Guest Authors Management & Health News

Jenter – bli med i et unikt nettverk som vil endre livet ditt

Velkommen til FemiRUNs motivasjon og inspirasjonssider!

Skjermbilde 2017-04-04 kl. 08.22.56.png

Fra sofaen til maratonløper, eller et liv der helse og aktivitet er i fokus? Uansett, et liv med overskudd, glede og energi må jo være ønskelig for de fleste av oss. Selv elsker jeg å være i aktivitet, og helst ute i vår herlige natur. Så aller best liker jeg å løpe i skogen min, etterfulgt av litt enkel styrketrening og et bad i Oppsjø. Å bade i Oppsjø etter løpeturene gjør jeg helt til jeg ikke får hull i isen. I know, dette er kun for de tøffeste av oss, slike som meg!

Vel, du trenger ikke isbade eller løpe hver eneste dag for å holde deg i form. Også de små aktivitetene utgjør en stor del av helsen din. Så om din aller beste venn i dag er sofaen, så kan du fint bytte denne ut litt etter litt med en ny og mye bedre venn – nemlig aktivitet!

Det hjelper å være flere. Og synes du det er vanskelig å motivere seg for et nytt og bedre liv, så anbefaler jeg dere å henge med i FemiRUN, som er et unikt nettverk for mennesker med pågangsmot, nysgjerrighet, drømmer, eventyrlyst og lyst på opplevelser som gir minner for livet. Her er info:

FemiRUN, springer ut fra FemiRoma nettverket som hadde sin oppstart våren 2013. Kvinnen bak nettverket, Vibeke Bjerg, hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma, og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til, men glemte det ofte, kvinner som trente mye og løp maraton. Vibeke ville skape et nettverk som motiverte og inspirerte kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg “hårete mål” som maratondeltager eller finne sitt aktive «jeg» i det små. Hennes drøm var å fylle et fly med kvinner som skulle løpe maraton i Roma!! Og hun fikk det til:-)

FemiRoma er i dag et fantastisk nettverk og en bevegelse på flere tusen kvinner som motiverer og inspirerer hverandre. I 2013 startet forberedelse for å kunne delta på “gruppens” første maraton i mars 2014 i Roma. Mange av FemiRoma kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv! Som Arina, en av kvinnene sa: “Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal løpe maraton og jeg skal sammen med FemiRoma nettverket klare en reise. En reise hvor det første “hårete mål” er målstreken i Maratona di Roma, 23. mars 2014.”

FemiRoma kvinnene, en fantastisk flokk på 135 mennesker reiste så til Italia. De aller fleste stilte til startsstreken i Maratona di Roma, og av disse gjennomførte de alle sitt maraton. Tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 22 kilometer, en fantastisk prestasjon, og resten av FemiRoma kvinnene kom over målstreken og fikk sin flotte medalje.

-Taken på datoen 23. mars 2014, gjør meg ydmyk og stolt, og gledestårer kommer i øyekroken, sier Vibeke i dag.
41db32a99c-Logo-femirun_stor

Kvinnene som fullførte et spennende livskapittel i Roma 2013, er et herlig “tverrsnitt” av kvinner. Alderen var fra 20 – 69 år, alle kroppsformer, superfriske kvinner, kvinner som var gravide, kvinner med utfordringer som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og rygg, deltok i forberedelsene til løpet og løp. Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdet. I Roma løp – jogget – “gogget” – vandret alle for seg selv, med FemiRoma nettverket som støttet med inspirasjon og motivasjon. Alle kvinnene var og er FemiRoma kvinner. Alle kvinnene gjennomførte sitt eget løp med nettverkets støtte.

22. mars. 2015 vant FemiRoma kvinnene på nytt i Roma. FemiRoma kvinnene la Romas gater under seg, alle nådde igjen sine mål og fikk maratonmedaljen. FemiRoma kvinner i alle aldre, «Former & Form» viste nok en gang at :

 «DET DU VIL – DET KLARER DU».

I 2015 reiste mange flotte FemiRoma kvinner til blant annet Paris og NY for å løpe maraton og halvmaraton. Bevegelsen Vibeke startet, har nå hele verden som lekeplass og 1.1 2016 endret FemiRoma navnet til FemiRUN.

Alle kvinner er velkommen i FemiRUN! Du kan også komme deg over dørstokkmila – og det er lettere å gjøre det sammen med andre som ønsker det samme som deg. Om du vil være med på nye reiser mot nye delmål, “hårete mål”, mållinjer, er FemiRUN et godt og helsebringende livsmaraton og ikke minst et fantastisk nettverk som vil inspirere og motivere deg til en aktiv hverdag med mer overskudd og glede.

-FemiRUN har lagt fantastiske mål for hvert eneste år de neste ti årende. Vi har to «Eventyr & Løpereiser» hvert år. «Eventyr & Løpereiser» er for ALLE uansett alder og «Former & Form». I mai i år reiser vi til Trieste for å delta på maraton, halvmaraton eller 7 kilometer og i august reiser vi til Reykjavik for spennende muligheter på ny å delta på , halvmaraton eller 10 kilometer. I 2017 reiser vi til Roma, Wien og Chianti og i 2018 reiser vi tilbake til Roma og så til New York, sa Vibeke i fjor, og i skrivende stund er jentene faktisk tilbake i Roma og koser seg:-)

FemiRUN er en bevegelse og et kvinnenettverket for inspirasjon og motivasjon til en aktiv hverdag, et nettverk som ønsker å skape engasjement, utfordre grenser, gi styrke og motivasjon til å trene mot et konkret mål med et stort innslag av sosial interaksjon med glede og «galskap» både med og uten joggesko. FemiRUN har i dag 21 nettverk fordelt over hele landet.

Velkommen til FemiRUN! Velkommen til vår side og et nettverk som motiverer og inspirer til en aktiv hverdag med spennende målsettinger!

Vibeke Bjerg
Grunnlegger av FemiRUN – FemiRoma

Flere helserelaterte artikler finner du her. Vil du følge denne bloggen, trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Gode bøker, feriereiser til Kroatia og/eller vinkurs? Klikk her.

Skjermbilde 2017-04-07 kl. 08.33.04