Guest Authors Management & Health News

Dugnad for å berge Haramsfjellet – MOTVIND viser styrke!

Dugnad for å berge Haramsfjellet. Bli med å spleis – pengane vil gå til utgifter Motvind Norge og vi har i samband med å ta saka om Haramsfjellet til retten. Vi kan ikkje akseptere at staten gir grønt lys for å bygge vindkraftverk 8 turbiner med 150 m høgde på dette fjellet. Tvert imot fylke og kommunen sitt ynskje. Eit vedtak bygd på forvrenging av fakta og saksbehandlingsfeil får ikkje stoppe oss. Vi kan ikkje akseptere at staten og Zephyr sel vårt heimlandskap til utanlandske fond på jakt etter profitt og under eit ferniss av «grøn vekst».

Skjermbilde 2020-03-27 kl. 07.50.23

Dette fjellet har namn etter havørna og ligg der omkransa av fuglefredingsområde og fantastisk kystnatur. Ein del av dei verna urgamle slettene som har lege der isfrie kanskje heilt sidan dinosaurane gjekk rundt på jorda. Dette er vår heimstad, og den verner vi mot skadeverk. Så enkelt er det.

Støy og skuggekast, drepte fuglar. Dette gagnar ikkje samfunnet og bergar ikkje verda frå klimakrisa. Medan Viken fylke fredar si eiga kystlinje og respekterer kommunene sitt nei til utbygging, er dei medeigar i eit selskap som er viljuge til å køyre over vår kommune og lokaldemokrati i jakt på profitt til sine eigarar. No treng vi di hjelp for å ta saka eit hakk videre. Etter at den formelle saksbehandlinga er ferdig er rettsak neste steg. Bli med på dugnaden og ta kampen saman med oss for å bevare Haramsfjellet. Ei sak som saman med andre saker vil kunne skape presedens og bidra til vern av Norsk natur mot industrialisering.

Her kan du bli med på spleiselaget for å stoppe utbyggerne.

Og her kan du følge MOTVIND Norge på Facebook. 

Her er hjemmesiden til MOTVIND Norge.

MOTVIND Norge er en demokratisk medlemsorganisasjon som ble stiftet i 2019. Utspringet er motstanden mot de brutale utbyggingene av vindkraft landet rundt. Våre oppdragsgivere er naturarven og våre medlemmer.

MOTVIND Norge ser behov for demokratiske løsninger og tiltak som sparer naturen og befolkninga for skadelige inngrep og tvangstiltak. Vårt mål er å drive fram bærekraftig energiforvaltning og stanse vindkraft.  Vår posisjon er partipolitisk uavhengig.

Vi har en kunnskapsbasert og analytisk tilnærming til klima, natur og miljø. Det er behov for klimaregnskap som viser hvordan tiltak henger sammen og hva som skal til for å skape natur og samfunn i balanse.

Skjermbilde 2020-03-27 kl. 08.00.32

MOTVIND viser styrke! I dag sendte vi en sterk melding til Statsmakten som tror de kan behandle folket i landet som om vi ikke finnes. For to dager siden sendte OED ut den gledelige meldingen at Andmyran blir bevart. Prime Capital får ikke forlenget frist for å få anlegget i gang. I jubelbruset over dette forsøkte de å snike inn to meldinger til. Haramsøya og Stadtlandet skal ofres.

Men de glemte Motvind. Vi er mange nå, og vi følger med. Og vi har lært oss triksene deres. En god melding blir fulgt av et par dårlige. Vi er på vakt. Andmyran reddes, hvem går tapt? Haramsøya og Stadtlandet.

Det er feil. De skal ikke gå tapt. Det står et flott trafikkskilt rundt i bydelene og boligområder i landet: «Vi har mange barn, men ingen å miste». Sånn er det med naturen og våre vakre landskap også. Dette er ikke åpent for forhandlinger. Dette er nei.

Og så er det en ting tIl jeg vil si, jeg er forsiktig med å nevne navn i poster jeg skriver, men Birgit Oline Kjerstad fra Haram skrev noe utrolig vakkert og viktig i en kommentar et sted. Det var bilde av en strand, sånn med stein og gress, som vi har det så mange steder langs kysten. Her har jeg gått, skrev hun, her har jeg hentet inspirasjon og styrke gjennom hele livet. Hun skrev det vakrere enn jeg klarer å gjengi det, så enkelt og selvsagt

Og det er nettopp poenget. Vi henter livskraften, livsgleden i disse naturområdene. Og nå, i disse krisetidene, så trenger vi dem mer enn noensinne.

Dette er ikke noe statsmakten kan ta fra oss. Det er som å ta bort et lem fra kroppen, et kjært familiemedlem eller en god venn. Det er verdier som ikke kan måles i penger. Akkurat som vi nå ikke finregner på milliardene det vil koste å redde menneskeliv i epidemien som rir landet og verden.

Vi kan ikke gi oss på dette. Vi kan ikke gi oss på dette. Vi må redde Haramsøya, redde Stadlandet, redde naturen, redde menneskene. Er det spørsmål om penger, skaffer vi pengene.

Det er den meldingen vi sender Tina Bru, partiet Høyre og regjeringspartiene, og statssekretærer og embetsverk i Olje og Energidepartementet. Vi kommer til å forfølge dette rettslig, om dere ikke ordner det politisk. Til det trenger vi til å begynne med 100 000 kroner, og det samlet vi inn i løpet av ettermiddagen i dag. Med det slo vi vår egen rekord, som vi syntes var ganske imponerende, med 100 000 kroner på et døgn, forleden.

Det er det Norske folket som samler inn disse pengene. Det er vi som forsvarer hverandre. Og gjør den jobben statsmakten skulle ha gjort. Spleisen som motstandsgruppen på Haramsøy organiserte traff en nerve som gjorde at det ble samlet inn 15000 mens jeg spiste middag i dag. Midt i den verste økonomiske krisen Norge har vært i på en stund.

Se det. Det skulle være en melding klar nok i seg selv. Våre regjeringsmedlemmer og Stortingsrepresentanter bør reagere på den. De bør oppføre seg som at vi er her, og at det er våre interesser de representerer og våre rettigheter de skal ivareta, ikke vindkraftens.

Haramsøy leve. Tusen takk til alle som bidro i spleisen! Dere er gull! Det samme gjelder alle dere som deler og sprer budskapet! Det er dere som gjør oss så sterke som vi er, det er når vi står sammen vi blir Motvind. I dag har den blåst helt herlig. De trodde kanskje vi skulle gi oss her, men de glemte visst vi er Motvind. Vi gir oss ikke. Vi vinner. 💪💪💪

Pengane vil gå til utgifter Motvind Norge og vi har i samband med å ta saka om Haramsfjellet til retten.

…….

Spre kjærlighet, positivitet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MINE BØKER OG MIN FORFATTERSIDE FINNER DU HER

Gratis VIN kompendium og online VINkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (6)-kopi

%d bloggere like this: