ivaretar lov og orden?

Er du selv uten skrammer og sår? Har alt gått på skinner i livet ditt? Har du selv aldri gjort noe galt? Tråkket i salaten? Vært in deep shit? Hvem er DU som tror du kan dømme?

Prøv å sett deg inn i situasjonen – du ligger i grøftekanten, alvoret går opp for deg, det kunne ligget et menneske under bilen din – du forstår hva du har gjort, hva konsekvensene kunne ha blitt – du får panikk – du stikker – du vet samtidig at det er nytteløst – du vet de vil finne deg – at det vil bli smørt utover alle landets nyheter – hele verden – at alle som har hatet deg fra før vil hate deg mer – at alle som ikke hatet deg, muligens vil gjøre det nå.

Du legger deg flat – innrømmer alt og er klar for å ta det som måtte komme. Og tenker på at liv kunne gått tapt… at du har satt deg selv i en posisjon der du har vært en drapsmaskin…

Du, idrettsmannen, han Norge har satt sin lit til så mange ganger der ute i langrennsporet. Han som har vært bejublet for sine prestasjoner og hatet for den han er, har krasjet bilen i fylla – kunne drept noen.

  • Hvilke tanker tror dere raser rundt i Northug nå?
  • Hvilke følelser tror dere han sitter med nå?
  • Hva tror dere han tenker om fremtiden sin nå?

Prøv å sette dere inn i andres situasjoner før dere dømmer. Empati heter det – en stor mangelvare i Norge!

Så jeg spør; skal Northug være syndebukk for alle våre synder? Den som kaster den første stein, bør helst være kritthvit i sin sjel, og selv da syntes jeg ikke det skal kastes stein. Det er smålig. Heldigvis gikk ikke liv tapt. Handlingen er totalt utilgivelig – men det er jaggu all dritten som nå serveres også.

Northug vet godt hva han har gjort – la det være med det.Northug har gitt oss så mye – på tide vi gir litt tilbake – og nå trenger han det som mest. Raushet og omtanke er ord enkelte bør slå opp.

……….

Spre kjærlighet og glede, for da blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude HelenHole 4

Skjermbilde 2019-03-21 kl. 20.21.20

0 comments on “Skal Northug være syndebukk for alle våre synder?

Leave a Reply