News

Heiberg – nok en grunn til å si nei til OL

I Russland har homohetsen nådd nye høyder etter at det russiske parlamentet i sommer vedtok en ny lov som i praksis forbyr homofile og lesbiske å tilkjennegi sin legning offentlig.

Skjermdump fra TV2´s fotomontasje.

Mennesker over hele verden har uttrykt sin avsky mot loven, og det er ingen hemmelighet at enkelte ser på OL i Sotsji som en mulighet til å markere motstand mot dette og andre menneskerettighetsbrudd i Russland.

Denne sommeren bestemte Russlands president Vladimir Putin at det skal være totalforbud mot demonstrasjoner og markering av alle slag i Sotsji under OL, i følge TV2.

– Et helt riktig tiltak. Vi konsentrerer oss om en fredelig kappestrid mellom verdens beste vinteridrettsutøvere, og da hører ikke demonstrasjoner hjemme, sier Heiberg.

– Uttalelsen er sjokkerende, selv fra Heiberg. Her går Heiberg ut og støtter åpenbare brudd på helt grunnleggende menneskerettigheter fordi han skal ha et idrettsarrangement så problemfritt som mulig. Det er sjokkerende og rett og slett trist, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge.

Norge mangler verdier og mot i brystet. Jeg støtter Egenæs fullt ut, for dette er hårreisende. Jeg vil gå så langt å si at Norge burde boikottet OL i Russland grunnet landets brudd på menneskerettigheter – ikke offentlig støtte oppunder, for har vi ikke verdier i Norge? Representerer ikke vi demokrati? Hvordan tror vi OL i Russland blir bygget – med latter og smil?

Syntes vi virkelig som Heiberg at det er greit at regimer knebler befolkningen sin?

Hva med Mot til å si: – Nei, dette er faen meg ikke greit! Dette vil vi ikke delta på. Det er nemlig ingen grunn til at ikke idretten skal fremme sine verdier gjennom handling!

Lars Bohinen valgte å boikotte privatlandskampen mot Frankrike i protest mot de franske prøvesprengningene i Stillehavet. Det står det respekt av. Vi trenger flere mennesker som ham – mennesker med mening og mot til å stå for det.

Det er altså ingen grunn til at ikke idretten som alt annet – skal ta et standpunkt. Idretten kan ganske enkelt ikke stille seg bak brudd på menneskerettigheter – det strider i mot idrettens grunnleggende verdier.

Råtten gjeng. Idretten råtner på rot fordi den representeres av OL pamper som Heiberg som skal ha fest uansett økonomiske og menneskelige kostnader. Gerhard Heiberg standpunkt og uttalelse, er derfor nok en grunn til å droppe OL søknad. Jeg blir nemlig flau!

Mer om mitt Nei til OL kan du lese her.

Trude Helén Hole på en onsdag, gitt. Need a drink!

.
Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram
.
Lote pocket trippel

0 kommentarer på “Heiberg – nok en grunn til å si nei til OL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: