News

Heiberg – nok en grunn til å si nei til OL

I Russland har homohetsen nådd nye høyder etter at det russiske parlamentet i sommer vedtok en ny lov som i praksis forbyr homofile og lesbiske å tilkjennegi sin legning offentlig. Mennesker over hele verden har uttrykt sin avsky mot loven, og det er ingen hemmelighet at enkelte ser på OL i Sotsji som en mulighet til å markere motstand mot dette og andre menneskerettighetsbrudd i Russland.

Denne sommeren bestemte Russlands president Vladimir Putin at det skal være totalforbud mot demonstrasjoner og markering av alle slag i Sotsji under OL, i følge TV2.

– Et helt riktig tiltak. Vi konsentrerer oss om en fredelig kappestrid mellom verdens beste vinteridrettsutøvere, og da hører ikke demonstrasjoner hjemme, sier Heiberg.

– Uttalelsen er sjokkerende, selv fra Heiberg. Her går Heiberg ut og støtter åpenbare brudd på helt grunnleggende menneskerettigheter fordi han skal ha et idrettsarrangement så problemfritt som mulig. Det er sjokkerende og rett og slett trist, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge.

Norge mangler verdier og mot i brystet. Jeg støtter Egenæs fullt ut, for dette er hårreisende. Jeg vil gå så langt å si at Norge burde boikottet OL i Russland grunnet landets brudd på menneskerettigheter – ikke offentlig støtte oppunder, for har vi ikke verdier i Norge? Representerer ikke vi demokrati? Hvordan tror vi OL i Russland blir bygget – med latter og smil?

Syntes vi virkelig som Heiberg at det er greit at regimer knebler befolkningen sin?

Hva med Mot til å si: – Nei, dette er faen meg ikke greit! Dette vil vi ikke delta på. Det er nemlig ingen grunn til at ikke idretten skal fremme sine verdier gjennom handling!

Lars Bohinen valgte å boikotte privatlandskampen mot Frankrike i protest mot de franske prøvesprengningene i Stillehavet. Det står det respekt av. Vi trenger flere mennesker som ham – mennesker med mening og mot til å stå for det.

Det er altså ingen grunn til at ikke idretten som alt annet – skal ta et standpunkt. Idretten kan ganske enkelt ikke stille seg bak brudd på menneskerettigheter – det strider i mot idrettens grunnleggende verdier.

Råtten gjeng. Idretten råtner på rot fordi den representeres av OL pamper som Heiberg som skal ha fest uansett økonomiske og menneskelige kostnader. Gerhard Heiberg standpunkt og uttalelse, er derfor nok en grunn til å droppe OL søknad. Jeg blir nemlig flau!

Mer om mitt Nei til OL kan du lese her.

Trude Helén Hole på en onsdag, gitt. Need a drink!

……

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger ifølge Nettavisen og Norges beste jenteforfatter ifølge Dagsavisen. I tillegg er hun Norges kuleste sommelier, sies det. Hennes bøker og vinkurs finner du her og mer om hennes forfatterskap finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

Til Holes forfatterside og tilbakemeldinger fra media

Gratis vinkompendium og digitale vinkurs – klikk her

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

My Books – You Tube – Modeling – Vinkurs– Referenses – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

You will find my English company site right here and click here for my English Author site. For translation of this text – then click to the right.

0 comments on “Heiberg – nok en grunn til å si nei til OL

Leave a Reply