Books & Literature Management & Health News

Powered by Nature kan hjelpe deg

Jeg er kjent for å både ha kontroversielle meninger og for å ikke være redd for å uttale dem. Jeg har klare tanker om en del emner, også helse, og jeg tror dessverre at vi som eneste art her på kloden, som helt bevisst fjerner oss mer og mer fra naturen, kommer til å svi big time på ett eller annet tidspunkt, og det har allerede begynt å brenne hett for enkelte av oss med livsstilsykdommer vi ikke blir kvitt. Så hva da med våre barn når de er voksne?

skjermbilde-2017-03-01-kl-12-37-50

For har vi ikke flere livsstilssykdommer nå enn før, og i så fall, burde det ikke vært omvendt? Hvilke type sykdommer lider vi av og hvorfor? Og hva gjør egentlig legemiddelindustrien for oss – kan vi stole på den? Den er jo kriminell. Gjør den oss kanskje sykere fordi den skal tjene mer penger? Jeg bare spør. Jeg tror at vår levemåte gjør oss sykere. Jeg tror også at den kyniske legeindustrien med alle sine bivirkninger, overdoser og feilmedisineringer gjør oss sykere. Jeg tror eksempelvis også at alt vi får i oss av unaturlige stoffer i mat og kosmetikk etc, gjør oss sykere på sikt. Og jeg eksempelvis derfor min egen lille teori om brystkreft og den er slik om du vil høre den i all sin banalitet; hyppigheten av sykdommen har steget markant siden 1970-tallet, men årsaker og sammenhenger er fremdeles ukjent – men kanskje det ikke er så veldig komplisert allikevel? Deodorant er fylt opp med unaturlige stoffer og gift som trekker inn i områdene rundt armhulene via huden. Der låses dette fast fordi vi bærer bh som stenger av og låser de farlige stoffene i området rundt bryst og armhule, helt til våre egne celler ikke tåler mer belastning fra giftstoffene og går beserk. Virker dette logisk eller helt fjernt?

Powered by Nature. Vel, i forrige uke leste jeg Powered by Nature av Tormod Holt og det var som å komme hjem. Endelig en bok om dette med et tydelig språk! Boken forklarer deg hvordan alle elementene i naturen påvirker kroppen, hvordan vi er avhengig av vann, oksygen, næring, sollys og jordkontakt. Og boken gir deg innsikt i hvordan legemiddelindustrien fungerer, hvordan den pøser ut medisiner med livsfarlig innhold som gjør oss sykere, hvordan den preges av korrupsjon og mafiatilstander der penger – og ikke helse, er drivkraft og styringsverktøy.

Denne innsikten bør resultere i at du stiller deg skeptisk hva som finnes på markedet. Så neste gang det kommer en tilstand og hype ala “vaksine-hysteri” – så tenk deg godt om. Menneskekroppen er nemlig etter min mening skapt for å fikse ting selv. Vaksiner og medisiner er svært ofte, for å sette det litt på spissen, skapt for at noen skal tjene penger. Så da kan vi jo snakke litt om GlaxoSmithKline som leverte svineinfluensavaksinen. Firmaet har en avtale med Norge der de er fritatt eventuelle skader vaksinen måtte påføre oss. Ja, det er nesten ikke til å tro. At myndighetene leker med liv og helse på denne måten er oppsiktvekkende og meget bekymringsfullt. Når vaksineprodusentene insisterer på avtaler der de blir fritatt for erstatning rundt ev skadelige bivirkninger, så burde vel dette fått et øyebryn eller to i helsenorge til å heve seg, ikke sant ? Men nei.

Korrupsjon. Så hvor står vi? Ble vi lurt? Er vi for naiv, eller kan vi gå så langt å si at staten har ført oss bak lyset når det gjelder svineinfluensavaksinen, eller i det minste holdt tilbake viktig informasjon? Og hvorfor? I følge VG har staten investert 8,5 milliarder kroner i GlaxoSmithKline som vi nå ikke kan kreve erstatning fra. Samme firma har ansatt 4 offentlige leger i Norge i følge NRK Brennpunkt. Legene benekter at kursingen og pengene de mottar fra legemiddelprodusenten får dem til å skrive ut flere Seroxat-tabletter enn de ellers ville ha gjort. De lar seg liksom ikke påvirke i følge dem selv, og derfor er ikke dette å anse som korrupsjon. Skjønner?

