News

Usikre rosabloggere er ikke forbilder. Tvert om.

Endelig tar flere til motmæle mot den tåpelige rosabølgen som drukner oss i meningsløshet og idioti, som en professor uttalte i et intervju i Nettavisen. I den forbindelse henter jeg opp et intervju med blogger Elise, et intervju som gjør meg passe oppgitt. Først og fremst fordi media gir denne type “forbilder” med silikon, duckface og botox og barbidop så mye spalteplass, og dernest fordi disse jentene kanskje ikke skjønner sitt eget beste. Er det bare pupper, botox, silikon og estyline, estilane whatever som gjelder?

Fordummende media. Ja, jeg blir faktisk matt. For har vi ikke annet å skrive om? Vil vi ikke lese om annet? Eller leser vi dette fordi det er hva som tilbys?

Vel, skal dette fortsette, vil media i motsetning til den gang de satte viktige saker på agendaen, virke som et fordummende medium i stedet – and believe me – we have already passed that stadium. 

Media som en gang hadde rollen som den fjerde statsmakt, fremstår i dag som lakeiene til rosabloggere uten selvtillitt & selvfølelse, men desto større trutmunn og pupper.

Dumme annonsører. Og det samme gjør annonsørene. De er lakeier for en rosa bølge, mye som er totalt meningsløst. Hva med bloggere med ryggrad, integritet og meninger, bloggere som har annet å tilby enn utseende? Og hva med tilsvarende hos annonsørene? Det er på tide at noen våkner opp.


Blogger Elise har satt seg mål å likne en barbiedukke. Silikon, fake øyne, estyline, suntan, duckface og ulovlig barbiedop. Trist i mine øyne, for hvordan ser hun ut når hun er 30? Foto: privat.

Folk vil ha godt lesestoff. Det er vi lesere som bestemmer hva vi vil lese. Jeg har hatt over 50.000 klikk på seriøse saker som jeg har publisert her på bloggen min, så jeg vil jo gjerne tro at folk vil lese om annet enn de kirurgiske inngrepene til usikre rosabloggere. Eller hur?

Vel, Barbiedukken Elise påstår hun er et godt forbilde og har lesere grunnet utseende. Jeg vil påstå at 18 åringer som opererer og konstrurerer kropp og ansikt/hode til å likne en barbiedukke, som vil se tynn ut, er redd for at magen skal bule når hun bøyer seg og ikke kan gå på stranden uten silikon, er et svært dårlig forbilde.

De må gjerne blogge i vei – men at media gir slike så mye oppmerksomhet, er ille – for vi vet at disse hønene påvirker negativt, og med medias hjelp, forsterkes dette desverre ytterligere. Og det er en trist utvikling. Her er det særdeles lite kritiske intervjuet med barbiedukken Elise:

Kan ikke gå i bikini uten silikon. I et intervju i VG Helg som dreier seg om den beryktede sommerkroppen kan toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (19) fortelle at hun nå er komfortabel med seg selv.

– Alle sier at de skal trene seg opp til sommeren. Være i bikini uten å være ukomfortabel. Jeg tok silikon for å være komfortabel i lite klær. Det har ikke handlet bare om sommeren, men det har hjulpet veldig. Jeg hadde ikke gått i bikini, hadde jeg ikke hatt silikon. Det er mange toppbloggere som tar silikon, sier Sofie Elise til VG Helg.

Selv om hun er komfortabel med seg selv, så er hun noen ganger litt redd for at folk skal ta bilder av henne i et uheldig øyeblikk, for eksempel om hun bøyer seg fremover slik at magen buler.

– Jeg håper at de ikke tenker at jeg ser så mye styggere ut i virkeligheten enn på bloggen. Jeg håper de skal se at jeg ser slank og tynn ut, sier hun. – Jeg ville føle meg mer sexy.

Bloggeren tok silikon den dagen hun fylte 18. Men har tidligere uttalt at hun ikke oppfordrer andre til å gjøre det samme. I intervjuet med forteller hun også at hun har sluttet med melanotan-sprøyter – det såkalte «barbiedopet», og at hun nå holder seg til solarium. Ved å uttale til media at hun hadde inntatt det ulovlige stoffet melanotan ble det stilt spørsmålstegn ved hvor godt forbilde Isachsen er for sine lesere. Selv mener hun imidlertid at hun er det.

– Det er vanskelig å si, men jeg mener personlig at ja det er jeg, men mange mener ikke det. Jeg står for hva jeg synes er fint, nemlig jenter med et litt barbieutseende, men jeg oppfordrer aldri noen til noe, sa Isachsen til Side2 tidligere i år. Toppbloggeren legger ikke skjul på at hun er opptatt av utseendet, og har tidligere uttalt at nettopp utseende er grunnen til at hun har over 30. 000 lesere hver dag, avslutter hun til VG.

……………………………….

Skjønner? Nei, gi meg tøffe, ekte jenter med omløp i hodet som våger å være – nettopp, i motsetning til barbiedukker – ekte mennesker – for det er nemlig sexy! Så gratulerer alle som er med på dette idiotiske rosa sirkuset – for det er nemlig det de er, rosabloggere som Elise – sirkusartister med media og annonsører som sikkerhetsnett.

Men en dag vil de rosa jentene våkne opp og se i speilet at de ser ut som MIcheal Jackson – men uten å kunne synge, og da faller de nok hardt i bakken – for nettet er borte.

Og grunnen til at jeg skriver dette? Noen må si fra at dette ikke er kult – jenter som foretar inngrep ala Elise og ikke kan gå på stranden uten silikon, er ikke gode forbilder – tvert om, de står til stryk!

Og nettopp dette bør lesere, media og ikke minst annonsører nå begynne å ta innover seg. 

Trude Helén Hole på en vakker tirsdag

 

 

0 comments on “Usikre rosabloggere er ikke forbilder. Tvert om.

Leave a Reply