News

Er Trude Dybendahl og sjaman Durek i samme klasse?

clown creepy grinning facepaint

Jeg har skrevet artikler om opplevelser og reiser for en rekke aviser og magasiner, inkludert egen blogg i over 20 år. Jeg er også vin, film, restaurant og bokanmelder, og skriver stort sett om steder og opplevelser jeg ønsker å anbefale. Men innimellom skriver jeg om “styr unna” opplevelser, rett og slett fordi det jeg har opplevd er så dårlig at jeg vil fraråde andre til å gå i “samme fella” som meg, og da sannsynligvis også andre som opplever det samme som meg.

Det er heldigvis ikke ofte jeg striver “styr unna” saker, men denne gangen ønsker jeg å skrive om min opplevelse med Trude Dybendahl og hennes “healende retreater” der hun tar med seg en gruppe mennesker på fjellet for å finne sin indre kraft.

På hennes hjemmeside står følgende direkte sitert; “Starseeds, Lysarbeidere og Veivisere! Du er ment å vandre livet med indre guiding, tillit, egenkjærlighet og å bruke energisansene dine. Slik at du kan gjøre det som er meningsfullt for deg med enda sterkere kraft. Men noe tok deg bort fra dette gjennom oppveksten. Nå er tiden for å ta den feminine kraften og gode energi-tilstanden tilbake, og å tillate at den fantastiske kraften du er født av og med får mer plass i livet ditt! Disse dagene får du aneldning til å la tema og nye oppdagelser synke inn. Retreaten er en god blanding av bevisstgjørende tema, øvelser, ritualer, meditasjoner, energitrening og healende indre arbeid.”

Tema og opplevelser vi skal inn i

​​🌟De to livsenergiene feminin og maskulin kraft
🌟Å styrke den indre balansen
🌟Energienes verden, energisansene og din kontakt med dem.
🌟Beskytte å styrke ditt eget energifelt
🌟Kjenn styrkene til dine fantastiske fire vesener -og bruk dem!
🌟Jakten på kjærligheten og å fylle din egenkjærlighets kopp
🌟Følelsenes språk; din skjulte superkraft
🌟Ritualer som styrker den feminine kraften
🌟Energi-rensing og aktiviseringer

“Styrk din feminine kraft og indre balanse”. Fine ord om gode energier og kjærlighet, ikke sant? Men det er langt fra lære og praksis, for jeg erfarte det stikk motsatte i Trude Dybendahls handling den gangen jeg faktisk meldte meg på hennes retreat i juni 2022. Inntrykket jeg sitter med er at dette bare er vås og såpeglatte ord på et papir. For når en kursleder ikke klarer å følge egen preken og etterleve egne ord – de hun lever av og tar seg godt betalt for – hvor troverdig er hun da?

Sjaman Durek påstår at han er en øgle og selger medaljonger som hjelper mot coronasykdom og strømpriser. Dette er selvsagt også svært lite troverdig, men at dette er vås er i det miste godt synlig for en hel omverdenen.

Jeg stilte før jeg meldte meg på “retreaten” spørsmålstegn ved Trude Dybendahls profesjonalitet og respekt for sine kunder ettersom hun ikke responderte på mail, og jeg burde ha lyttet til min intuisjon, for når hun først responderte, så var det for å så tvil om kundens integritet – hvilket strider i mot hennes “viten og lære” og ikke minst all form for kundeetikk og normal folkeskikk.

Her er hvorfor jeg dessverre opplever Dybendahls retreater som en “styr unna” sak. Jeg har hatt et meget strevsomt år i 2022 med jobb i tillegg til fulltid på kunstskole, samt utstillinger. I tillegg til dette hadde jeg en ambisjon å prioritere kropp og helse fom 1 april 2022, men gikk i stedet rett i dørken med langvarig bronkitt og en lungekapasitet på 20%, og på toppen av det hele total utmattelse som varte i ca tre måneder.

Jeg kom over Dybendahls kurs på FB og tenkte dette kanskje ville gi meg en kickstart på sommeren. Dybendahl proklamerte nemlig høyt på FB for sine kurs, og skrev at interesserte kunne sende henne en mail for mer informasjon, hvilket jeg gjorde. Denne mailen responderte hun aldri på, hvilket jeg syntes var direkte uprofesjonelt. Selv responderer jeg alltid på henvendelser fra mine egne kunder, selv om klokken er 23.03 en lørdag kveld. At Dybendahl oppfordrer potensielle kunder om å kontakte henne og deretter ikke gidder å svare på de henvendelser hun mottar – resulterer selvsagt i at en stiller seg kritisk til det hele og en lurer på om opplegget bare er humbug. Så jeg lot det bli med tanken.