Og dette slipper legene og ikke minst staten unna med. 

Svindel og bedrag, it is a part of the game. Vel, hva dette forteller om systemet skal jeg overlate til den enkelte å vurdere selv. Legemiddelgiganten GSK ble forøvrig i 2010 bøtelagt for 750 millioner dollar for svindel med legemidler, og en bot og forlik på 3,3 milliarder dollar ble inngått i 2012 for tilsvarende svindel og korrupsjon. Som deleier av GSK burde norske helsemyndigheter ha visshet til hvordan denne legemiddelgiganten operer og med det tatt sine forholdsregler i henhold til vaksineavtaler om de satte vår helse foran GSK – det gjorde de ikke.

Narko-epilepsi ble resultatet for noen, i følge TV2.

Medisinering av barn. Vi kan jo dra det litt lenger. 5600 norske barn på antidepressiva, er 5600 for mye. Hvordan stiller en denne diagnosen på barn. De er jo tross alt barn – og denne diagnosen hadde vi ikke før i tiden, hadde vi vel? Depressive barn er altså noe som har kommet kraftig i moderne tid. Og hvorfor er det slik? Er det kanskje fordi de er sliten, trette, lei, urolige, passive, ikke klarer å tilpasse seg et krevende familieliv og et alt for stillesittende og lite fleksibelt system i skoler med dårlig miljø og håpløst inneklima?

Kan det også være fordi kosthold og ernæring er feil, at de er for inaktive også på fritiden fordi det moderne samfunn og nye lekeformer tar fra dem livsviktig mulighet til aktivitet og bevegelse, at de rett og slett er for lite ute i naturen – den som gir menneskekropp og sinn energi vi faktisk er helt avhengig av for å oppnå god livskvalitet? Jeg bare spør.

Mangel på lykke og lykkepiller. Om kroppen vår mangler naturlige grunnstoffer som produserer lykkehormoner så blir resultatet mangel på lykke. Dette er enkel matematikk. Men i stedet for å se på årsaker som nevnt over og forebygge dette, gir vi altså 5600 barn antidepressiva, syntetiske og ofte avhengighetsskapende piller med bivirkninger!

Og hvorfor gjør vi det? Jo, fordi legemiddelindustrien har patenter på “medisiner” de tjener penger på og får lov til å dunke medisinbruk ukritisk ut til en hel verden med budskapet at dette er eneste løsning – og vi kjøper det rått som den dumme saueflokken vi er i stedet for å tenke selv og gripe fatt i det innlysende som nevnt.

Og fordi medisinindustrien sier det – doper vi ned barna våre med farlige avhengighetsskapende medisiner. Om ikke dette er et grovt overgrep mot de 5600 barna, så vet ikke jeg.

Hvorfor ikke holde seg til naturmedisin? Vel, fordi det ikke ligger penger der. Medisin er patent på syntetiske stoffer kopiert fra naturmedisin – men det er allikevel syntetisk. Ingen kan ta patent på rent vann, oksygen, se solnedganger over åsen eller havet, å bygge hytte i skogen eller gå barbeint over svaberg og kjenne energien strømme oppover beina. Ingen kan heller ta patent på riktig kosthold – alt dette er et ansvar vi må ta selv. Men gjør vi det? Og skolene? Gamle, slitte og dårlige bygningsmasser som suger lærelyst og energi ut av barna våre. Hva om norske myndigheter hadde investert de 8,5 milliardene i bedre inneklima i skolen i stedet for en korrupt legemiddel gigant som doper ned barna våre?

