News

Hvorfor kan ikke MDG oppgradere gang- og sykkelveien ved Frognerkilen i stedet for å rasere Oslo?

Jeg går mye langs den meget støy-befengte og sterkt forurensende sykkel- og gangveien langs E18 og Frognerkilen, det vil si strekning Bygdøy/Skøyen til Tjuvholmen. Og jeg går ikke alene! Jeg deler strekningen med hundrevis av mennesker som jogger eller går til fots, som sykler til og fra jobb og rekreasjon, som bruker rulleskøyter eller som sitter i rullestol, samt barnefamilier med barnevogn, og unge og eldre som går tur med hundene hver eneste dag! Dette er selvsagt meget hyggelig – men E18 uten støyskjerm ødelegger idyllen!

Vi forurenses av eksos, dekk-støv og støy! Men hva gjøres? Ingen verdens ting! På sommeren er det nok flere tusen som benytter seg av denne strekningen hver eneste uke. Det ligger altså god helse i hver eneste meter – dette samtidig som vi forurenses av eksos, dekk-støv og støy! Hvorfor kan ikke MDG oppgradere sykkelveien ved Frognerkilen med støyskjerm mot E18, og planter og trær på sjøsiden – i stedet for å rasere gater og torg rundt om i Oslo som er i ferd med å bli en usjarmerende betong-by!

Oslo trenger flere hyggelige byparker og promenader ved sjøen! Gang- og sykkelveien mellom E18 og Frognerkilen kunne blitt en særdeles hyggelig og flott bypark med promenade langs sjøen til glede for både innbyggere og turister! Veien ligger meget fint og sentralt til ved den hyggelige småbåthavnen – og i motsetning til gatene i Oslo, eksempelvis flotte Gyldenløves gate som MDG nå skal ødelegge til ingen nytte – så BRUKES denne strekningen mye og har vært brukt i mange tiår og mer!

IMG_6916

Det er nå på tide at strekningen rustes opp, for veien er akkurat like kjip som den gang da jeg bodde på Carl Berner for 100 år siden, eller 30! For da syklet jeg nemlig til og fra Høvik hver eneste dag så lenge forholdene tillot det. Strekningen er fortsatt som den gang da, neglisjert og stusselig – men i dag er den i tillegg mer forurensende og støy-befengt enn noen gang før, så hva med å gjøre noe med dette, MDG?

Les også rasende Fabian Stang til MDG: – Dere går til krig mot befolkningen!

Vel, det må være lov å håpe. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin og herlig dag. Husk å bruke tiden på det som er viktig – og det er ikke ting, men familie og venner og deg selv! 🙂 Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes – og ikke minst; kom deg ut i naturen mens vi fortsatt har den. #vindkraftødeleggerogdreper

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)