Men jeg ble ikke bedre. Etter seks uker med bronkitt hostet jeg like mye og kroppen min var fortsatt utkjørt. Jeg orket lite og søvnløse netter med hoste gjorde ikke saken bedre. Så da jeg litt senere så Dybendahl promotere innholdet i et av sine kurs og en spesiell retreat på fjellet, der en skulle finne sin feminine kraft, kjærlighet og styrke, så meldte jeg meg på retreaten den 26 juni-2 juli.

Problemet var at dagene gikk og jeg ble fortsatt ikke bra. Jeg var mentalt sliten, ja, jeg var helt i ørska og gråt for det minste, selv når et insekt tok kvelden, for følelsene som var i ubalanse lå utenpå kroppen som var totalt utmattet, og jeg klarte av den grunn kun å prioritere det aller nødvendigste. Hele april og mai forsvant inn i tåka med hostebølger fra helvete, og da juni kom og jeg begynte å telle dager, ble jeg bare mer og mer frustrert over å ikke finne tilbake til overskuddet.

Den 11.6 sendte jeg min første avbestilling med redegjørelse. Den 17.6 sendte jeg Trude Dybendahl en ny mail der jeg spør om det er mulig å få delta på retreaten i september i stedet, men denne mailen besvarte hun heller ikke. Den 20.6 sendte jeg atter en mail om at jeg måtte trekke meg ettersom jeg ikke hørte et kvekk og ble frustrert, og først da kom Trude Dybendahl på banen. Hun skrev da følgende svar som er noe av det verste jeg har opplevd fra en kursarrangør;

Den 20. juni 2022 kl. 11.53.43 +02.00 skrev Trude Dybendahl AS

Hei Trude,

Jeg ser mailen din nå, etter å ha hatt helg. Viktig med avkobling for å kunne ha overskudd og ikke brenne ut. “Å være utbrent og i en fysisk kollaps er tungt, slik at bare tanken på å pakke gjør deg sliten,” som du skriver, er forståelig nok tungt. Jeg håper du finner gode måter å komme deg igjen.

Vedrørende refusjon: Kurset: Når du melder fra fem dager før at du ikke kan være med, er det ingen refusjon på kurset. Det er mulig du ikke vet det, men reiseforsikringen din dekker utgiftene dine når du legger ved en legeattest på situasjonen din. Du legger også ved din kvittering fra Deltager.no. 

Jeg ser forresten at du nå har nye og fine online kurs i å bli vinkjenner, og at du har åpent en kunstutstilling på Holmsbu i helgen med åpningsfest. Slik gjør seg jo ikke selv. Å være utbrent, i en fysisk kollaps og å bli sliten bare ved tanken på å pakke til retreat er visst en sammensatt sak. 

Jeg ønsker deg alt godt videre, håper du finner ut av ting -og ønsker lykke til med ditt. Mvh Trude Dybendahl

………………….

At en kursarrangør i helsebransjen svarer på denne måten er totalt uakseptabelt. Dybendahl som her utviser total mangel på folkeskikk, opptrer uprofesjonelt, kynisk, nedlatende og arrogant – og langt fra hva jeg hadde forventet, og det selv om magefølelsen min sa styr unna lenge før jeg meldte meg på. Hun kunne ganske enkelt beklaget for at hun ikke gidder å besvare de mail hun får, samt opplyst om avbestilling og avsluttet det der.

I stedet velger hun å harselere med min utbrenthet og stille spørsmålstegn ved min ærlighet og integritet, hvilket er totalt uakseptabelt.

Jeg meldte meg i utgangspunktet på fordi jeg trodde det ville hjelpe meg i å bli bedre og finne balanse, og at jeg ville bli bra nok i tide. Jeg hadde altså i det lengste håpet å finne nok energi til å kunne dra og få utbytte av kurset, men den gang ei.

Dybendahl, som tjener penger på “å mestre stress og utbrenthet” bør vite at når en er utbrent så kan en ha en dag eller noen timer der en føler at ting begynner å gå rette veien, for så å falle tilbake som totalt utbrent dagene derpå. Så ja, jeg ble forbannet og fyrte av en kraftsalve fordi jeg følte meg lurt og fordi hun snoket i mine private anliggende for å finne noe å “bruke” mot meg av en eller annen uforklarlig og idiotisk grunn. Men spesielt god reklame for henne som person, samt hennes bedrift er det ikke. Hennes svar bevitner at hun ikke har peiling på hverken stress eller utbrenthet, og ei heller “healing, bevissthet og energier” som er salgsvaren hennes.