Hva med å begynne i riktig ende, før medisinering? Mer om skandalene rundt GlaxoSmithKline, lykkepiller og dødelige vaksiner kan du lese her. ADHD er et annet godt eksempel på en sykdom jeg mener er oppkonstruert av legemiddelindustrien, der løsningen som presenteres er medisin som gir økonomisk gevinst til legemiddelindustrien og farlige bivirkninger til dem som tar dem. Dette ble vedtatt i en håndsopprekning i 1987, og løsningen er å dope ned barna med medisiner som inneholder giftige stoffer som ikke er lov, tilsvarende gatedop. Ritalin gjør oss forøvrig ikke bare følelsesmessig ustabil, det kan gjøre oss avhengig av amfetaminpreparater, gi oss psykoser og hallusinasjoner, og føre til død. Syntes vi dette er en grei “behandling” av våre barn?

Naturlige årsaker. Studier har vist at barn som “påvises” ADHD, ofte har mangel på mineraler. Mangel på zink kan resultere i humørsyke, irritabilitet, sensitivitet for lys og lærevansker. Barn med mangel på jern gjør det ofte dårlig i tester, og har en impulsiv og forstyrrende oppførsel. Barn med overskudd av miljøgifter og bly i kroppen, gjør det stort sett dårligere enn barn med normalt innhold, og mangel på kalium kan gjøre deg irrasjonell – ADHD – ser du tegningen?

Kan det tenkes at det hadde vært en bedre løsning å se på årsaker – og heller fått både ernæring og grunnstoffer i balanse, og forebygge – i stedet for å dope ned barna våre med stoffer de kan dø av?

Les mer om ADHD galskapen i disse linkene: ADHD does not exist,  www.ritalindeath.com, Speed up and sit still, Why French Kids Don´t Have ADHD, om kromosonskader her og Peter R. Breggin kritiske artikler i Huffington Post.

Vi må nå våkne opp. Vi lever altså i et sykt samfunn som stadig blir sykere med oppkonstruerte diagnoser, og selvsagt noen reelle – nettopp fordi vi fjerner oss mer og mer fra naturen. Jo mer vi putter i oss av syntetiske stoffer, jo sykere blir vi. Vi er bygget opp av celler, og celler som mangler essensielle stoffer eller som blir utsatt for giftstoffer over tid, vil med tiden slutte å fungere og vi blir kronisk syke.

Men dyre medisiner er ikke den innlysende løsningen – de er i mange tilfeller en del av problemet.

Tenk litt på det. Noe medisin er selvsagt formålstjenlig, men jeg er altså ikke spesielt begeistret for eksempelvis antidepressiva til barn, ADHD medisiner og vaksiner. Jeg gir mine barn det de trenger slik at de selv kan produsere naturlige lykkehormoner, og med hånden på hjertet kan jeg si at jeg heller aldri ville dopet ned mine barn fordi et pengedrevet system setter diagnoser på dem. Min største oppgave som mor er derfor å gi mine barn best mulig oppvekst og levekår slik at kroppens celler er i balanse og fungerer mest mulig optimalt for barna mine, og beskytte dem fra systemer og legemidler som gjør det motsatte!

Det er lov å tenke selv. Så vær bevisst og kritisk, og husk at legemiddelindustrien er korrupt og kynisk og skal tjene penger på DEG. Gjør derfor egne undersøkelser om innhold og bivirkninger. Og ikke minst – husk at naturen er vår beste medisin, slik den alltid har vært det.

Les også dette flotte innlegget om samme bok.

Powered by Nature av Tormod Holt er altså absolutt anbefalt lesning. Boken setter ord på det du egentlig vet, og gir deg enkel innføring i hvordan du kan snu og begynne å leve i takt med vår grunn-kunnskap om egen kropp, hvordan den fungerer og hva den trenger, og ikke minst naturen som vi er en del av og som er kilden til et sunt og godt liv.

kjop-boken-her

Andre linker: Fundamentalisme i hvitt – om makt og autoritetsunderkastelse i medisin og helsefag, av Edvin Schei,  Deadly medicine and organised crime, Dreper skolen kreativitet?, Ekstrem økning barn med astma.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

lysbilde1

0 comments on “Powered by Nature kan hjelpe deg

Leave a Reply