News

Forfatter og blogger Trude Helén Hole

Eier av denne blogg, meg – alias Trude Helén Hole, er forfatter, journalist, skribent og kommentator. I tillegg er jeg fotograf, modell, coach og PR-rådgiver i egen bedrift New Spirit.

Akkurat nå: I skrivende stund holder jeg på med en dokumentar om SAS sitt ukjente nødhjelpsprosjekt som fyller 27 år i år, og som kanskje er et av Norges mest målrettede og vellykkede nødhjelpsarbeid målt i resultatoppnåelse, samt gjør den siste finishen på min nye, nokså ukonvensjonelle roman som kommer ut 11.9.

Den 1.9 starter jeg på et nytt og særdeles spennende oppdrag. Jeg skal skrive en bok om Norge og menneskerettigheter. Dette blir en heftig dokumentar om Norges skyggesider som garantert vil slå sprekker i en del illusjoner rundt glansbildet Norge. Og jeg gleder meg stort til å ta fatt, for denne type prosjekter der jeg må grave i skitt og møkk for å få sannheten frem – er det jeg trives aller best med!

Min bakgrunn: Jeg har 10 års erfaring innen topp- og breddeidrett, og tåler tøffe forhold med stort arbeidspress og meget høy temperatur. Så vil du debattere innlegg på denne blogg – bring it on, men vær saklig. Videre har jeg god erfaring rundt politiske prosesser og kommunal virksomhet etter flere år i Kontrollutvalget i Asker kommune, og ble headhuntet til Høyre for å bidra med utforming av pressemateriell og informasjon. Jeg har i en årrekke arbeidet tett mot sentrale myndigheter og media for å påvirke prosesser og fremtvinge beslutninger. Jeg nevner dette fordi jeg i dag er mer kjent for å ha en noe uhøytidelig penn med snert i avtrekkeren, men jeg kan altså helt fint skrive med flere blekktyper.

I 1994-95 var jeg cowgirl og arbeidet på hest- og kvegfarm i Australia, et liv jeg skal tilbake til. For øvrig er jeg utdannet sommlier/vinkelner, og startet vinimport i 1996 med hovedfokus på oversjøisk kvalitetsvin. Dette firmaet drev jeg i 6 år. De siste ti årene har jeg vært vin- og reiseskribent for forskjellige medier, og jeg har også vært innom tv-bransjen en snartur som prosjektleder, programutvikler og programleder.

Mitt virke som forfatter startet i 1994, og noen av mine, hva skal vi si, mer poetiske, hemmelige tekster skal i år brukes i forskjellige forestillinger, blant annet Jarl Golis Sommershow i Stavern. Jeg debuterer også som låtskriver i år, og det er jo riktig fint, vil jeg tro:-)

Å produsere tekster er stort sett hva jeg lever av i dag. Jeg skriver alt fra romaner og dokumentarer til artikler på denne blogg, i tillegg til øvrige som du finner på New Spirit.

Her er enkelte presseoppslag om min første bok Sannheten om Lotte-Marie, Usensurert.

  • Norges beste jenteforfatter. Dagsavisen
  • Bedre en Bridget Jones. Budstikka
  • Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene. BA
  • Humor, selvironi og romantiske forviklinger er hovedingrediensene. Heltinnen er fremdeles ambisiøs, sexfiksert og på evig jakt etter den store kjærligheten. Men New York er byttet ut med Oslo. Henne
  • Trude Helén Hole – fun, fearless female. Cosmopolitan
  • Bøker til bægjer. Trude Helén Hole er kvinnen bak den første norske boka innen chicklit-sjangeren. Vi snakker hippe, trendy unge kvinner med kule jobber og et avansert kjærlighetsliv. Sjangeren ble spådd en kort framtid av kritikerne, men de tok feil. De lette og underholdende historiene topper fortsatt salgslistene. MAG
  • Norges første chick Lit – forfatter. Aftenposten
  • Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet. Den spinner rundt hovedpersonens hemningsløse sexfantasier, og gjengir SMS-groviser av sykeste slag. NTB
  • Den humoristiske dagbokaktige jentelitteraturen har ikke stilnet hen. Nå får Bridget Jones en ny norsk “søster” – den røffe og nokså sexfikserte Lotte-Marie. Tønsbergs Blad
  • Intervjuer på nett: Dagsavisen: Norges beste jenteforfatter.  Nettavisen/Side2: Drit i å prøve å være perfekt i sengen Kampanje: Miss skal lede vinprogram Kampanje: Satser på kul lokalTV Klikk.no: Slik får barna det moro på utflukt, med TV serien Barn på tur.
Og da er det bare å håpe at dere vil syntes det er verdt å klikke seg inn her også, i dann og vann. Ha en riktig fin dag!!
Trude Helén Hole, forfatter – men ingen kjendis!

Flere artikler om reiser finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “Forfatter og blogger Trude Helén Hole

Leave a Reply