Når det er sagt – det er ikke slik at fordi jeg er tilstede på åpningen av årets sommerutstilling der jeg selv stiller ut mine malerier, og ordfører og jazzorkester er tilstede, at dette oppleves som en “fest”. Spesielt ikke når jeg er utkjørt. Og mine digitale vinkurs som Dybendahl refererte til, er spilt inn i perioden 2017-2021. Mine kunder får en link og ser kursene når de vil. At Dybendahl i det hele tatt referer til mine digitale vinkurs som om det skulle ha noe å si til eller fra, er særdeles kritikkverdig! 

Jeg fant det mao særdeles uprofesjonelt at hun saumfarte min Facebook for å finne “ting” hun kunne bruke mot meg for å så tvil om min integritet og ærlighet, og jeg undrer meg fortsatt om hva motivet hennes var. At dette kom fra et godt voksent menneske som tjener penger på “energier og kjærlighet” er mildt sagt underlig. Vel, jeg ba henne i så fall scrolle litt lenger ned i min FB feed, for der ville hun finne nok av poster som bevitnet at jeg var utbrent og hadde langvarig bronkitt. Jeg har mao aldri opplevd tilsvarende uprofesjonell og kynisk opptreden fra en kursarrangør.

En profesjonell kursarrangør utviser respekt og forståelse for sine kunder. De responderer på henvendelser og viser forståelse for situasjoner som oppstår, spesielt når det gjelder helsesituasjoner og det er helserelaterte kurs de selger – og selvsagt gitt meg en ny dato. 

En profesjonell kursarrangør snoker ikke i kundenes private anliggende for å finne ting de kan bruke mot egne kunder, kun for å fremme eget ego. Det er kun narsissister som gjør slikt.

En profesjonell kursarrangør opptrer ryddig og saklig, og forholder seg til sakens kjerne som her var bytte av dager og en ev avbestilling, og intet annet.

Ja, jeg ble oppgitt og forbannet, hvilket jeg ga til kjenne, og som mentalt sliten etter over to måneder med bronkitt, utbrenthet og lite søvn, ble dette en mail jeg ikke er særlig stolt av. Men på den annen side, det er ikke jeg som selger kurs i hvordan bli “frisk og bedre”. Det er det Dybendahl som gjør. Hun sendte meg deretter nok en mail der hun kom med tullete bortforklaringer for å ha snoket på min FB side og for å ikke ha besvart mailene jeg hadde sendt.

“Til din informasjon var jeg på flyreise fredag den 17. juni, og så mailen din på fredag ettermiddag vel av flyet. Jeg var på vei inn i en spesiell familie-sammenkomst for helgen. Jeg svarte deg mandag formiddag, i dag, vel tilbake på jobb. Jeg kan godt skjønne at du ønsket svar før det, men det kunne jeg altså ikke gi deg da jeg ikke var på jobb. Et velvillig råd: Å bruke tid og energi på å produsere negativitet er for din egen del ikke å anbefale, ref loven om tiltrekning og at du ønsker å komme ut av utbrenthet. Where focus goes, energy flows…. Oppadgående energi, eller nedadgående”. Mvh Trude Dybendahl

Med andre ord; Trude Dybendahl, som altså ikke besvarer innkomne mailer, imøtekom ikke mitt ønske om å få bytte retreat fordi hun på det tidspunktet “var på vei ut av et fly og skulle i en spesiell familiesammenkomst den helgen. Hun var ikke på jobb”.

Hun refunderte heller ikke kursbeløpet pålydende 3.800,- selv om jeg sendte første avbestilling 16 dager før kursstart. Hun valgte i stedet å kynisk harselere med at jeg var “selektiv” utbrent, og følte tydeligvis i samme slengen et sterkt behov for å vise seg frem som et kaldt, ufølsomt og avstumpet menneske som finner det for godt å snoke å folks private anliggende, som om det skulle ha noe med saken å gjøre annet enn å så uberettiget tvil om egne kunders integritet. Hennes forretningsplan er tydeligvis; You´re a fool and I don´t give a fuck, men pengen dine beholder jeg!

Dette er så langt fra hva hun proklamerer for sine kurs som det er mulig å komme.

For å oppsummere, jeg brukte altså kr. 3.800,- for et “velvillig råd” jeg ikke hadde bedt om, og det fikk jeg altså tilsendt på mail. Selv sjaman Durek ville blitt grønn av misunnelse. Trude Dybendahl er med andre ord dessverre et styr unna prosjekt. Ta deg heller en tur i marka – det er gratis og det virker.

…………………@…………………..

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us. 

Nå kan du kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

Når det gjelder din adferd skal jeg derfor sitere det du selv skriver til meg; – å produsere negativitet er for din egen del ikke å anbefale, ref loven om tiltrekning. Where focus goes, energy flows. Oppadgående energi, eller nedadgående.