News

Politikere som arbeider og lever, en uting?

Politikeres tidligere virke, og hva de har sagt og gjort, hva de kan si nå og ikke si. Vi snakker om Sylvi Listhaug og ærlig talt, jeg hadde ikke tenkt å skrive om denne saken – fordi alle andre gjør det – og fordi den er så idiotisk. Men jeg gjør det allikevel med følgende spørsmål: ønsker vi ikke arbeidende politikere?

Abraham Lincoln var USAs 16. president. Han ledet landet gjennom borgerkrig, bevarte unionen og avsluttet slaveriet. Før han ble president var han advokat, tenke seg til…

Skulle han ikke ha vært noe, eller gjort noe – før han ble president?

Levde liv. Ønsker vi ikke politikere som kan trekke beslutninger på grunnlag av erfaringer gjort i arbeidsliv og ellers, og ønsker vi ikke politikere velkommen tilbake til arbeidslivet etter politikken? Bør det ikke være en fri flytsone med ressurser til og fra her som ellers i arbeidslivet?

For å trekke den litt lenger for å illustrere hvor dum denne debatten er – å bli rystet fordi politikere også er mennesker og har et levd liv bak seg på det tidspunktet de får telefon fra en kommende statsminister – er latterlig og forunderlig. De fleste som blir oppringt er faktisk over 14 år, og de har sagt og gjort ting som alle oss andre – big deal?

La dem få en sjangse – det får som oftes alle vi andre når vi begynner i ny jobb, selv om vi har sagt mye teit før – og ikke glem at vi har alle dritt under skoene.

Taushetsplikt og habilitet. Listhaug har som tidligere rådgiver skrevet under på taushetsplikt hos sin tidligere arbeidsgiver og tidligere oppdragsgivere. Dette må og skal respekteres! Jeg tar det for gitt at den nye regjeringen i motsetning til den gamle, foretar fortløpende habilitetsvurderinger. Om noe i det hele tatt skal gjennomgås, så er forslaget mitt at Stortinget nå foretar en kvalitetsjekk på rutiner og regler rundt habilitet, og sørger for at habilitetsvurderinger blir enkel å gjennomføre, transparent og korrekt.

Med et enkelt og godt system rundt habilitetsprosesser får vi alle trygghet til systemet slik at vi i fremtiden slipper slike håpløse debatter rundt politikere som har hatt arbeid, familie, venner og ikke minst interesser før de ble statsråder – ja, måtte Gud forby!

Dagens låt er Eric Prydz og Call on me, for jeg forventer faktisk en telefon om fire år!

Trude Helén Hole på en torsdag, gitt, og det er litt rart, for jeg trodde det var fredag – jeg forsøkte å hoppe over Halloween, men det gikk ikke.:-(

Faen!

0 comments on “Politikere som arbeider og lever, en uting?

Leave a Reply