News

Faktura fra DINOPPLYSNING er ren svindel

For noen uker siden mottok jeg en faktura fra DinOpplysning.no på “oppføring av mitt firma” i DinOpplysning. Vel, nå er det nå en gang slik at jeg har god kontroll på hva jeg kjøper av tjenester og ikke – så dette stusset jeg litt over. Ved en nærmere titt på fakturaen så jeg at den manglet fakturanummer, men utover dette var den helt identisk med en faktura, og beløpet var på hele 4.950.- !! Ved et raskt klikk på nettet, fant jeg følgende oppslag om DinOpplysning – et rent svindelforetak.

Med andre ord sender DinOpplysning ut “fakturaer” til bedrifter i håp om at svindelen ikke blir oppdaget, og med denne strategien ganske enkelt raner DinOpplysning bedrifter som tror at dette er en reell faktura på en tjeneste noen i bedriften har bestilt – og som altså ikke er tilfelle!

Denne type praksis gjør meg pissed off, så jeg sendte følgende mail til DinOpplysning:

-Så dere sender ut fakturaer uten fakturanummer (pålydende 4.950.- registreringsnummer 17-136227) i vilden sky i håp om at noen betaler for tjenester de ikke har kjøpt? Dette er et svindelforsøk som jeg ganske enkelt vil politianmelde.

Og her er svaret jeg fikk:

-Hei, vi viser til mottatt e-post. Dersom henvendelsen gjelder mottatt giroark fra oss, og dette IKKE inneholder Fakturanummer eller Kundenummer, har dere kun mottatt et kampanjetilbud fra oss. Dere er således ikke forpliktet til å betale denne. Vi anbefaler dere dog å vurdere dette og henstiller dere til å besøke oss på DinOpplysning.no  Av erfaring vet vi at norske bedriftsledere er lei av pågående telefonselgere som forstyrrer og irriterer i en allerede hektisk hverdag. Av den grunn driver vi ikke med aktivt telefonsalg. Det er også bakgrunnen for at deres firma har mottatt kampanjetilbudet fra oss. At tilbudet sendes ut på en giroblankett er for å skape ekstra oppmerksomhet rundt denne kampanjen. Det vi sender ut er av myndighetene definert som et tilbud og er helt lovlig.  Har dere misforstått at dette er et tilbud og oppfattet dette som noe dere selv har bestilt, beklager vi dette og gjør oppmerksom på deres firma ikke vil motta flere henvendelser om dette kampanjetilbudet.  Dersom dere har andre henvendelser ELLER giroen dere har mottatt inneholder Fakturanummer og/eller Kundenummer, kan dere sende deres henvendelse til faktura@dinopplysning.no. Med vennlig hilsen Kundeservice DinOpplysning.no

___________

Så hva syntes dere? Å sende ut “tilbud” som ikke fremstår som tilbud, men som en konkret faktura på en ordre som ikke er bestilt, i håp om at dette ikke oppdages er etter min mening svindelforsøk selv om dette etter norsk lov utrolig nok er lovlig. For det er ikke loven som definerer om dette er svindel, det er den som har blitt lurt til å betale noe en ikke skal, som bevitner om dette er lureri eller ei. At disse ikke får pengene sine tilbake sier også sitt om hvilke type foretak vi her snakker om, og 4.950.- er ikke småpenger!

Les flere saker om Din Opplysning her, og her kan dere lese advarsel fra Bedriftsforbundet som også kaller en spade for en spade – svindelforsøk! Om det er slik at denne praksisen er lovlig – er det totalt ubegripelig. Lovligheten bør i så fall revideres. Så folkens, styr unna svindelforetaket DinOpplysning.

Trude Helén Hole New Spirit Communication

Jeg kan for ordens skyld legge til at ca et halvt år etter at jeg publiserte dette innlegget for å advare andre mot dette utidige konseptet på min gamle blogg, fikk jeg en relativt usmakelig mail fra Thomas Hellenes, daglig leder og styreformann i Half N Half Media AS, der han truer meg med rettsak om jeg ikke fjerner innlegget. Det har jeg altså ikke tenkt å gjøre. Om Hellenes skal saksøke alle som kaller foretaket et svindelforetak, og alle journalister som omtaler bedriftens skitne praksis slik den fremstår, og alle foreningene som advarer mot Din Opplysning, og ikke minst alle dem som har blitt svindlet – så får han jaggu mye å gjøre!

0 comments on “Faktura fra DINOPPLYSNING er ren svindel

Leave a Reply